Preuzimanje stavku filter za jedan izveštaj izvedene tabele podataka odjednom

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako vaš izveštaj izvedene tabele je povezan sa spoljnim izvorom podataka Open Database Connectivity (ODBC) koja sadrži mnogo podataka, preuzimanje ovog podataka mogu da dovedu do računar da vam ponestaje memorije ili upite da biste pokrenuli sporo. Da biste sprečili ove probleme, primenite filter izveštaja u izveštaju izvedene tabele da biste preuzeli samo na izvorni podaci koji je potreban za trenutni skup vrednosti, u zavisnosti od izabranih stavki.

Ovaj članak sadrži:

Pregled na preuzimanje izveštaja filtriranje podataka

Preuzimanje izveštaja filtriranje podataka za svaku stavku ili za sve stavke

Pregled na preuzimanje izveštaja filtriranje podataka

Možete da podesite filter izveštaja da biste preuzeli izabrane podatke iz izvora podataka u izveštaju izvedene tabele pomoću dijaloga " Više opcija polja izvedene tabele " u čarobnjaku izvedenog grafikona i izvedene tabele. Podrazumevano, Microsoft Office Excel preuzima izvornih podataka za izveštaj izvedene tabele koji sadrži podatke koje je filtrirano (i samim tim nije prikazano u izveštaju), kada kreirate ili osvežiti izveštaj. Kada podesite filter da biste preuzeli podatke samo za stavke koje ste naveli u filter izveštaja, možete da preuzmete manju količinu podataka na osnovi po potrebi. Svaki put kada prikažete drugu stavku u filter, preuzima samo podskup podataka za novu stavku. Možete da konfigurišete onoliko filteri za izveštaje i zatim ih primenite po potrebi.

Uticaj na performanse

Kada je filter izveštaja konfigurisan da biste preuzeli podatke za jednu ili više (ali ne u svim) stavke, stavku (sve) rezimiranja kompletan skup podataka je nedostupno i komandu Prikaz stranica filtera izveštaja (na kartici Opcije , u grupi Izvedena tabela , kada kliknete na strelicu pored dugmeta Opcije) je takođe dostupan. Svaki put kada izaberete drugu stavku preuzimate manje podataka, ali i dalje morate da sačekate da podaci budu preuzeti. Ako vaš računar postaje povezan sa spoljnom izvoru podataka, nećete moći da biste izabrali drugu stavku dok ne možete ponovo povezati sa izvorom podataka. Međutim, ova opcija vam omogućavaju da radite sa mnogo većem broju podataka nego u suprotnom.

Ako preuzimate sve podatke za sve stavke, operacija za preuzimanje Početna podataka može da traje duže, ali možete da izaberete nove stavke u filter izveštaja bez odlaganje jer sve podatke koji su vam potrebni učitava se u memoriju na vašem računaru. Takođe možete da otvorite rezime kompletan skup podataka tako što ćete izabrati stavku (sve) i Reorganizovanje izveštaj da biste koristili filtere za izveštaj u druge oblasti. Opciju (sve) daje vam većina mnogostranosti kada je ukupnu količinu podataka koja treba preuzeti, u okviru ograničenja dostupnom memorijom na računaru.

Premeštanje filteri za izveštaje

Ako prevučete filter izveštaja koji je konfigurisan da biste preuzeli sve podatke za sve stavke na drugo mesto, na primer, ako pokušate da biste oznaku reda Excel pokušava da preuzme podatke za sve stavke, a može da ponestaje resursa računara. Međutim, možete da sprečite korisnika ovo uradite. Više informacija potražite u odeljku Preuzimanje izveštaja filtriranje podataka za svaku stavku ili za sve stavke.

Preuzimanje podataka za stavke kada filter izveštaja nije dostupan

Ova mogućnost da se koristi ova funkcija nije dostupna u sledećim slučajevima:

 • Izveštaji zasnovani na izvornim podacima iz baze podataka OLAP automatski upit za podatke na osnovi po potrebi, a koristite ovu funkciju.

 • Izveštaj izvedene tabele je deljenje podataka keš sa neke druge izveštaje izvedene tabele.

 • ODBC upravljački program za spoljne baze podataka vršite upite ne podržava parametarskih upita. ODBC upravljački programi koji su koji ste dobili uz Microsoft Office sve podržavaju parametarskih upita. Možete da se obratite upravljački program nezavisnih dobavljača da biste utvrdili da li njihovi upravljački programi imaju ovu tehničku podršku.

Vrh stranice

Preuzimanje izveštaja filtriranje podataka za svaku stavku ili za sve stavke

Napomena : Možete da koristite ovu funkciju samo sa izveštajem izvedene tabele koji je povezan sa ODBC izvor podataka. Morate da koristite izvedene tabele i izvedenog grafikona čarobnjaka da dovršite sledeću proceduru.

 1. Da biste započeli izvedene tabele i izvedenog grafikona čarobnjaka, pritisnite tastere ALT + D + P.

  Savet

  Da biste dodali izvedenu tabelu i čarobnjak za izvedeni grafikon na priručnu traku, uradite sledeće:

  1. Kliknite na strelicu pored dugmeta na traci sa alatkama, a zatim kliknite na dugme Još komandi.

  2. Sa padajuće liste Odaberi komande iz izaberite stavku Sve komande.

  3. Na listi, izaberite stavku Čarobnjak za izvedene grafikone i izvedene tabelekliknite na dugme Dodaji zatim kliknite na dugme u redu.

 2. Na stranici korak 1 čarobnjaka, izaberite spoljni izvor podataka, a zatim kliknite na dugme dalje.

 3. Na stranici korak 2 čarobnjaka, izaberite stavku Preuzmi podatke.

 4. Povezivanje sa izvorom podataka.

  Više informacija o tome kako da se povežete sa ODBC izvor podataka potražite u članku Korišćenje programa Microsoft Query za preuzimanje spoljnih podataka.

 5. Na stranici korak 3 čarobnjaka, izaberite stavku raspored.

 6. U dijalogu raspored , prevucite jedan ili više polja u oblast Filtera za izveštaj.

 7. Za svako polje za filtriranje izveštaja, uradite sledeće:

  1. Dvaput kliknite na polje.

   Pojavljuje se dijalog Opcija polja izvedene tabele .

  2. Da biste preuzeli samo ažurirane podatke iz izvora podataka svaki put kada izaberete nove stavke u filter izveštaja, kliknite na dugme izvrši upit spoljnog izvora podataka pri izboru svake stavke polja filtera izveštaja (zahteva manje memorije).

   Da biste sprečili premeštanje Oznake redova, Oznake kolonaili vrednosti oblasti polje filtera za izveštaj, potvrdite izbor u polju za potvrdu Onemogući uključivanje izvedenu tabelu ovo polje (preporučuje se) .

   Da biste se vratili na podrazumevani operaciju preuzimanja svih podataka iz izvora podataka svaki put kada izaberete nove stavke u filter izveštaja, kliknite na dugme Preuzmi spoljne podatke za sve stavke filtera za izveštaj polja (brži rad).

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×