Prijavljivanje u Office

U zavisnosti od toga koji nalog koristite za prijavljivanje u Office ili Office Online, automatski ćete biti prijavljeni u Microsoft usluge na mreži kao što je OneDrive. Ako datoteke čuvate u usluzi OneDrive, možete na njima da radite sa skoro svakog mesta i da ih delite sa svima. Datoteke putuju sa vama – čak i na različitim uređajima.

Savet : Da li želite da podesite e-poštu? Ako želite, pogledajte članak Pomoć za Outlook.

Ako koristite Office 365, ali niste sigurni pomoću kojeg naloga da se prijavite, pogledajte članak Gde se prijavljuje u Office 365.

Izaberite šta želite da uradite:

Prijavljivanje u Office pomoću Microsoft naloga

Ako imate Office 365 Home, Personal ili University pretplatu, pogledajte ovaj kratki video da biste saznali više o tome kako da koristite Microsoft nalog za prijavljivanje.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.Korišćenje usluge Office Online pomoću Microsoft naloga
 • Da biste se prijavili u Office Online, idite na lokaciju Office.com, kliknite na pločicu za bilo koju Office aplikaciju ili koristite pokretanje aplikacije Dugme „Pokretanja aplikacija“ i pratite uputstva.

  Kliknite na pločicu aplikacije
 • Ako još nemate Microsoft nalog, kliknite na bilo koju pločicu, a zatim izaberite stavku Upišite se za novi nalog.

 • Da biste se odjavili ili promenili nalog prilikom korišćenja Office Online aplikacije na lokaciji Office.com, izaberite stavku Odjavljivanje. Ako želite da koristite drugi nalog, ponovo se prijavite pomoću naloga koji želite da koristite. U zavisnosti od toga koju aplikaciju koristite, veza Odjavljivanje može biti u gornjem desnom uglu na traci za navigaciju ili ispod imena pomoću kojeg ste prijavljeni.

Više informacija o korišćenju usluge Office Online potražite u članku Prvi koraci uz Office.com.

Prijavljivanje u Office pomoću poslovnog ili školskog naloga koji koristite uz Office 365

Ako vaše preduzeće ili škola koriste Office 365, pogledajte video o prijavljivanju i prvim koracima uz Office 365 u članku Prvi koraci uz Office 365 za preduzeća.

Korišćenje usluge Office Online pomoću poslovnog ili školskog naloga
 • Da biste se prijavili u Office Online, idite na Office.com i prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga koji koristite uz Office 365.

 • Na Office 365 matičnoj stranici ili iz pokretanja aplikacija Dugme „Pokretanja aplikacija“ kliknite na pločicu za bilo koju Office aplikaciju i pratite uputstva.

  Izaberite Office Online aplikaciju

Prijavljivanje u Office aplikaciju za računare

 • Ako imate aktuelnu verziju sistema Office, otvorite bilo koju Office aplikaciju i u gornjem desnom uglu izaberite stavku Prijavljivanje. Ako vidite ime koje ste koristili za Microsoft nalog, već ste prijavljeni.

  Savet : Ne možete da pronađete aplikacije za računare? Pogledajte članak Pronalaženje Office aplikacija u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8 ili Windows 7.

 • Otkucajte e-adresu i lozinku koju koristite sa sistemom Office.

Napomena : Niste sigurni gde bi trebalo da sačuvate datoteku? Pogledajte članak Čuvanje datoteke.

Koji nalog bi trebalo da koristim sa Office aplikacijama?

Pošto možda imate dve vrste Microsoft naloga, kao što su lični Microsoft nalog nalozi koje ste vi kreirali i nalozi iz preduzeća ili škole koji koriste Office 365, jednostavno se prijavite na nalog na kojem se nalaze Office datoteke na kojima želite da radite.

Da biste se prebacivali sa naloga na nalog u Office aplikaciji, kliknite na svoje ime u gornjem desnom uglu i izaberite stavku Promeni nalog.

Promeni nalog

Dodavanje naloga u Outlook

Ako želite da dodate Microsoft nalog ili drugi tip naloga u verziju programa Outlook za računare, pogledajte članak Podešavanje e-pošte u programu Outlook za Windows ili Podešavanje naloga e-pošte u programu Outlook 2016 za Mac.

Odjavljivanje iz Office aplikacije za računare

 1. U Office aplikaciji izaberite stavke Datoteka > Nalog.

 2. U odeljku Korisničke informacije izaberite stavku Odjavljivanje.

Takođe pogledajte

Microsoft nalog – najčešća pitanja

Prvi koraci uz Office.com

Kako da se prijavite i kreirate Microsoft nalog

Gde se prijavljuje u Office 365

Prijavljivanje na stranicu „Moj nalog“ radi instaliranja sistema Office i upravljanja njime ili upravljanja Office 365 pretplatom

Vodiči za brzi početak za Office 2013

Vodiči za brzi početak za Office 2016 za Mac

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×