Preuzimanje PowerPoint Online prezentacije pomoću čitača ekrana

Preuzimanje PowerPoint Online prezentacije pomoću čitača ekrana

Koristite PowerPoint Online sa tastaturom i čitačem ekrana, kao što su JAWS ili Narator, ugrađeni čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste preuzeli prezentaciju na lokalni uređaj sa lokacije u oblaku.

Dok radite, PowerPoint Online automatski i neprekidno čuva sve što uradite u oblaku. Zbog toga ne vidite dugme Sačuvaj u usluzi PowerPoint Online.

Napomene : 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u usluzi PowerPoint Online.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite JAWS. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite PowerPoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se PowerPoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za PowerPoint Online.

Preuzimanje prezentacije

Kada preuzmete kopiju prezentacije, ne menjate lokacije za čuvanje iz oblaka na lokalni uređaj. Ako nastavite da menjate prezentaciju, te promene nastavljaju da se čuvaju u verziji u oblaku.

 1. U prikazu za uređivanje više puta pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok fokus ne bude na traci i dok ne čujete ime trenutne kartice, na primer „Izabrana je kartica ’Prikaz’“.

 2. Pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne dođete do trake. Pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne dođete do kartice Datoteka, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne dođete do komande Sačuvaj kao, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Pritisnite taster Tab da biste otišli na stavku Preuzmi kopiju, a zatim pritisnite taster Enter. Traka sa obaveštenjima pita da li želite da otvorite ili sačuvate datoteku.

  Napomena : JAWS i Narator ne najavljuju traku sa obaveštenjima. Međutim, kada se otvori traka sa obaveštenjima, blokiraju vam se dalje radnje dok ne odgovorite.

 5. Da biste preuzeli i sačuvali datoteku na lokalnom uređaju, pritisnite kombinaciju tastera Alt+S. U Naratoru se čita nova traka sa obaveštenjima koja ukazuje na to da je preuzimanje završeno.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za rad sa slajdovima u programu PowerPoint

Pravljenje prezentacije na mreži pomoću čitača ekrana

Tasterske prečice u usluzi PowerPoint Online

Osnovni zadaci za pravljenje prezentacije u programu PowerPoint pomoću čitača ekrana

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×