Preuzimanje Word, PowerPoint, Excel ili PDF priloga na veb lokaciji Outlook.com

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada primite Office dokumenta ili PDF datoteke kao priloga u prijemnom poštanskom sandučetu Outlook.com, možete da ih preuzmete na računar, gde možete da uskladištite ga ili otvorite da biste odštampali. Kliknite na prilog.

Kliknite na prilog da biste ga preuzeli

Ako izaberete stavku Prikaži na mreži, prilog se otvara pomoću sistema Office Online. I dalje možete preuzeti dokument tako što ćete izabrati stavku Preuzmi pored kartice Datoteka.

Komanda „Preuzmi“

Međutim, ako preuzimate dokument tako da može da čita, štampanje ili uređuju, ne možda ćete morati da preuzmu dokument uopšte. Možete prikazati, odštampati i uređivanje priloge sistema Office pomoću komande za prikaz na mreži na prilog, koja otvara dokument u Office Online.

Prikazivanje dokumenta

Sa Microsoft Office Online, ne morate da preuzmete prilog Office da biste otvorili i pročitaju. Na prilog, izaberite stavku prikaz na mreži da biste otvorili dokument u Office Online.

Prikažite na mreži

  • Word i PDF prilozi otvaraju se u aplikaciji Word Online koja prikazuje dokument u ekvivalentu prikaza „Raspored za štampanje“ u programu Microsoft Word.

  • PowerPoint prilozi otvaraju se u aplikaciji PowerPoint Online koja vam omogućava da se krećete kroz slajdove i da prikažete beleške govornika. Prezentaciju možete prikazati i kao projekciju slajdova, uključujući efekte zamene i animacije slajdova.

  • Excel prilozi otvaraju se u aplikaciji Excel Online u kojoj možete prikazati podatke ili prebaciti se na drugi radni list u radnoj svesci.

Štampanje dokumenta

Da biste odštampali prilog, koristite komande u Office Online umesto Veb pregledača.

Na kartici datoteka kliknite na dugme Odštampaj > Odštampaj u PDF formatu. (Ili, u Excel Online, samo na kartici datoteka kliknite na dugme Odštampaj i zatim ponovo kliknite na dugme Odštampaj .)

Komanda „Odštampaj“ u programu Word Web App

A zatim kliknite na vezu za prikazivanje PDF-a. Otvorite PDF da biste štampali dokument.

Napomene: 

  • U programima Word Online i PowerPoint Online, za štampanje dokumenata potreban je PDF prikazivač.

  • U PDF priloga koji se prikazuju u Word Online, preuzmite PDF da biste ga odštampali. .

  • U Excel Online, možete da odštampate opseg ćelija, umesto da štampanje celog radnog lista. Izaberite opseg ćelija pre nego što kliknete na dugme Odštampaj. Više informacija potražite u članku Štampanje radnog lista u Excel Online.

Uređivanje dokumenta

Možete da uredite dokument bez preuzimanja. Ovo vam omogućava da radite na dokumentima kada niste pri na računaru na kojem je instaliran Office, ili radite na dokumentima zajedno sa prijateljima i kolegama koji nemaju Office. Kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Komanda „Uredi u pregledaču“

Outlook.com čuva dokument na vaš OneDrive, što je skladištenje datoteka koje ste dobili sa Microsoft naloga. Ako je prilog u formatu datoteke starije od Office 2007, ona se konvertuje u Microsoft Office 2010 (i novije verzije) formatu.

Office Online programa treba da biste lakše deljenje dokumenata sa drugim osobama i rad na dokumentima bilo gde. Nemaju sve funkcije programa Office aplikacijama za računare. Možete da izvršite osnovne uređivanja na dokumente, ali za ceo Office funkcije, kliknite na dugme Otvori u programu Word, Otvori u programu Excelili Otvori u programu PowerPoint. Kada izaberete stavku Sačuvaj u Office aplikaciji za računare, datoteka se automatski čuva na vaš OneDrive.

Kada završite, zatvorite Office Online tako što ćete izabrati stavku Zatvori u gornjem desnom uglu prozora programa Office Online.

Zatvori

Outlook.com vas pita da li želite da odgovorite na koji su originalni prilog. Ovo omogućava da znaju da ga ažurirali. Kliknite na dugme da da biste poslali poruku koja sadrži vezu ka dokumentu koji možete uređivati. Sada svima na e-poštu niti ima isti kopiju dokumenta da biste radili na, koji mogu da otvore Office Online ili u Office aplikacijama za računare.

Imate pitanje u vezi sa e-pošte Outlook.com koji smo nije odgovori ovde?

Postavite pitanje na forumima Outlook.com odgovora

Takođe pogledajte

Uređivanje sadržaja PDF-a u programu Word

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×