Prijavljivanje

Preuzimanje, instaliranje, konfigurisanje ili deinstaliranje Microsoft Office jezičkog interfejs paketa

Jezički interfejs paketi (LIP-ovi) menjaju samo jezik za traku i komande za neke Office aplikacije i sadrže kontrolor pravopisa. Za druge jezičke opcije ćete možda morati da kupite jezički paket. Da biste videli koji vam odgovara, pročitajte članak Da li mi je potreban jezički paket ili jezički interfejs paket?

Ako je jezik dostupan u vidu jezičkog paketa, on neće biti dostupan kao LIP.

Preuzimanje i instaliranje LIP-a

 1. Na stranici Preuzimanja Office jezičkih interfejs paketa (LIP) izaberite željeni jezik LIP-a.

  Važno : Morate da instalirate verziju LIP paketa koja se podudara sa verzijom sistema Office. Na primer, ako koristite Office 2013, morate instalirati Office 2013 LIP.

 2. Kada budete preusmereni na stranicu za preuzimanje odgovarajućeg jezika, kliknite na dugme Preuzmi, pratite uputstva, a zatim kliknite na dugme Instaliraj.

  Važno : Na računaru mora da bude instaliran dodatak „Komponenta za proveru valjanosti originalnog operativnog sistema Windows“. Ako nije, dugme Preuzmi menja se u dugme Nastavi. Da biste mogli da instalirate jezički interfejs paket, morate da dovršite proces provere valjanosti.

 3. Kada se proces provere valjanosti završi, kliknite na dugme Pokreni da biste preuzeli datoteku na računar.

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste prihvatili Microsoft ugovor o licenciranju, a zatim kliknite na dugme U redu.

Kada se instalacija završi, pojavljuje se dijalog za potvrdu.

Konfigurisanje LIP-a

Kada instalirate LIP, morate da konfigurišete Office za nove željene opcije jezika.

Važno : Morate zatvoriti sve Office proizvode da bi promene stupile na snagu.

 1. Izaberite stavke Početak > Svi programi > Microsoft Office > Microsoft Office alatke > Željene opcije jezika za Office.

 2. U dijalogu „Podešavanje željenih opcija jezika za Office“, u okviru Izbor jezika za uređivanje proverite da li su instalirane alatke za proveru za LIP jezik i da li je omogućen jezik tastature. Podrazumevani jezik za sve Office aplikacije možete da promenite tako što ćete promeniti jezik za uređivanje, prikaz i pomoć u ovom dijalogu. Dodatne informacije potražite u članku Omogućavanje korišćenja drugih jezika u Office programima.

Deinstaliranje LIP-a

Kada deinstalirate LIP, više nisu dostupni elementi prikaza za taj jezik. Međutim, taj jezik je i dalje naveden u dijalogu Podešavanje jezika za proveru i tastatura je i dalje dostupna.

Windows 8

 1. Pritisnite kombinaciju tastera sa Windows logotipom i tastera X da biste videli listu komandi i opcija. (U suštini je to brz način da dođete do stavke Programi i funkcije na kontrolnoj tabli.)

 2. Izaberite stavku Programi i funkcije.

 3. U dijalogu Deinstaliranje ili promena programa izaberite jezički interfejs paket koji želite da deinstalirate, kliknite na dugme Deinstaliraj i pratite uputstva.

Windows 7

 1. Izaberite stavke Početak > Kontrolna tabla > Deinstaliraj program u okviru Programi.

 2. U dijalogu Deinstaliranje ili promena programa izaberite jezički interfejs paket jezika koji želite da deinstalirate, kliknite na dugme Deinstaliraj i pratite uputstva.

Windows Vista (prikaz kategorije) (samo za Office 2010)

 1. Izaberite stavke Početak > Kontrolna tabla > kliknite na dugme Deinstaliraj program u okviru Programi.

  Napomena : U klasičnom prikazu kliknite dvaput na stavku Programi i funkcije.

 2. U dijalogu Deinstaliranje ili promena programa izaberite jezički interfejs paket jezika koji želite da deinstalirate, kliknite na dugme Deinstaliraj i pratite uputstva.

Windows XP (klasični prikaz) (samo za Office 2010)

 1. Kliknite na dugme Početak, postavite pokazivač na stavku Postavke i izaberite stavke Kontrolna tabla > Dodaj ili ukloni programe > Ukloni program.

  Napomena : U prikazu kategorije izaberite stavku Dodaj ili ukloni programe.

 2. U dijalogu Dodavanje ili uklanjanje programa izaberite jezički interfejs paket jezika koji želite da deinstalirate, kliknite na dugme Ukloni, a zatim sledite uputstva.

Saznajte više

Jezički interfejs paketi (LIP-ovi)

Jezički paketi

Ostale informacijeDa li su vam ove informacije koristile?

Kako da je poboljšamo?

Kako da je poboljšamo?

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!