Pretvaranje pokazivača miša u laserski pokazivač

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada da se prikazuju prezentacije, miš možete pretvoriti u laserski pokazivač da skrenete pažnju na nešto na slajdu.

Uključivanje laserskog pokazivača

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste koristili laserski pokazivač u prikazu projekcije slajdova:    Na kartici Projekcija slajdova , izaberite stavku Od početka ili Od trenutnog slajda da biste pokrenuli projekciju slajdova.

   Možete da pokrenete projekciju slajdova od početka ili od trenutnog slajda
  • Da biste koristili laserski pokazivač u prikazu za čitanje:    Na kartici " Prikaz " kliknite na dugme Prikaz za čitanje.

   Prikaz za čitanje je prikladno za čitanje PowerPoint prezentacije preko celog ekrana kada postoji bez izlagača.
 2. Pritisnite i držite pritisnut taster Ctrl, a zatim kliknite i prevucite levi taster miša da biste ukazali na sadržaj na slajdu koji želite da skrenete pažnju na.

  Savet:    Ako želite da korisnici lokacije da biste videli laserskog pokazivača, ali ne pokazivač miša, ne zaboravite da pritisnite i držite taster Ctrl pre nego što pomerite miš da zadržite pokazivač miša skrivena.

Podrazumevano boje pokazivača je crveno, ali zeleno i plavo takođe su dostupni. Da biste promenili boju laserskog pokazivača, uradite sledeće:

 1. Na kartici Projekcija slajdova, u grupi Podešavanje kliknite na dugme Podesi parametre projekcije slajdova.

 2. U dijalogu Podesi parametre projekcije, u okviru Opcije projekcije izaberite željenu boju sa liste Boja laserskog pokazivača i kliknite na dugme U redu.

  Prikazuje laserski pokazivač opcije u programu PowerPoint

(Sve detalje o snimanju i podešavanja vremena za projekcije slajdova potražite zapis projekciju slajdova sa prateće priče i podešavanja.)

Da biste snimili pokrete laserskog pokazivača u cilju poboljšanja projekcije slajdova zasnovane na Vebu ili projekcije slajdova koja se sama pokreće, uradite sledeće:

 1. Na kartici Projekcija slajdova, u grupi Podešavanje postavite pokazivač na strelicu pored dugmeta Snimanje projekcije slajdova Slika dugmeta .

  Kliknite na dugmad Pokreni snimanje od početka ili Pokreni snimanje od trenutnog slajda, u zavisnosti od toga odakle želite da započnete snimanje projekcije slajdova.

 2. U dijalogu Snimanje projekcije slajdova potvrdite izbor u polju za potvrdu Prateće priče i laserski pokazivač.

 3. Kliknite na dugme Započni snimanje.

  Savet:    Da biste pauzirali prateću priču, u okviru snimanje kliknite na dugme Pauziraj. Da biste nastavili, kliknite na dugme Nastavi snimanje.

 4. Pritisnite i držite taster Ctrl, a zatim kliknite i prevucite levi taster miša da biste ukazali na sadržaj na slajdu koji želite da skrenete pažnju na.

 5. Da biste prešli na sledeći slajd, otpustite taster Ctrl, a zatim kliknite na levi taster miša.

 6. Da biste završili sa snimanjem projekcije slajdova, kliknite desnim tasterom miša na slajd i izaberite stavku Završi projekciju.

  Snimljeni vremenski rasporedi projekcije slajdova se automatski čuvaju i projekcija slajdova se pojavljuje u prikazu „Sortiranje slajdova“ sa vremenskim rasporedom ispod svakog slajda.

 7. Da biste videli pokrete pokazivača i vremenske rasporede koje ste upravo snimili, na kartici Projekcija slajdova, u grupi Pokretanje projekcije slajdova izaberite stavku Od početka ili Od trenutnog slajda.

Da biste ponovili radnju pokreta pokazivača ili podešavanja vremena slajda, samo ponovite ove korake.

Uključivanje laserskog pokazivača

 1. Na kartici Projekcija slajdova , izaberite stavku Reprodukuj od početka ili reprodukujete od trenutnog slajda da biste pokrenuli projekciju slajdova.

  Reprodukcija projekcije slajdova od početka ili od trenutnog slajda
 2. U prikazu projekcije slajdova, četiri pomoćnik za dugmad se pojavljuju u donjem levom uglu slajda. Drugi određuje kako će se pojaviti pokazivač miša gledaocima:

  Dugme koji izgleda kao olovka određuje kako će se pojaviti pokazivač miša gledaocima

  Kliknite na dugme pera, a zatim odaberite Laserski pokazivač u iskačućem meniju:

  Odaberite laserski pokazivač u iskačućem meniju
 3. Pritisnite taster opcija i zatim kliknite i prevucite levi taster miša da biste ukazali na sadržaj na slajdu koji želite da skrenete pažnju na.

Promena boje laserskog pokazivača

Podrazumevano boje pokazivača je crveno, ali zeleno i plavo takođe su dostupni. Da biste promenili boju laserskog pokazivača, uradite sledeće:

 1. U režimu za projekciju slajdova, kliknite na ikonu laserski pokazivač u donjem levom delu slajda:

  Ikona pokazivač se menja u laserski pokazivač
 2. U iskačućem meniju postavite pokazivač Laserski boja, a zatim izaberite boju koju želite.

  Možete da odaberete crvenu, zelenu ili plavu boju za laserski pokazivač

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Kliknite na dugme projekcija slajdova pomoću olovke Bluetooth

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×