Prijavljivanje u program Communicator

U ovoj temi se govori o automatskom prijavljivanju u program Communicator 2007, o tome kako da promenite svoj nalog za prijavljivanje i šta da radite ako ne možete da se prijavite.

Šta želite da uradite?

Pokretanje programa Communicator i prijavljivanje

Promena naloga za prijavljivanje

Rešavanje problema pri prijavljivanju

Pokretanje programa Communicator i prijavljivanje

Obično, program Communicator 2007 konfiguriše administrator vašeg sistema za vas. Međutim, administrator možda nije konfigurisao program Communicator 2007 tako da se automatski pokrene kada se prijavite u operativni sistem Windows, pa je rešenje za ovu situaciju dole navedeno.

Pokretanje programa Communicator automatski po prijavljivanju u operativni sistem Windows

 1. Na radnoj površini operativnog sistema Windows, kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na stavku Svi programi, a zatim kliknite na stavku Microsoft Office Communicator 2007.

 2. U prozoru programa Office Communicator, uverite se da je vaše korisničko ime napisano ispravno, unesite svoju lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavljivanje.

 3. Na naslovnoj traci programa Office Communicator, kliknite na dugme Meni.

 4. Kliknite na meni Alatke, zatim izaberite stavku Opcije i ukoliko već nije potvrđen izbor, potvrdite izbor Automatski pokreni Communicator kad se prijavim u Windows.

Vrh stranice

Promena naloga za prijavljivanje

 1. Da biste promenili svoj nalog za prijavljivanje, morate prvo da se odjavite iz programa Communicator 2007. Na naslovnoj traci programa Office Communicator, kliknite na dugme Meni, postavite pokazivač na stavku Uspostavljanje veze, a zatim izaberite stavku Odjavljivanje.

 2. Na naslovnoj traci programa Office Communicator, kliknite na dugme Meni, postavite pokazivač na stavku Uspostavljanje veze, a zatim izaberite stavku Promeni adresu za prijavljivanje.

 3. U dijalogu Opcije, u okviru Moj nalog, navedite novi nalog u okviru Adresa za prijavljivanje, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. U prozoru programa Office Communicator otkucajte korisničko ime i lozinku za nalog, a zatim kliknite na dugme Prijavljivanje.

Vrh stranice

Rešavanje problema pri prijavljivanju

Kada se Communicator 2007 prvi put instalira, program obično konfiguriše administrator vašeg sistema. Međutim, može se desiti da ne možete da se prijavite. Ako dobijate poruku o greškama prilikom pokušaja da se prijavite, pokušajte da izvedete neki od sledećih koraka za rešavanje problema pre nego što se obratite administratoru vašeg sistema:

 • Proverite da li su vam tačni adresa za prijavljivanje, korisničko ime i lozinka

 • Proverite napredne postavke naloga, ukoliko je potrebno.

 • Pregledajte evidenciju događaja operativnog sistema Windows da biste videli detaljne informacije o greškama, a zatim te informacije prosledite svom administratoru ili odeljenju za tehničku podršku.

Provera informacija o nalogu

 1. Na naslovnoj traci prozora programa Office Communicator, kliknite na dugme Meni, postavite pokazivač na stavku Alatke, a zatim izaberite stavku Opcije.

 2. U dijalogu Opcije, na kartici Lično, u okviru Moj nalog, proverite da li su informacije navedene u okviru „Adresa za prijavljivanje“ tačne.

 3. Ako morate da konfigurišete program Communicator ručno, kliknite na dugme Više opcija. Uverite se da je opcija Ručna konfiguracija izabrana, proverite da li su tačne vrednosti unete u polja Ime ili IP adresa unutrašnjeg servera, Ime ili IP adresa spoljnog servera i Poveži se koristeći. Zatim kliknite na dugme U redu.

 4. Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili dijalog Opcije.

 5. U glavnom prozoru programa Office Communicator, ponovo otkucajte svoje korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavljivanje da biste ponovo pokušali da se povežete.

Ukoliko i dalje ne možete da se prijavite, možete da saznate više o greškama koristeći opcije evidentiranja programa Communicator.

Opcije evidentiranja

Napomena : Da biste omogućili prijavljivanje, morate biti član lokalne grupe korisnika evidencije performansi. Pogledajte odeljak „Pridruživanje grupi korisnika evidencije performansi" u okviru Uputstvo za razvoj programa Microsoft Office Communicator 2007 ili se raspitajte kod administratora sistema.

Program Office Communicator ima na raspolaganju sledeće opcije evidentiranja koje mogu da vam pomognu u rešavanju problema sa prijavljivanjem u Communicator.

 • Uključivanje opcije evidentiranja u programu Communicator     Možete da omogućite ovu opciju da biste kreirali evidenciju o događajima, communicator-uccp-log.uccplog, koja sadrži informacije o interakciji programa Office Communicator 2007 sa serverom Office Communications 2007. Datoteka communicator-uccp-log.uccplog je kreirana u operativnom sistemu Windows u fascikli <user profile>\Tracing folder.

 • Uključivanje opcije evidentiranja događaja za program Communicator u operativnom sistemu Windows     Kada je ova opcija omogućena, program Communicator beleži sledeće vrste grešaka u evidenciju o događajima sistema Windows, uz detaljne informacije o rešavanju problema:

  • Greške koje sprečavaju korisnika da se prijavi na server, poput pogrešnih imena hosta ili domena ili nevažeći certifikat.

  • Dijagnostičke poruke koje vrati server, kao što su poruke o neuspelom pokušaju da se proveri verzija, problemi sa akreditivima ili greške generisane kao odgovor na SIP INVITE poruku upućenu od strane klijenta.

  • Datoteke sa evidencijom praćenja događaja operativnog sistema Windows (ETL), koje na vašem računaru mogu biti generisane i u okviru fascikle <username>/Tracing, omogućavaju administratorima i tehničarima iz podrške korporacije Microsoft da reše probleme. Za više informacija, obratite se vašem predstavniku Microsoft podrške.

Uključivanje evidentiranja

 1. Na naslovnoj traci programa Communicator, kliknite na dugme Meni, postavite pokazivač na stavku Alatke, a zatim izaberite stavku Opcije.

 2. Kliknite na karticu Opšti podaci i u odeljku Opcije izaberite opcije evidentiranja koje želite da omogućite.

Da biste pronašli datoteku evidencije programa Communicator

 • U programu Windows Explorer, idite do fascikle <user profile>\Tracing folder. Ako ste omogućili opciju „Uključi evidentiranje u programu Communicator“, videćete datoteku communicator-uccp-log.uccplog u toj fascikli. Ako ste već prijavljeni, moraćete da se odjavite i ponovo prijavite pre nego što se kreira evidencija.

Da biste pregledali Windows događaje

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, upišite eventvwr u okviru Otvori, a zatim kliknite na dugme U redu.

 2. U prozoru Pregled događaja, u oknu „Stablo konzole“ s leve strane, izvršite jednu od sledećih radnji:

  • U operativnom sistemu Windows XP, kliknite na stavku Aplikacija.

  • U operativnom sistemu Windows Vista, kliknite dva puta na stavku Windows evidencije, a zatim kliknite na stavku Aplikacija.

 3. Kliknite dva puta na najskorije greške na spisku grešaka u programu Communicator da bi vam bili prikazani detalji grešaka.

 4. U dijalogu Svojstva događaja, kliknite na dugme Kopiraj da biste kopirali tekst greške u ostavu.

 5. Nalepite informacije o greškama u tekstualnu datoteku ili u e-poruku, a zatim se obratite administratoru vašeg sistema ili odeljenju za tehničku podršku.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×