Preusmeravanje poznati fascikle u OneDrive for Business

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ovaj članak je za IT administratore upravljanje klijenta za sinhronizaciju OneDrive u operativnom sistemu Windows Server poslovnom okruženju koje koristi usluga domena aktivnog direktorijuma. Možete preusmeriti Windows poznate fascikle (kao što su dokumenti) lokaciju sinhronizacije OneDrive for Business za korisnike u vašem domenu.

Postoje dve primarne prednosti da to uradite:

 • Korisnici mogu da nastavite da koristite dokumente i druge slične fascikli. Ne moraju da biste promenili dnevni radne navike da biste koristili OneDrive.

 • Koristite OneDrive za dokumente vam pruža rezervnu kopiju podataka u oblaku i pruža pristup dokumentima sa bilo kog uređaja.

Zbog ovih razloga, preporučujemo da podešavanju Preusmeravanje fascikli ako se nalazite na poslovnu ili velike organizacije. Mala i srednja preduzeća može takođe korisno, ali imajte na umu da ćete morati iskustva sa smernica grupe i podataka migraciju da pratite procedure opisane ispod.

Način funkcionisanja

Evo kratkog pregleda kako bismo ćete biti konfigurisanja u ovom članku:

 1. Nismo ćete postavio smernice na nivou domen da biste se uverili da sve korisnike u istu fasciklu u kada sinhronizuju su instalirali OneDrive klijenta za sinhronizaciju.

 2. Postavite smo dodatne smernice za preusmeravanje fascikle "Dokumenti" na toj lokaciji sinhronizacije.

Kada korisnici se prijavite na računarima, smernice grupe će otkriti ako se fascikla OneDrive postoji na navedenoj lokaciji. Ako fascikla ne postoji (na primer, ako korisnik nije podešen na klijenta za sinhronizaciju još uvek ili ako je ovo prvi put su prijavljeni na računaru), fascikle "Dokumenti" će biti preusmereni. Ako fascikla postoji, fascikle "Dokumenti" će biti preusmereni OneDrive fasciklu.

Kada je bio preusmereni fascikle "Dokumenti", prečice ka dokumentima – kao što su oni u istraživaču datoteka - će postavite pokazivač na novu lokaciju. Međutim, originalnu fasciklu i njen sadržaj će ostati u svoje prethodne lokacije u okviru % userprofile%\Documents. Zatim možete da migrirate sve datoteke iz originalne fascikle u OneDrivei izbrišite originalnu fasciklu ako želite.

Pre nego što počnete

Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir u određivanju ako preusmeravanja poznati fascikle na OneDrive je dobro rešenje za vašu organizaciju:

 • OneDrive ima neka ograničenja oko imenovanja datoteke, veličina datoteke, i tip datoteke, koje možete da pregledate pre nego što primenite Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive. Imajte na umu da korisnici mogu pokušati da koristi sledeće tipove datoteka sa OneDriveili klijenta za sinhronizaciju OneDrive možda pokušajte da ih sinhronizujete kada preusmerite korisnika dokumente fascikle.

 • Ako korisnici koristili fascikle "Dokumenti" kao lokaciju instalacije za neke zastarele aplikacije, aplikacije koje možda više neće funkcionisati nakon ima su preusmereni na fasciklu. Ako vaša organizacija koristi zastareli aplikacije koje nisu pisani da podrži Preusmeravanje fascikli, uverite se da testirate ih pre preusmeravanja fascikli da biste OneDrive.

 • Ako korisnika dokumente fascikle sadrži stavke sa veoma visokim nivoom ispravke – kao što je baza podataka, Veb serverima ili Outlook OST datoteke - preporučujemo da ne preusmeravanja ove fascikle na OneDrive. Dok takve datoteke bi trebalo da nastavite da normalno, srednje učestalost aktivnosti sinhronizacije zbog stalno menja datoteka izazove mrežom i performansama probleme.

Ako preusmeravate poznati fascikle na drugu lokaciju – na primer, deljenog mrežnog resursa – ili ako ste već primenili Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive, postoje neke dodatne planiranje razmatranja:

 • Ako je poznato fascikle su trenutno preusmereni na deljenom mrežnom resursu ili neku drugu lokaciju, moraćete da biste migrirali podatke sa te lokacije u OneDrive nakon preusmeravanje poznati fascikle na OneDrive.

 • Nakon preusmeravanje poznati fascikle na OneDrive pomoću procedure u ovom članku, postojeće datoteke u poznati fascikle ostaju na računare korisnika i treba da ručno premestite u fasciklu OneDrive svakog korisnika. Preporučujemo da koristite XCopy ili Robocopy izvršavanje skripti kao automatizovan način na koji o premeštanju datoteka za korisnike.

 • Da biste preusmerili poznati fascikle OneDrive, korisnici moraju sinhronizaciju svoje OneDrive datoteke na podrazumevanu lokaciju (%userprofile%\OneDrive - <TenantName>). Poznati fascikle ne mogu biti preusmereni na drugu lokaciju.

 • Ako korisnici imaju veliku količinu podataka koji će biti priložena OneDrive, možda ćete želeti da primene da biste ograničili uticaj na vašoj mreži.

Preduslovi i osnovnih linija okruženja

Procedure u ovom članku zahteva određeni postojeću konfiguraciju da biste mogli da radite. Proverite ove preduslovi pre nego što počnete:

 • Uverite se da instaliran OneDrive for Business smernica grupe objekata na vašem domenu i ažuriraju ADMX datoteku pomoću zakupca ID.

 • Uverite se da sve postojeće OneDrive korisnici u vašoj organizaciji sinhronizuju svoje datoteke na podrazumevanu lokaciju sinhronizacije (%userprofile%\OneDrive - <TenantName>). Korisnici koji su sinhronizujete datoteke na drugu lokaciju neće imati njihove poznati fascikle preusmereni na OneDrive.

 • Sve procedure u ovom članku se izvršavaju u uređivaču smernica grupe domena. Morate biti administrator domena da biste izvršili ove procedure.

Preusmeravanje poznati fascikli u usluzi OneDrive

Prvi korak u preusmeravanja poznati fascikli na OneDrive je da biste se uverili da korisnici sinhronizuju svoje OneDrive na podrazumevanu lokaciju prilikom podešavanja klijenta za sinhronizaciju. Ovo radimo kroz domena smernice.

Da biste sprečili korisnike da menjaju lokaciju fascikle njihove OneDrive
 1. U uređivaču smernica grupe domena, u okviru Templates\OneDrive Configuration\Policies\Administrative korisnika, kliknite dvaput na stavku spreči korisnike da menjate lokaciju njihove OneDrive fascikle.

 2. Izaberite opciju omogućeno , a zatim kliknite na dugme u redu.

Sledeći korak je da biste kreirali promenljiva okruženja OneDrive fascikle. Smernica grupe ne dozvolite nam preusmeravanje poznati fascikle direktno na drugu lokaciju u okviru % userprofile %, treba da biste kreirali novi promenljivu okruženja koja sadrži lokaciju fascikle u okviru % userprofile %.

Koristićemo nivou stavke usmeravate u ovaj promenljivu okruženja da biste sprečili biti preusmereni dok fasciklu kreirao klijenta za sinhronizaciju fascikle.

Da biste kreirali promenljiva okruženja za na fasciklu OneDrive
 1. U uređivaču smernica grupe domena, u okviru Postavke Configuration\Preferences\Windows korisnika, kliknite desnim tasterom miša okruženju, kliknite na dugme novoi izaberite stavku Promenljive okruženja.

 2. U polju ime otkucajte OneDriveSync.

 3. U polju vrednost otkucajte %userprofile%\ < SyncFolder >.

  <SyncFolder> je ime podrazumevanu fasciklu. Na primer, OneDrive – Contoso   .

 4. Na kartici uobičajeni , potvrdite izbor u polju za potvrdu na nivou stavke i izaberite stavku Targeting.

 5. U uređivaču usmeravate izaberite stavku Nova stavkai izaberite stavku Datoteka podudaranja.

 6. Odaberite stavku postoji fascikla sa padajuće liste za Podudaranje tip .

 7. U polju putanja otkucajte %userprofile%\ < SyncFolder > (istu putanju koju ste koristili u koraku 3).

 8. Kliknite na dugme U redu.

 9. Kliknite na dugme U redu.

Sada je vreme da biste konfigurisali poznati fascikle preusmeravanje samu.

Imajte na umu da ne podržavaju imate postojeći sadržaj automatski migrira smernice grupe OneDrive fasciklu. (Pogledajte članak upozorenje u proceduru ispod). Pomoću automatskog datoteke migracije, postoji potencijal za gubitak podataka u slučajevima gde su datoteke na obe lokacije koje imaju koje se podudaraju sa imenima datoteka.

Da biste preusmerili fascikle dokumenata u OneDrive
 1. U uređivaču smernica grupe domena, u okviru Preusmeravanje Settings\Folder Configuration\Policies\Windows korisnika, kliknite desnim tasterom miša dokumente i izaberite stavku Svojstva.

 2. Sa padajuće liste za postavke odaberite Basic - preusmeri fascikle svih korisnika na istu lokaciju.

 3. U okviru ciljnu lokaciju fascikle, odaberite preusmeravanje na sledećoj lokaciji.

 4. U polju Putanja osnovne otkucajte %OneDriveSync%\Documents.

 5. Na kartici postavke , opozovite izbor u polju za potvrdu Premesti sadržaj iz dokumenata na novu lokaciju .

  Upozorenje : Ostavite tu postavku omogućen može dovesti do gubitka podataka kada je sadržaj fascikle "Dokumenti" objedine sa OneDrive fascikli, ako postoje datoteke sa istim imenom na obe lokacije.

 6. Kliknite na dugme U redu.

Postavili smo sada fascikle "Dokumenti" da biste preusmerili u fasciklu OneDrive . Možete takođe lako preusmeriti Srodne poznati fascikle - slike, muzika ili video zapisi – tako što će ih pratite preusmeravanje fascikle "Dokumenti". Ako želite da biste to uradili, koristite sledeću proceduru.

Da biste preusmerili Srodne fascikle u fasciklu "OneDrive"
 1. U uređivaču smernica grupe domena, u okviru Preusmeravanje Settings\Folder Configuration\Policies\Windows korisnika, kliknite desnim tasterom miša Srodne fasciklu u kojoj želite da preusmerite - slike, muzikaili video zapisi – i izaberite stavku Svojstva.

 2. Postavka padajuće liste odaberite stavku Prati fascikle "Dokumenti".

 3. Kliknite na dugme U redu.

Sada kada je konfigurisan za preusmeravanje fascikle, poznati fascikle korisnika će biti preusmereni njihove OneDrive fasciklu kada im OneDrive klijenta za sinhronizaciju podešen. Kada je za preusmeravanje na mestu, moraćete da biste migrirali podatke o korisniku sa originalne lokacije na njihove lokalnom disku OneDrive fascikli.

Imajte na umu koje kao novi korisnici i računari na mreži tokom vremena, korisnici možda i dalje sačuvate datoteke na njihove fascikla "Dokumenti" pre nego što oni konfigurišete klijenta za sinhronizaciju OneDrive i ove datoteke zatim bi trebalo da bude premešten u fasciklu OneDrive posle na preusmeri.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Robocopy

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×