Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje sistema Office 2013 na PC računaru ili sistema Office za Mac 2011

Da biste instalirali ili ponovo instalirali Office 2013 ili Office za Mac 2011, pogledajte uputstva korak po korak u nastavku i izaberite karticu za verziju sistema Office koju pokušavate da instalirate.

Važna napomena za Office 365 pretplate:   Od 28. februara 2017. nećete moći da preuzmete i instalirate Office 2013 kao deo Office 365 pretplate, a od 22. septembra 2016. to isto važi za Office za Mac 2011. Više detalja potražite u članku Office 2013 i Office 2011 for Mac više nisu dostupni za instaliranje uz Office 365 pretplatu.

Da biste obezbedili sigurnost Office programskog paketa i da biste dobili sve najnovije funkcije, besplatno nadogradite na Office 2016 u okviru pretplate na Office 365.

Napomena : Ovo ne utiče na jednokratne kupovine sistema Office 2013 ili Office za Mac 2011 kao što su Office Home and Student, Office Home and Business ili Office Professional. Informacije o tome kako da instalirate te verzije sistema Office su dostupne u uputstvima korak po korak u nastavku.

Uputstva korak po korak za instaliranje na PC ili Mac računaru

Ovo su koraci za instaliranje sistema Office 2013 ili Office za Mac 2011. Da biste instalirali najnoviju verziju sistema Office koju ste dobili uz Office 365 ili za jednokratnu kupovinu sistema Office 2016, idite na članak Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje usluge Office 365 ili sistema Office 2016 na PC ili Mac računaru.

Napomena : Ako je vaša organizacija pretplaćena na Home Use Program i ako tako želite da dobijete svoju kopiju sistema Office 2013 ili Office za Mac 2011, pratite korake u članku: Instaliranje ili ponovno instaliranje sistema Office putem programa Home Use Program (HUP).

Instaliranje ili ponovno instaliranje sistema Office Home and Student 2013, Office Home and Business 2013 ili Office Professional 2013 (jednokratna kupovina sistema Office)

Za jednokratne kupovine sistema Office 2013, Office možete da instalirate na samo jednom računaru. Međutim, Office 2013 možete da prenesete na drugi računar koji vam pripada ako dođe do otkazivanja hardvera ili kupite novi računar. Dodatne informacije potražite u članku Microsoft uslovi licenciranja za svoj proizvod ili pročitajte sledeću poruku objavljenu na blogu: Office 2013 je sada prenosiv.

1. korak: Prijava na stranicu „Moj Office nalog“ da bi se započelo instaliranje sistema Office 2013

 1. Idite na stranicu Moj Office nalog na sajtu www.office.com/myaccount. Ako još uvek niste prijavljeni pomoću naloga Microsoft nalog koji je povezan sa vašom kopijom sistema Office, prijavite se sada. Ako ste prijavljeni pomoću drugog naloga, odjavite se sa njega pa se ponovo prijavite pomoću ispravnog naloga Microsoft nalog.

  Snimak ekrana stranice za prijavljivanje Microsoft naloga

  Savet : Ako niste uspeli da se prijavite, ponovo probajte da se prijavite s ispravnim nalogom ili pogledajte listu opcija u okviru „Ovo je pravo mesto za instaliranje i ponovno instaliranje sistema Office“, uključujući šta možete da pokušate ako se ne sećate svog Microsoft naloga.

 2. U odeljku „Informacije o instaliranju“ izaberite stavku Instaliraj. To pokreće proces za instaliranje 32-bitne verzije sistema Office na PC računaru na jeziku koji ste izabrali prilikom preuzimanja proizvoda.

  Ako umesto toga želite da instalirate 64-bitnu verziju, odaberite stavke Dodatne opcije instalacije > Office (64-bitni), a zatim kliknite na dugme Instaliraj. Ako niste sigurni koju verziju treba da instalirate, pročitajte članak Izbor 32-bitne ili 64-bitne verzije sistema Office.

  Snimak ekrana dugmeta „Instaliraj“ i veze za „Dodatne opcije instalacije“

  Savet : Ako vas interesuju drugi jezici za Office 2013, pročitajte članak Opcije jezika za Office 2013.

2. korak: Instaliranje i aktiviranje sistema Office

 1. U zavisnosti od pregledača kliknite na dugme Pokreni (u programu Internet Explorer), Instalacija (u pregledaču Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u programu Firefox).

  Napomena : Ako koristite Edge kao pregledač, prvo kliknite na Sačuvaj, a zatim kliknite na Pokreni.

  Snimak ekrana opcija pregledača: U pregledaču Internet Explorer izaberite stavku „Pokreni“, u pregledaču Chrome kliknite na „Podešavanje“, u pregledaču Firefox izaberite stavku „Sačuvaj datoteku“
 2. Kada budete videli poruku „Možete dalje“, odaberite stavku Sve je završeno.

  Snimak ekrana „Spremni ste“ i dugmeta „Sve je završeno“ dugme označava da je gotova instalacije sistema Office
 3. Počnite odmah da koristite neku Office aplikaciju tako što ćete otvoriti bilo koju aplikaciju, na primer Word ili Excel. U većini slučajeva, Office se aktivira kada pokrenete aplikaciju i kliknete na dugme Prihvatam da biste pristali na Microsoft Office ugovor o licenciranju.

  Savet : Ako ste završili instaliranje i ne možete da pronađete Office aplikacije na računaru, pročitajte članak Kako da pronađem Office aplikacije.

 4. Office može da se aktivira automatski kada prvi put otvorite aplikaciju, kao što je Word. Ako se to ne desi i vidite Microsoft Office čarobnjak za aktiviranje, pratite odzive da biste aktivirali Office. Ako vam je potrebna pomoć oko aktiviranja, pročitajte članak Aktiviranje usluge Office 365, sistema Office 2016 ili Office 2013.

Instaliranje ili ponovno instaliranje sistema Office for Mac 2011 Home & Student ili Office for Mac 2011 Home & Business (jednokratna kupovina sistema Office)

Za jednokratne kupovine sistema Office za Mac 2011, Office možete da instalirate na samo jednom računaru. Međutim, Office za Mac 2011 možete da prenesete na drugi računar koji pripada vama ako dođe do otkazivanja hardvera ili kupite novi računar. Dodatne informacije potražite članku Microsoft uslovi licenciranja za svoj proizvod.

Možete da koristite DVD koji ste dobili uz Office, ali da biste dobili najnoviju verziju, preuzmite Office za Mac 2011 sa stranice Preuzimanje starijih verzija sistema Office. Proverite da li imate šifru proizvoda.

 1. Idite na stranicu Preuzimanje starijih verzija sistema Office na adresi www.microsoft.com/software-download/office da biste preuzeli datoteku.

 2. Unesite šifru proizvoda i kliknite na dugme Verifikuj.

 3. Izaberite jezik, a zatim kliknite na dugme Potvrdi.

 4. Kada se to zatraži, kliknite na dugme Preuzmi odmah.

 5. Otvorite fasciklu sa preuzimanjima sa usidrenja i kliknite dvaput na datoteku Office_Mac_HB_1PK_2011_<Jezik>.dmg da biste započeli instaliranje.

 6. Kliknite dvaput na ikonu Office program za instalaciju.

  Snimak ekrana Office programa za instalaciju za Office za Mac 2011
 7. Pratite odzive i kliknite na dugme Slažem se da biste prihvatili uslove ugovora o licenciranju softvera.

  Snimak ekrana prozora za prihvatanje ugovora o licenciranju softvera.
 8. Kliknite na dugme Instaliraj da biste nastavili instaliranje.

  Kliknite na dugme Promeni instalacionu lokaciju ako želite da izaberete drugu disk jedinicu na kojoj ćete instalirate proizvod.

  Kliknite na dugme Prilagodi da biste izabrali ili uklonili opcionalne komponente instalacije. Na primer, kliknite na dugme Prilagodi ako ne želite da instalirate Office fontove, ikone usidrenja ili određene aplikacije kao što su Microsoft Messenger, „Udaljena radna površina“ ili Microsoft Document Connection.

  Napomene : 

  • Ako koristite Apple Remote Desktop za instaliranje sistema Office for Mac 2011 na drugom računaru na mreži, ikone usidrenja se ne instaliraju.

  • Duplirani fontovi se premeštaju u fasciklu „Onemogućeni fontovi“ (/Biblioteka/Fascikla „Onemogućeni fontovi“ ili /Korisnici/ korisničkoime/Biblioteka/Onemogućeni fontovi) tokom instalacije.

 9. Ako se to zatraži, unesite Mac korisničko ime i lozinku da biste instalacionom programu dozvolili da izvrši promene, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Kada se instaliranje završi, dobijate poruku u kojoj piše Instaliranje je uspelo. Kliknite na dugme Zatvori.

  Snimak ekrana prozora u kom piše da je instalacija uspela
 10. Kada se pojavi ekran Dobro došli u Office: Mac 2011, izaberite opciju Unesite šifru kupljenog proizvoda.

  Snimak ekrana stranice dobrodošlice za Office za Mac 2011
 11. Unesite šifru proizvoda sa kupljenog pakovanja sistema Office za Mac 2011, a zatim kliknite na dugme Aktiviraj.

 12. Sačuvajte informacije o ID-u proizvoda, kliknite na dugme Nastavi, a zatim na dugme Gotovo.

  Snimak ekrana za završavanje „Čestitamo!“ Sada ste spremni da koristite Office za Mac.
 13. Instalirajte sve ispravke ako se to zatraži.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×