Pribavljanje digitalnog certifikata i kreiranje digitalnog potpisa

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ovaj članak objašnjava zašto vam je potreban digitalni potpis (ili digitalnog ID-a) za digitalno potpisivanje Microsoft Office dokument i kako možete ili da ga kreirate. Da biste saznali više o digitalnim potpisima i kako da ih koristite u Office dokumentima, pogledajte članak Dodavanje ili uklanjanje digitalnog potpisa u Office datotekama.

Šta je digitalni potpis?

Digitalni potpis ili ID-a koji se često poznat kao digitalni certifikat. Da biste digitalno potpisivanje Office dokumenta, morate imati trenutni (nije istekao) digitalnog certifikata. Digitalne certifikate obično izdaje autoritet za izdavanje certifikata (CA), što je pouzdani entitet nezavisnih proizvođača koje izdaje digitalne certifikate koje koriste drugi dobavljači. Postoji mnogo komercijalne nezavisnih proizvođača autoritetima sa koje možete da kupite digitalni certifikat ili dobijete besplatnu digitalni certifikat. Mnoge institucije, vlade i korporacije takođe izdati sopstvene certifikate.

Digitalni certifikat je neophodna za digitalni potpis, jer obezbeđuje javni ključ koji se mogu koristiti da biste proverili valjanost privatni ključ koji je povezan sa digitalnim potpisom. Digitalni certifikati omogućavaju digitalnih potpisa da se koristi kao način da potvrda verodostojnosti digitalne informacije.

Dobijanje digitalnog potpisa iz autoriteta za izdavanje certifikata ili partnera korporacije Microsoft

Ako planirate da razmenjujete digitalno potpisane dokumente zajedno sa drugim osobama, a želite da primaoci dokumenti mogu da proverite autentičnost digitalnih potpisa, možete da dobijete digitalni certifikat od na ugledni nezavisni autoritet za izdavanje certifikata (CA).

Kreiranje digitalnog certifikata za digitalno potpisivanje dokumenta odmah

Ako ne želite da kupite digitalni certifikat od na nezavisni autoritet za izdavanje certifikata (CA) ili ako želite da digitalno potpišete dokument odmah, možete da kreirate sopstveni digitalni certifikat.

 1. U operativnom sistemu Windows, kliknite na dugme " Start ". Izaberite stavku Svi programi.

 2. Kliknite na fasciklu Microsoft Office , a zatim kliknite na fasciklu Microsoft Office 2010 alatke .

 3. Izaberite stavku Digitalni certifikat za VBA projekte.

 4. U dijalogu Kreiranje digitalnog certifikata otkucajte ime za vaš certifikat

 5. Kliknite na dugme U redu.

Važno : Ako digitalno potpisivanje dokumenta korišćenjem digitalnog certifikata koji ste kreirali, a zatim delite digitalno potpisanih datoteku, druge osobe ne može da verifikuje autentičnost digitalnih potpisa bez ručno donošenja odluke o pouzdanosti samopotpisanog certifikata.

Sledeća slika je primer dijaloga Kreiranje digitalnog certifikata .

Dijalog „Kreiranje digitalnog potpisa“

Napomena : Da biste saznali više o digitalnim ID-ove u Microsoft Outlook 2010, pogledajte članak Dobijanje digitalnog ID-a.

Vrh stranice

Kako mogu da dobijem svoj digitalni potpis?

Ako pokušate da digitalno potpišete Office 2007 dokument bez digitalnog certifikata, pojavljuje se dijalog Dobijanje digitalnog ID -a i bićete upitani da biste izabrali način na koji želite da biste dobili digitalni potpis.

Imate dve opcije za dobijanje digitalnog potpisa:

Da biste saznali više o svakoj opciji, pogledajte u sledećim odeljcima.

Dobijanje digitalnog potpisa od partnera korporacije Microsoft

Ako izaberete opciju za Dobijanje digitalnog ID-a od partnera korporacije Microsoft u dijalogu Dobijanje digitalnog ID -a , bićete preusmereni na Microsoft Office Veb lokaciji gde možete da kupite digitalni certifikat od nekog od autoriteta nezavisnih proizvođača certifikata (CA).

Ako planirate da razmenjujete digitalno potpisane dokumente sa drugima, a želite da primaoci dokumente da biste mogli da proverite autentičnost digitalnih potpisa, preporučuje se da nabavite digitalni certifikat od na ugledni nezavisni autoritet za izdavanje certifikata (CA).

Kreiranje sopstvenog digitalnog potpisa

Ako ne želite da kupite digitalni certifikat od nezavisnog autoriteta za izdavanje certifikata, ili ako želite da digitalno potpišete dokument odmah, možete da kreirate sopstveni digitalni certifikat tako što ćete izabrati opciju za Kreiranje sopstvenog digitalnog ID-a u dijalogu Dobijanje digitalnog ID -a .

Za kreiranje sopstvenog digitalnog certifikata

 1. U dijalogu Dobijanje digitalnog ID -a izaberite stavku Kreiranje sopstvenog digitalnog ID-a.

  Važno : Samo ako pokušate da digitalno potpišete dokument bez digitalnog certifikata, pojavljuje se dijalog Dobijanje digitalnog ID -a .

 2. U dijalogu Kreiranje digitalnog ID -a otkucajte sledeće informacije da biste uključili u digitalni potpis:

  • U polju ime otkucajte ime.

  • U okviru e-adresa otkucajte svoju e-adresu.

  • U okviru organizacije , otkucajte ime organizacije ili kompanije.

  • U polje lokacija upišite svoju geografsku lokaciju.

 3. Kliknite na dugme Kreiraj.

  Napomena : Ako digitalno potpisivanje dokumenta korišćenjem digitalnog certifikata koji ste kreirali, a zatim delite digitalno potpisanu datoteku, druge osobe ne može da verifikuje autentičnost digitalnih potpisa. Digitalni potpis može da se proveri samo na računaru na kojem ste kreirali digitalni potpis.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×