Preuzimanje, instaliranje, konfigurisanje ili deinstaliranje Microsoft Office jezičkog interfejs paketa

Jezički interfejs paketi vam omogućavaju da promenite jezik prikaza za Microsoft Office programe koji su instalirani na vašem računaru. Možda ćete za opsežnije jezičke opcije morati da kupite i preuzmete jezički paket. Više informacija potražite u članku Utvrđivanje da li vam je potreban jezički paket, jezički interfejs paket ili paket za proveru.

Izaberite jednu od sledećih opcija:

Preuzimanje i instaliranje jezičkog interfejs paketa

Konfigurisanje jezičkog interfejs paketa

Deinstaliranje jezičkog interfejs paketa

Više informacija

Preuzimanje i instaliranje jezičkog interfejs paketa

 1. Na stranici Preuzimanja jezičkih interfejs paketa (LIP) izaberite jezik jezičkog interfejs paketa koji želite.

  Važno   Morate da instalirate verziju jezičkog interfejs paketa koja se podudara sa verzijom sistema Office koju koristite. Na primer, ako koristite Office 2010, morate da instalirate Office 2010 jezički interfejs paket. Verzija 2003 jezičkog interfejs paketa ne funkcioniše sa sistemom Office 2010.

 2. Kada budete preusmereni na odgovarajuću stranicu za preuzimanje jezika, kliknite na dugme Preuzmi, sledite uputstva i kliknite na dugme Instaliraj.

  Važno   Programski dodatak Genuine Windows Validation Component mora biti instaliran na računaru. Ako nije, dugme Preuzmi menja se u dugme Nastavi. Morate da dovršite proces provere valjanosti da biste mogli da instalirate jezički interfejs paket.

 3. Kada se proces provere valjanosti dovrši, kliknite na dugme Pokreni da biste preuzeli datoteku na računar. Ako koristite operativni sistem Windows Vista, korisničke dozvole će možda zahtevati da kliknete na dugme Nastavi kada softver bude preuzet.

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste prihvatili Microsoft ugovor o licenciranju i kliknite na dugme U redu.

Kada se instalacija završi, prikazuje se dijalog za potvrdu.

Vrh stranice

Konfigurisanje jezičkog interfejs paketa

Kada instalirate softver jezičkog interfejs paketa, morate da konfigurišete Microsoft Office 2010 za nove željene opcije jezika.

Važno   Svi Office proizvodi moraju biti zatvoreni da bi promene stupile na snagu.

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, stavku Microsoft Office, zatim Microsoft Office alatke i potom izaberite stavku Office 2010 Jezičke postavke.

 2. U dijalogu Podešavanje željenih opcija jezika u sistemu Office, u okviru Izbor jezika za uređivanje uverite se da su alatke za proveru LIP jezika instalirane i da je jezik tastature omogućen. Podrazumevani jezik za sve Microsoft Office programe možete promeniti tako što ćete u ovom dijalogu promeniti jezik za uređivanje, jezik prikaza i pomoći. Više informacija potražite u članku Podešavanje željenih opcija jezika za uređivanje, prikaz ili pomoć.

Vrh stranice

Deinstaliranje jezičkog interfejs paketa

Kada deinstalirate jezički interfejs paket, elementi prikaza više nisu dostupni za taj jezik. Međutim, taj jezik je i dalje naveden u dijalogu Postavljanje jezika za proveru, a tastatura je i dalje dostupna.

U operativnom sistemu Windows 7

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tabla i u okviru Programi izaberite stavku Deinstaliranje programa.

 2. U dijalogu Deinstaliranje ili promena programa pomerite se do jezika Microsoft Office jezičkog interfejs paketa 2010 koji želite da deinstalirate, kliknite na jezički interfejs paket, kliknite na dugme Deinstaliraj, a zatim sledite uputstva.

U operativnom sistemu Windows Vista (prikaz kategorije)

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tabla i u okviru Programi izaberite stavku Deinstaliranje programa.

  Napomena   U klasičnom prikazu kliknite dvaput na stavku Programi i funkcije.

 2. U dijalogu Deinstaliranje ili promena programa izaberite jezik Microsoft Office jezičkog interfejs paketa 2010 koji želite da deinstalirate, kliknite na dugme Deinstaliraj, a zatim sledite uputstva.

U operativnom sistemu Windows XP (klasični prikaz)

 1. Kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na stavku Postavke, izaberite stavku Kontrolna tabla, izaberite stavku Dodavanje ili uklanjanje programa i kliknite na dugme Ukloni program.

  Napomena   U prikazu kategorije izaberite stavku Dodavanje ili uklanjanje programa.

 2. U dijalogu Dodavanje ili uklanjanje programa izaberite jezik Microsoft Office jezičkog interfejs paketa 2010 koji želite da deinstalirate, kliknite na dugme Deinstaliraj i sledite uputstva.

Vrh stranice

Više informacija

Jezički interfejs paketi

Jezički paketi

Jezički interfejs paketi

Vrh stranice

Primenjuje se na: Excel 2013, Word 2013, Outlook 2013, PowerPoint 2013, OneNote 2013, Excel 2010, Word 2010, Outlook 2010, PowerPoint 2010, OneNote 2010, Excel 2007, Word 2007, Outlook 2007, PowerPoint 2007, OneNote 2007Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik