Preuzimanje datoteka i fascikli iz usluge OneDrive ili sistema SharePoint

Preuzimanje datoteka i fascikli iz usluge OneDrive ili sistema SharePoint

Datoteke i fascikle iz usluge OneDrive odnosno iz usluge SharePoint Online ili sistema SharePoint Server 2019 možete da preuzmete na računar pomoću samo nekoliko klikova. Evo kako:

 1. Na OneDrive, SharePoint Server 2019 ili SharePoint Online veb sajtu izaberite datoteke ili fascikle koje želite da preuzmete.

  • Da biste preuzeli pojedinu datoteku ili više njih, izaberite svaku stavku tako što ćete kliknuti na polje za potvrdu u krugu koje se pojavljuje. (Leva slika ispod prikazuje stavke u prikazu liste, prava slika prikazuje stavke u prikazu Pločice ili Fotografije). (Možete i da izaberete nekoliko datoteka odjednom tako što ćete izabrati jednu datoteku, pomeriti se nadole na listi, a zatim držite pritisnut taster Shift dok izvršavate levi klik na poslednju stavku koju želite da izaberete.)

   Snimak ekrana izbora datoteke u usluzi OneDrive u prikazu liste Snimak ekrana izbora datoteke u usluzi OneDrive u prikazu pločica

  • Da biste izabrali sve datoteke u fascikli, kliknite na krug s leve strane reda zaglavlja ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + A na tastaturi.

   Snimak ekrana izbora svih datoteka i fascikli u usluzi OneDrive

  • Da biste izabrali fasciklu, a ne njen sadržaj, možda ćete morati da idete nagore ili da se vratite na prethodni nivo da biste izabrali celu fasciklu.

   Izbor OneDrive fascikle

   Izbor OneDrive fascikle

 2. Na gornjoj traci za navigaciju izaberite stavku Preuzmi. (Možete i da kliknite desnim tasterom miša na datoteku, fotografiju ili fasciklu i izaberete stavku Preuzmi.)

  Snimak ekrana izbora datoteka u usluzi OneDrive i njihovog preuzimanja.

  Napomene: 

  • Dugme Preuzmi pojavljuje se samo kad su izabrane datoteke ili fascikle.

  • Dugme Preuzmi može ponekad da nestane ako osvežite veb stranicu dok pregledate fasciklu. Da biste privremeno to rešili, možete da odete za jedan nivo nagore u direktorijumu fascikle i vratite se ili zatvorite tu karticu u pregledaču i ponovo odete na tu fasciklu.

 3. Ako pregledač to zatraži, odaberite stavku Sačuvaj ili Sačuvaj kao i potražite lokaciju na kojoj želite da sačuvate preuzimanje. (Neki pregledači jednostavno odmah počnu da čuvaju u fascikli „Preuzimanja“ na računaru.)

  Napomene: 

  • Ako vam je potrebno da oslobodite prostor u usluzi OneDrive, preuzmite datoteku ili fasciklu na lokaciju izvan OneDrive fascikli (pogledajte u nastavku). Zatim možete da izbrišete OneDrive kopiju datoteke ili fascikle da biste smanjili količinu prostora za skladištenje.
   Prikaz uslužnog programa „Istraživač datoteka“

  • Više informacija potražite u članku Brisanje datoteka i fascikli u usluzi OneDrive.

Ako izaberete više datoteka ili fascikli, a zatim izaberete stavku Preuzmi, pregledač počinje da preuzima .zip datoteku koja sadrži sve datoteke i fascikle koje ste izabrali. Ako se nalazite u fascikli i izaberete stavku Preuzmi, a ne izaberete nijednu datoteku ili fasciklu, pregledač počinje da preuzima ceo sadržaj fascikle.

Napomene: 

 • Ne možete da preuzmete datoteke direktno iz prikaza Deljeno. Morate da otvorite datoteku i sačuvate kopiju na lokaciji po vašem izboru.

 • Nije moguće preuzeti OneNote beležnice. Ako preuzmete fasciklu koja sadrži OneNote beležnicu, .zip datoteka će sadržati poruku o grešci u obliku .txt datoteke.

 • Opcija za preuzimanje više datoteka još nije dostupna u lokalnom sistemu SharePoint Server (kada organizacija nije pretplaćena na plan usluge Office 365 za preduzeća).

 • Dugme Preuzmi može ponekad da nestane ako osvežite veb stranicu dok pregledate fasciklu. Da biste privremeno to rešili, možete da odete za jedan nivo nagore u direktorijumu fascikle i vratite se ili zatvorite tu karticu u pregledaču i ponovo odete na tu fasciklu.

 • U usluzi OneDrive for Business ne možete da koristite Internet Explorer za preuzimanje fascikli ili više datoteka. Da biste preuzimali fascikle ili više datoteka, možete da koristite Microsoft Edge ili Google Chrome.

 • Preuzimanja podležu sledećim ograničenjima: Ograničenje veličine pojedinačne datoteke: 15 GB. Ograničenje ukupne veličine zip datoteke: 20 GB. Ograničenje ukupnog broja datoteka: 10.000.

Stavljanje datoteka na raspolaganje van mreže u aplikaciji OneDrive za mobilne uređaje

Na mobilnom uređaju možete da stavite datoteke na raspolaganje van mreže, što je slično preuzimanju datoteka. U aplikaciji OneDrive, na iOS, Android ili Windows 10 telefonu potražite ikonu „Van mreže“ ( Dugme „Van mreže“ u aplikaciji OneDrive za Android za Android ili iOS odnosno Snimak ekrana ikone „Zadrži van mreže“ u aplikaciji OneDrive za Windows 10 za Windows mobilne uređaje).

 1. U aplikaciji OneDrive izaberite datoteke koje želite da prenesete van mreže (pritisnite i držite datoteku da biste je izabrali).

 2. Izaberite stavku Zadrži van mreže.

Napomena: Aplikacija OneDrive ne omogućava da stavite fascikle ili OneNote beležnice na raspolaganje van mreže.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×