Preuzimanje i instaliranje sistema Office na računaru pomoću usluge Office 365 za preduzeća

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako preduzeće ili škola koriste Office 365, možete da ga instalirate kada se prijavite na Office 365 za preduzeća u pregledaču.

Sledeći koraci opisuju kako da instalirate verziju sistema Office koju vam je dodelio administrator na PC računaru. Za druge verzije sistema Office, uključujući Office 2016 za Mac, pročitajte dolenavedeni odeljak Instaliranje drugih verzija sistema Office, programa Project ili Visio Pro.

Preuzimanje i instaliranje sistema Office na PC računaru (laptop, stonom ili konvertibilnom računaru)

Napomena : Ako ne možete da se prijavite praćenjem dolenavedenih koraka, moguće je da se prijavljujete u pogrešnu Office 365 uslugu. Pročitajte članak Gde se prijavljuje u Office 365. Ako imate Office 365 Home, Personal ili University ili jednokratnu kupovinu sistema Office, kao što je Office Home & Business 2016, pročitajte članak Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje sistema Office na PC računaru

 1. Prijavite se u Office 365, na adresi http://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx.

  Ako ne vidite naveden Office, vaš plan verovatno ne obuhvata Office aplikacije. Ako znate da vaš plan uključuje Office, možda vam nije dodeljena licenca. Pogledajte članak Koji Office 365 proizvod ili licencu imam?. Ako Office nije naveden, zamolite Office 365 administratora da vam dodeli licencu.

 2. Na stranici " Office ", idite na verziju sistema Office koju želite da instalirate. Na primer, vaš administrator vam je dala opciju da biste instalirali Office 2016 ili Office 2013.

  Ako imate izbor, izaberite koju verziju sistema Office želite da instalirate, izaberite jezik, a zatim odaberite stavku „Instaliraj“.

  Važno : Proces koji instalira Office 2016 takođe deinstalira svih proizvoda sistema Office 2013. Kao što biste možda očekivali, Word 2013, Excel 2013 i ostatka sistema Office programski paket se deinstalira. Takođe, ako računar ima InfoPath 2013, SharePoint Designer 2013 ili određene verzije programa Visio 2013 ili Project 2013 instaliran, Instaliranje sistema Office 2016 takođe deinstalira tim programima. Nećete moći da ih instalirate. Pogledajte članak o grešci "Zaustavi, trebalo bi da čekate da instalirate Office 2016" ili Kako da ponovo instalirate Office 2013 nakon nadogradnje na Office 2016.

 3. Izaberite stavku Jezik, a zatim odaberite stavku Instaliraj da biste instalirali 32-bitnu verziju.

  Napomena : Da biste instalirali 64-bitnu verziju, odaberite 64-bitnu verziju u odeljku Verzija pre izbora stavke Instaliraj. Ako niste sigurni, pogledajte temu Izbor 32-bitne ili 64-bitne verzije sistema Microsoft Office za više informacija.

 4. U zavisnosti od pregledača, idite na iskačući prozor instalacije koji se pojavljuje i izaberite stavku Pokreni (u programu Internet Explorer), Podesi (u programu Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u programu Firefox).

  Opcije pregledača: U pregledaču Internet Explorer izaberite stavku „Pokreni“, u pregledaču Chrome kliknite na „Podešavanje“, u pregledaču Firefox izaberite stavku „Sačuvaj datoteku“
 5. Instalacija započinje.

  Prozor koji prikazuje tok instalacije sistema Office
 6. Instalacija sistema Office 2016 je završena kad vidite rečenicu: „Sve je spremno! Office je sada instaliran“ i reprodukuje se animacija koja pokazuje gde se na računaru nalaze Office aplikacije. Pratite uputstva u prozoru, na primer kliknite na dugme Start > Sve aplikacije da biste videli gde se aplikacije nalaze, a zatim izaberite opciju Zatvori.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“
 7. Odmah počnite da koristite neku Office aplikaciju tako što ćete otvoriti bilo koju aplikaciju, na primer Word ili Excel. U većini slučajeva, Office se aktivira kada pokrenete aplikaciju i pošto pristanete na uslove licenciranja klikom na dugme Prihvati.

  Prihvatite uslove ugovora o licenciranju tako što ćete kliknuti na dugme „Prihvati“

Sledeći korak   

Kada završite instalaciju sistema Office, treba da podesite e-poštu u programu Outlook.

Instalirao/la sam 2016 verziju ali želim da se vratim na 2013 verziju

Ako ste odabrali da instalirate 2016 verziju, ali odlučite da želite ponovo da instalirate 2013 verziju, pročitajte članak Ponovno instaliranje sistema Office 2013 posle nadogradnje na Office 2016 pomoću usluge Office 365 za preduzeća.

Instaliranje drugih verzija sistema Office, programa Project ili Visio Pro

Ako pokušavate da instalirate...

Pratite ove korake za instaliranje

Office 2016 za Mac pomoću usluge Office 365 za preduzeća

Preuzimanje i instaliranje sistema Office 2016 za Mac pomoću usluge Office 365 za preduzeća

Project za Office 365

Instaliranje programa Project

Visio Pro za Office 365

Instaliranje programa Visio

Office 365 Home, Personal ili University odnosno jednokratna kupovina sistema Office kao što je Office Home & Business 2016

Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje sistema Office na PC računaru

Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje sistema Office 2016 za Mac

Potrebna vam je pomoć?

Ako ni nakon primene ovih koraka ne možete da dovršite instalaciju, pogledajte članak Rešavanje problema sa Office instalacijom pomoću usluge Office 365 ili odaberite neki od sledećih resursa za podršku.

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Preuzimanje i instaliranje sistema Office 2016 za Mac pomoću usluge Office 365 za preduzeća

Kako da ponovo instaliram Office 2013 posle nadogradnje na Office 2016 pomoću usluge Office 365 za preduzeća?

Zašto da instaliram druge verzije sistema Office?

Koji Office 365 proizvod ili licencu imam?

Podešavanje mobilnog uređaja

Da li su vam ove informacije koristile?

Kako da je poboljšamo?

Kako da je poboljšamo?

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!