Preuzimanje podataka sa lokacije Microsoft Azure Marketplace

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Microsoft Azure Marketplace nudi podatke iz raznih izvora, uključujući demografske, finansijske i sportske podatke, kao i podatke o životnoj sredini i maloprodaji. Veliki broj izvora je besplatan. Možete preuzeti feedove podataka za korišćenje ovih podataka u modelu podataka koji gradite u programu Excel i u programskom dodatku Power Pivot.

Da biste mogli da koristite podatke sa lokacije Microsoft Azure Marketplace, potreban vam je Microsoft nalog. Ako niste ranije koristili lokaciju Azure Marketplace, isprobajte jedan od besplatnih izvora podataka da biste naučili korake. Možete i da pratite Uputstvo: Kreiranje Power View izveštaja pomoću podataka sa lokacije Microsoft Azure Marketplace.

Počnite od lokacije Microsoft Azure Marketplace

 1. Idite na Veb lokaciji Microsoft Azure Marketplace .

 2. Prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog.

 3. Prilikom prvog korišćenja unesite informacije o nalogu i kreirajte ID naloga koji ćete koristiti za uvoz ili izvoz u Excel.

 4. Kliknite na opciju Data (Podaci).

 5. U okviru „Price“ (Cena) kliknite na opciju Free (Besplatno) da biste prikazali listu koja sadrži samo besplatne izvore podataka.

 6. Kliknite na izvor podataka. Za većinu izvora podataka, uključujući i besplatne, potrebno je da se upišete da biste mogli da ih koristite. Kliknite na vezu da biste se upisali.

 7. Na stranici izvora podataka, potražite opciju Explore this Data (Istraži ove podatke). Većina stranica ima vezu pod ovim imenom i kada kliknete na nju otvara se prozor sa upitom.

 8. Pokrenite upit.

 9. U okviru stavke „Izvezi u program“ odaberite opciju Excel Power Pivot, a zatim kliknite na dugme Preuzmi.

 10. Kada se od vas zatraži da otvorite ili sačuvate dokument, kliknite na dugme Otvori.

 11. Kliknite na dugme Kreiraj novu radnu svesku, a zatim na dugme U redu. Otvara se Excel, pokreće programski dodatak Power Pivot, otvara Power Pivot prozor i pokreće čarobnjak za uvoz tabele sa već navedenom URL adresom feeda podataka.

 12. Power Pivot može od vas zatražiti da unesete ID naloga. Pronađite ID naloga na stranici „Moj nalog“ na lokaciji Azure Marketplace.

Započni od Power Pivot

 1. U programu Excel, na kartici Power Pivot izaberite stavku > Upravljanje modelom podataka da biste otvorili Power Pivot prozor.

 2. Odaberite stavke Početak > Preuzmi spoljne podatke > Iz usluge podataka > Sa lokacije Microsoft Azure Marketplace.

 3. Microsoft Azure Marketplace se otvara na stranici „Catalog“ (Katalog) na toj lokaciji. Izaberite postavke sa leve strane da biste filtrirali podatke prema tipu, ceni, kategoriji i izdavaču. Pregledajte besplatne ili kupljene skupove podataka koje možete da uvezete direktno u Power Pivot i prijavite se za njih.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×