Pridruživanje zajednici

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

SharePoint zajednica je virtuelno mesto na kojem se možete sastajati sa ljudima sličnim vama da biste delili teme koje su predmet zajedničkog interesovanja i diskutovali o njima. Članovi pregledaju i otkrivaju članke, događaje, diskusije ili ostale sadržaje istraživanjem kategorija, sortiranjem po popularnosti ili pregledanjem poruka koje imaju najbolji odgovor. Učestvovanje u zajednici – kao što je započinjanje diskusija i odgovaranje na njih, obeležavanje objavljenih poruka sa „Sviđa mi se“ i navođenje najboljih odgovora – donosi vam bodove za ugled, ali da biste učestvovali, morate biti član. Ovaj članak objašnjava kako da postanete član zajednice.

U ovom članku

Obavezno članstvo

Pridruživanje zajednici

Prikazivanje informacija o članstvu

Napuštanje zajednice

Članstvo je obavezno

Svi u preduzeću ili organizaciji imaju dozvole za čitanje u zajednici. Ali, samo članovi zajednice mogu započinjati diskusije ili odgovarati na njih, obeležavati diskusije sa „Sviđa mi se“ ili označiti nešto kao „Najbolji odgovor“. Otvorene zajednice pružaju automatsko članstvo svim zaposlenima, ali zatvorene ili privatne zajednice zahtevaju da postanete član. Ponekad se vaš zahtev za pristup automatski odobrava, dok u drugim slučajevima on mora proći kroz proces odobrenja. Sve zavisi od toga kako je vlasnik lokacije ili administrator podesio zajednicu.

Pridruživanje zajednici

  1. Idite do zajednice kojoj želite da se pridružite. Možete je pronaći tako što ćete pretražiti intranet ili tako što ćete slediti vezu koju vam je poslao drugi zaposleni ili član zajednice.

  2. Na desnoj strani stranice kliknite na dugme Pridružite se ovoj zajednici. Ako već imate ličnu lokaciju, zajednica kojoj ste se upravo pridružili dodaće se na listu lokacija koje pratite.

    snimak ekrana dugmeta „pridružite se ovoj zajednici“.

Prikazivanje informacija o članstvu

Kad postanete član zajednice, informacije o članstvu prikazuju se na stranici „Članovi“. Ove informacije o članstvu sadrže vaše ime i fotografiju, datum pridruživanja i statistiku o ugledu. Primetićete da stranica „Članovi“ sadrži slične informacije za sve članove zajednice. Listu članova možete sortirati abecednim redosledom, po najboljim saradnicima ili po novim članovima.

Da biste pristupili svojim informacijama o članstvu, kliknite na dugme Članovi u okviru navigacije sa leve strane na bilo kojoj stranici zajednice. Detalje o članstvu možete pregledati na stranici, u odeljku Moje članstvo. Klikom na ime ili fotografiju odvešće vas na profil lične lokacije.

Napuštanje zajednice

  1. Na bilo kojoj stranici na lokaciji zajednice, u okviru navigacije sa leve strane kliknite na dugme Članovi.

  2. U odeljku Moje članstvo kliknite na dugme Napustite ovu zajednicu.

  3. Kliknite na dugme U redu da biste potvrdili izbor. Kad napustite zajednicu, sve informacije o ugledu će biti skrivene i više se nećete pojavljivati na listi „Članovi“. Ponovno pridruživanje zajednici vraća vaš ugled u prethodno stanje.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×