Preuzimanje Word Online dokumenta korišćenjem čitača ekrana

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Word Online automatski čuva vaš posao u OneDrive fascikli u oblaku. Ovaj članak vam pokazuje kako da koristite tasterske prečice i čitača ekrana da biste preuzeli i sačuvate dokument u drugu lokaciju ili oblikovanje.

Napomene : 

 • Word Online predstavlja aplikaciju zasnovanu na vebu, tako da se tasterske prečice i navigacija mogu razlikovati od onih u programu Word 2016. Saznajte više o odeljkuSaznajte kako da se krećete po programu Word pomoću funkcija pristupačnosti.

 • Ova tema pretpostavlja da su korisnici JAWS isključili funkciju virtuelne meni trake. Prilikom korišćenja programa Word Online, preporučujemo da koristite Internet Explorer kao pregledač.

U ovoj temi

Preuzmite dokument na računaru

Preuzimanje dokumenta u PDF formatu

Preuzmite dokument na računaru

 1. Da biste premestili fokus na traku, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok se ne čujete ime kartice.

 2. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete "Datoteka dugme", a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete "Sačuvaj kao", a zatim pritisnite taster Enter.

 4. U oknu Sačuvaj kao , pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete "Preuzimanje kopije", a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog u Programu Microsoft Word Online .

 5. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Kliknite ovde da biste preuzeli dokument", a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se traku obaveštenja programa Internet Explorer.

  Napomena : Možda čujete "kliknite ovde da biste preuzeli dokument" po drugi put. Možete da zanemarite ovo i pređite na sledeći korak.

 6. Da biste premestili fokus na traku sa obaveštenjima, pritisnite tastere Alt + N. Čitača ekrana objavljuje na dugme Sačuvaj .

 7. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste sačuvali dokument na podrazumevanoj lokaciji, pritisnite taster Enter.

  • Da biste sačuvali na drugoj lokaciji, Sačuvaj kao i pritisnite taster Enter. U dijalogu Sačuvaj kao otkucajte ime datoteke, Odaberite fasciklu u koju želite, a zatim pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Sačuvaj i pritisnite taster Enter.

 8. Pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Zatvori i pritisnite taster Enter da biste se vratili u centru pažnje na dokumentu u Word Online, na traci sa obaveštenje. Ako se fokus se premešta zatim prazne kartici u pregledaču, zatvorite je tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Ctrl + V.

 9. Da biste zatvorili dijalog Microsoft Word Online , pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Zatvori , a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

Preuzimanje dokumenta u PDF formatu

Portable Document Format (PDF) je koristan za deljenje dokumenta sa drugima, posebno kada ne želite da izvršite promene.

 1. Da biste premestili fokus na traku, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok se ne čujete ime kartice.

 2. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete "Datoteka dugme", a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete "Sačuvaj kao", a zatim pritisnite taster Enter.

 4. U oknu Sačuvaj kao , pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete "Preuzimanje kao PDF", a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog u Programu Microsoft Word Online sa vezom ka PDF.

 5. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete "Kliknite ovde da biste prikazali PDF verziju dokumenta", a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se traku obaveštenja programa Internet Explorer i čujete, "Da li želite da sačuvate dokument?"

 6. Da biste premestili fokus na traku sa obaveštenjima, pritisnite tastere Alt + N.

 7. Pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Sačuvaj i uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste sačuvali na podrazumevanoj lokaciji, pritisnite taster Enter.

  • Da biste sačuvali na drugoj lokaciji, pritisnite taster strelica nadole, premeštanje na Sačuvaj kaoi zatim pritisnite taster Enter. U dijalogu Sačuvaj kao otkucajte ime datoteke, Odaberite fasciklu u koju želite, a zatim pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Sačuvaj i pritisnite taster Enter.

 8. Pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Zatvori i pritisnite taster Enter da biste se vratili u centru pažnje na dokumentu u Word Online, na traci sa obaveštenje. Ako se fokus se premešta prazne kartici u pregledaču, zatvorite je tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Ctrl + V.

 9. Da biste zatvorili dijalog Microsoft Word Online , pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Zatvori i pritisnite taster RAZMAKNICA.

Srodne informacije

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×