Preuzmite i instalirajte Windows PowerShell 3.0

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako koristite Windows 8.1, Windows 8, Windows Server 2012 R2ili Windows Server 2012, trebalo bi da već imate Windows PowerShell 3.0. To je zato što ova aplikacija dolazi sa tim operativni sistemi unapred instaliranim.

Ako koristite Windows 7 ili Windows Server 2008 R2, koje možda takođe radi Windows PowerShell 3.0. Međutim, takođe je moguće da vam možda biti pokrenut verzije 2.0 umesto toga – verziju koja ga je prvobitno isporučena sa tim operativni sistemi. Da biste utvrdili koju verziju programa Microsoft PowerShelll koristite, uradite sledeće na računaru sa operativnim sistemom Windows 7 ili Windows Server 2008 R2 :

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Pribor, izaberite stavku Windows PowerShelli izaberite stavku Windows PowerShell.

 2. U PowerShell konzola, otkucajte sledeću komandu i pritisnite taster ENTER:

  Get-Host | Select-Object Version
 3. Informacije o slično kao sledeći zatim trebalo da se prikazuju u prozoru konzole:

  Version
  -------
  3.0

Ako je broj vraćenih verzije 3.0, a zatim koristite Windows PowerShell 3.0. Ako broj vraćenih verzije nije 3.0, onda ćete morati da instalirate Windows PowerShell 3.0. Windows Management Framework 3.0, koji uključuje Windows PowerShell 3.0, možete preuzeti sa Lokacije Microsoft Download Center.

Kad verifikujete koje Windows PowerShell 3.0 je instaliran, morate se uveriti da PowerShell je konfigurisan za pokretanje udaljene skripte. Da biste to uradili, pokrenite PowerShell kao administrator. U operativnom sistemu Windows 7, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012ili Windows Server 2012 R2 uradite sledeće:

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Pribor, izaberite stavku Windows PowerShell, kliknite desnim tasterom miša Windows PowerShelli zatim izaberite stavku Pokreni kao administrator.

 2. Ako se pojavi dijalog Kontrola korisničkog naloga , kliknite na dugme da da biste potvrdili da želite da pokrenete PowerShell u okviru akreditivi administratora.

Ako koristite Windows 8, dovršite ovu proceduru:

 1. Pristup traci sa dugmadima, kliknite na dugme Pretragai kliknite desnim tasterom miša Windows PowerShell. Možete brzo da pristupite traci sa dugmadima na bilo kom računaru Windows 8 (Dodirni ekran ili nije Dodirni ekran) tako što ćete držati pritisnut taster sa Windows i pritisnuti C.

 2. U traci sa alatkama na dnu ekrana izaberite stavku Pokreni kao administrator.

 3. Ako se pojavi dijalog Kontrola korisničkog naloga , kliknite na dugme da da biste potvrdili da želite da pokrenete PowerShell u okviru akreditivi administratora.

Kada je pokrenut PowerShell , morate da promenite izvršavanja smernice da biste dozvolili pokretanje udaljene skripti. U PowerShell konzola, otkucajte sledeću komandu i pritisnite taster ENTER:

Set-ExecutionPolicy RemoteSigned –Force

Napomene : 

 • Kada pokrenete komandu prethodna, dobijate sledeću poruku o grešci:

 • Podešavanje ExecutionPolicy: Pristup registratora key'HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\PowerShell\1\ShellIds\Micrsoft.PowerShell' nije dozvoljen.

 • Ova poruka o grešci se javlja obično ako ne koristite PowerShell u okviru akreditivi administratora. Zatvorite sesiju PowerShelli pokrenite novu sesiju kao administrator.

Da biste se uverili da izvršavanja smernice ispravno podešena, u PowerShell odziv otkucajte sledeće i pritisnite taster ENTER:

Get-ExecutionPolicy

Ako ponovo dobijete sledeću vrednost, zatim sve ispravno podešena:

RemoteSigned

Ako trenutno ne koristite Windows PowerShell 3.0, takođe morate da preuzmete i instalirate Windows Management Framework 3.0 sa lokacije Microsoft Download Center. Ovo je instalacioni paket koji uključuje Windows PowerShell 3.0 i Windows daljinsko upravljanje (WinRM) 3.0. Instalacioni paket će možda biti potreban ako koristite Windows 7 i još uvek niste ažurirali da Windows PowerShell 3.0. Ako koristite Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows 8ili Windows 8.1, treba da bude bez potrebe da biste instalirali Windows PowerShell 3.0. Windows PowerShell 3.0 dolazi instaliranih na tim operativnim sistemima.

Pre nego što instalirate Windows Management Framework 3.0:

 • Uverite se da ste preuzeli ispravnu verziju instalacionog paketa. Ako koristite 64-bitnu verziju operativnog sistema Windows 7, preuzmite datoteku Windows6.1 KB2506143 x64.msu. Ako koristite 32-bitnu verziju operativnog sistema Windows 7, preuzmite datoteku Windows6.1 KB2506143 x86.msu.

 • Ako koristite Windows 7 na vašem računaru, uverite se da ste instalirali Windows 7 servisni paket 1.

Ako niste sigurni koju verziju operativnog sistema Windows koristite ili niste sigurni da li ste instalirali Windows 7 servisni paket 1, kliknite na dugme Start, kliknite desnim tasterom miša računari zatim izaberite stavku Svojstva. Ove informacije će biti prijavljene u dijalogu sistem.

Da biste instalirali Windows Management Framework 3.0, dovršite sledeću proceduru:

 1. Kliknite dvaput na. MSU instalacionu datoteku ( Windows6.1 KB2506143 x64.msu ili Windows6.1 KB2506143 x86.msu).

 2. U čarobnjaku preuzimanje i Instaliranje ispravki, na stranici Pročitajte ove uslove licenciranja (1 od 1) , kliknite na dugme prihvatam.

 3. Kada dovršite instalaciju, kliknite na dugme Odmah ponovo pokreni da ponovo pokrenete računar.

Kada na računar se ponovo pokrenuo, uverite se da Windows PowerShell možete početi i da aplikacije mogu da se pokrenu u okviru administratorske akreditive. Da biste to uradili:

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Pribor, izaberite stavku Windows PowerShell, kliknite desnim tasterom miša Windows PowerShell i izaberite stavku Pokreni kao administrator.

 2. Ako se pojavi dijalog kontrola korisničkog naloga, kliknite na dugme da da biste potvrdili da želite da pokrenete PowerShell u okviru akreditivi administratora.

Kada se pojavi PowerShell konzola, koje bi trebalo da zatim proverite da li uslugu WinRM radi pod operativnim sistemom i ispravno konfigurisan. Da biste proverili da li je pokrenuta usluga, na PowerShell liniji otkucajte sledeću komandu i pritisnite taster ENTER:

Get-Service winrm

Informacije o usluzi WinRM biće prikazane na ekranu:

Status  Name        DisplayName
------  ----        -----------
Running winrm       Windows Remote Management (WS-Manag...

Ako usluga Status nije jednako „Pokrenuto”, pokrenete uslugu WinRM tako što ćete otkucati sledeću komandu, a zatim pritisnuti taster ENTER:

Start-Service winrm

Nakon što uslugu, pokrenite sledeću komandu da biste se uverili da WinRM koristi osnovnu potvrdu identiteta:

winrm set winrm/config/client/auth '@{Basic="True"}'

Slično kao sledeći će informacije biti prikazane na ekranu:

Auth
  Basic = true
  Digest = true
  Kerberos = true
  Negotiate = true
  Certificate = true
  CredSSP = false

Ako osnovnu potvrdu identiteta podešena tačno, a zatim ste spremni da koristite PowerShell za povezivanje sa Skype za posao online.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×