Prezentovanje prezentacija

Microsoft PowerPoint omogućava više načina za prezentovanje prezentacija: na ekranu, preko mreže, pomoću klasičnih slajdova, štampanih primeraka i slajdova od 35 mm.

Prikazivanje na ekranu

Za prikazivanje prezentacije na ekranu (elektronsko prezentovanje) koja će pružiti potpun ugođaj, na raspolaganju su vam svi specijalni efekte i funkcije programa PowerPoint: efekti zamene slajda, vremenske rasporedi, filmovi, zvuci, animacija, hiperveza i pametne oznake. Ako se opredelite da za prezentovanje koristite računar, imate više opcija za održavanje prezentacije.

Prezentacija sa govornikom.     Prezentovanje u velikoj sali pomoću monitora ili projektora je najčešći način održavanja prezentacija. Govornik ima potpunu kontrolu nad projekcijom i može da je pokrene automatski ili ručno, pa čak i da za vreme projekcije snima prateću priču.

Prezentacija koja se sama pokreće.     Možda želite da konfigurišete prezentaciju tako da se na štandu tokom sajma ili konferencije pokreće bez nadgledanja. Većinu kontrola možete učiniti nedostupnim, tako da korisnici ne mogu da vrše izmene na prezentaciji. Prezentacija koja se sama pokreće može po završetku ponovo da krene od početka. Možete da podesite i da se projektovanje automatski nastavi ukoliko ručnim prikazivanjem slajdova dođete do nekog slajda i ostavite ga duže od pet minuta.

Prezentacije na mreži

Saradnički sastanci.     Korišćenje programa Microsoft NetMeeting sa programom PowerPoint omogućava vam da delite prezentaciju i razmenjujete informacije sa osobama na različitim lokacijama u realno vreme kao da su svi u istoj sali.

Na NetMeeting konferenciji možete da delite programe i dokumenta, šaljete tekstualne poruke putem opcije realno vremećaskanje, prebacujete datoteke i radite na realno vremećaskanjebela tabla za pisanje. Putem saradnje, učesnici mogu da preuzmu kontrolu nad prezentacijom da bi pregledali i uređivali njen sadržaj. Tokom sastanka samo jedna osoba u jednom trenutku može da kontroliše prezentaciju, ali više korisnika istovremena može da radi u „Ćaskanju“ ili na „Beloj tabli za pisanje“ ako je uključena saradnja.

Emitovanje prezentacije.     Preko Weba možete da emitujete prezentacije, uključujući video i audio. Emitovanje možete da koristite za sastanak u preduzeću, prezentovanje udaljenim grupama ili održavanje sastanka tima čiji se članovi nalaze na više lokacija. Pomoću programa Microsoft Outlook ili bilo kog drugog programa e-pošte možete da se dogovorite o vremenu emitovanja kao što biste se dogovorili o terminu za običan sastanak. Prezentacija se čuva u HTML formatu, tako da je vašim gledaocima za gledanje prezentacije potrebno samo da imaju Microsoft Internet Explorer, verziju 5.0 ili noviju. Prenos može da bude snimljen i sačuvan na Web serveru gde će u svakom trenutku biti dostupan za reprodukciju.

Prezentacije na Webu ili internoj mreži.     Prezentaciju možete da dizajnirate namenski za svetsku komunikacionu mreže ili internu mrežu tako što ćete je objaviti kao web stranicu. Objaviti prezentaciju znači postaviti njenu kopiju u HTML formatu na Web. Kopije iste prezentacije možete da objavite na različitim lokacijama. Možete da objavite kompletnu prezentaciju, prilagođena projekcija, pojedinačni slajd ili opseg slajdova. Budući da je navigacija ključni element u prezentaciji, PowerPoint prezentacije u HTML formatu sadrže i traku sa vezama pomoću koje možete da se krećete kroz slajdove korišćenjem okna za prikaz strukture. Beleške govornika su vidljive i svim gledaocima prezentacije objavljene na Webu, što omogućava da ih koristite kao natpis.

Klasični slajdovi

Možete da kreirate prezentaciju koja koristi klasične slajdove tako što ćete slajdove iz prezentacije odštampati kao klasične slajdove (crno-bele ili u boji). Ove slajdove možete da dizajnirate u položenom ili uspravnom položaju.

Štampani oblik

Prezentaciju možete da dizajnirate tako da dobro izgleda i na ekranu u boji i kada se odštampa u sivim tonovima ili čisto crno-belo na laserskom štampaču.

Slajdovi od 35 mm

Uslužni studiji mogu da pretvore elektronske slajdove u slajdove od 35 mm. Za instrukcije se obratite uslužnom studiju.

Napomene, propratni sadržaji i prikazi strukture

Kao potporu svojoj prezentaciji gledaocima možete da podelite propratne sadržaje – umanjene verzije slajdova odštampane u raznovrsnim rasporedima. Možete takođe da za gledaoce odštampate beleške govornika. U toku rada na prezentaciji možete da odštampate strukturu, sa naslovima slajdova i glavnim tezama.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×