Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje usluge Office 365, sistema Office 2016 ili Office 2013 na PC računaru

Sledeći koraci opisuju kako se instaliraju Office 365 Home, Personal ili University, jednokratna kupovina sistema Office 2016 ili Office 2013 na računaru (laptop, stoni računar ili konvertibilni računar). Da biste rešili problem sa instaliranjem sistema Office, pogledajte dolenavedeni odeljak Rešavanje problema.

Tražite drugu verziju sistema Office? Pogledajte članak Instaliranje sistema Office na računaru ili Mac računaru za više opcija.

Instaliranje ili ponovno instaliranje sistema Office sa stranice „Moj Office nalog“

Ako je ovo nova kopija sistema Office, a niste preuzeli šifru proizvoda (ako ste je dobili uz svoju kopiju) ili je niste povezali sa Microsoft nalog, idite na office.com/setup i pratite odzive za prijavljivanje i unesite šifru proizvoda.

Početak instalacije sistema Office
 1. Prijavite se na Moj Office nalog na lokaciji www.office.com/myaccount pomoću Microsoft nalog. To su e-adresa i lozinka koje ste povezali sa svojom kopijom sistema Office.

  Prijava u Office pomoću e-adrese i lozinke Microsoft naloga

  Savet : Ako niste uspeli da se prijavite, ponovo probajte da se prijavite s ispravnim nalogom ili pogledajte listu opcija u okviru „Ovo je pravo mesto za instaliranje i ponovno instaliranje sistema Office“, uključujući šta možete da pokušate ako se ne sećate svog Microsoft naloga.

 2. Izaberite opciju Instaliraj i, u zavisnosti od proizvoda, ponovo izaberite opciju Instaliraj. Time se podrazumevano instalira 32-bitna verzija sistema Office na računaru na jeziku koji ste izabrali prilikom preuzimanja proizvoda. Ako želite da instalirate 64-bitnu verziju, promenite jezik ili da instalirate Office 2013, pogledajte odeljak Prilagođene opcije instalacije.

  Izaberite opciju „Instaliraj“

  Napomena : Prilikom instaliranja sistema Office 2016, možda ćete videti poruku koja glasi: „Stanite. Trebalo bi da sačekate sa instalacijom sistema Office 2016“. To znači da je Office otkrio problem sa kompatibilnošću sa nečim drugim što je instalirano na vašem računaru. Izaberite vezu Saznajte zašto u poruci o grešci ili pogledajte odeljak Rešavanje problema u nastavku.

 3. U zavisnosti od pregledača, idite na iskačući prozor instalacije koji će se pojaviti i izaberite stavku Pokreni (u programu Internet Explorer), Podesi (u programu Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u programu Firefox).

  Opcije pregledača: U pregledaču Internet Explorer izaberite stavku „Pokreni“, u pregledaču Chrome kliknite na „Podešavanje“, u pregledaču Firefox izaberite stavku „Sačuvaj datoteku“

  Instalacija započinje.

  Prozor koji prikazuje tok instalacije sistema Office
 4. Instalacija je završena kad vidite rečenicu: „Sve je spremno! Office je sada instaliran“ i reprodukuje se animacija koja pokazuje gde se na računaru nalaze Office aplikacije. Pratite uputstva u prozoru, na primer kliknite na dugme Start > Sve aplikacije da biste videli gde se aplikacije nalaze, a zatim izaberite opciju Zatvori.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“
 5. Odmah počnite da koristite neku Office aplikaciju tako što ćete otvoriti, na primer, Word ili Excel. U većini slučajeva, Office se aktivira kad pokrenete aplikaciju i pošto pristanete na uslove licenciranja klikom na dugme Prihvati.

  Prihvatite uslove ugovora o licenciranju tako što ćete kliknuti na dugme „Prihvati“
 6. Office se može aktivirati automatski. Ako vidite čarobnjak za aktivaciju sistema Microsoft Office, pratite uputstva da biste aktivirali Office. Ako vam je potrebna pomoć, pogledajte članak Aktiviranje uslugue Office 365, sistema Office 2016 ili Office 2013.

  Prikazuje čarobnjak za aktivaciju sistema Microsoft Office.

Savet : Da li su ovi koraci bili korisni? Ostavite nam komentar!

Rešavanje problema

Razvijte odeljak ispod pomoći za rešavanje problema.

Ako vam se čini da instalacija sistema Office traje veoma dugo, možda postoji problem s vašom internet vezom. Moguća rešenja potražite u članku Zašto se Office tako dugo instalira? Možda ćete želeti i da probate da instalirate Office koristeći vanmrežni instalacioni program za Office 2016.

Dobio/la sam poruku o grešci: Ako ste dobili poruku o grešci dok ste pokušavali da instalirate Office i ona sadrži vezu Saznajte više, izaberite je da biste dobili informacije o tome kako da rešite problem. Ako nema veze, pročitajte članak Rešavanje problema prilikom instaliranja sistema Office i usluge Office 365.

Ako je dugme Instaliraj zasenčeno ili ne funkcioniše, pročitajte članak Dugme „Instaliraj“ ne instalira Office.

Ako dobijate grešku koja glasi: „Stanite. Trebalo bi da sačekate sa instalacijom sistema Office 2016“. To znači da je Office otkrio problem sa kompatibilnošću sa nečim drugim što ste instalirali. Više informacija potražite u nekom od sledećih članaka pomoći:

Opcije prilagođene instalacije

Slede dodatne opcije instalacije u zavisnosti od Office proizvoda.

Samo za Office 365 i Office 2016: Izbor ili promena jezika Office instalacije.

Samo za pretplatnike na Office 365 Home: Office možete da instalirate na najviše 5 PC ili Mac računara. Preostale četiri instalacije delite sa prijateljima ili porodicom ili koristite isti Microsoft nalog da biste instalirali Office na drugim računarima. Koraci za instaliranje su isti.

Za jednokratnu kupovinu sistema Office 2016 ili Office 2013, kao što je Office Home & Student, Office Home & Business ili Office Professional: Office možete da instalirate samo na jednom računaru. Ako morate da prenesete licencu, primenjuju se određeni uslovi. Dodatne informacije potražite u članku Microsoft uslovi licenciranja za svoj proizvod.

Ostavite komentar

Da li su ovi koraci bili korisni? Ako jesu, javite nam na dnu ove teme. Ako nisu, a i dalje imate problema sa instaliranjem sistema Office, recite nam šta ste pokušali da uradite i sa čim ste imali problema. Povratne informacije koristimo da bismo još jednom proverili korake i pružili dodatne informacije.

Takođe pogledajte

Sistemski zahtevi za Office

Deljenje pretplate na Office 365 Home

Aktivacija sistema Office

U čemu je razlika između usluge Office 365 i sistema Office 2016?

Poređenje Office proizvoda

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×