Pretraga pošte i osoba u usluzi Outlook.com

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U usluzi Outlook.com možete da koristite traku za pretraživanje na vrhu stranice da biste pretražili e-poruke ili kontakte.

 1. Ukoliko ne možete da pronađete e-poruku, u polju Pretraga otkucajte šta želite da pretražite (kontakt, temu ili deo poruke) i pritisnite taster Enter.

  Snimak ekrana trake za pretraživanje

 2. Kada završite sa pretragom, izaberite strelicu unazad u polju Pretraga ili kliknite na bilo koju fasciklu u oknu za navigaciju sa leve strane da biste izašli iz pretrage.

  Snimak ekrana dugmeta „Napusti pretragu“

Ako znate da vam je poslata e-pošta, ali je niste primili, pročitajte Reši probleme sa sinhronizacijom Outlook.com e-pošte.

 1. Počnite da kucate ime u polju Pretraga. Odaberite neku od predloženih osoba sa liste ispod polja Pretraga ili pritisnite Enter da biste videli više rezultata.

  Snimak ekrana predloženih osoba u rezultatima pretrage
 2. Kada izaberete kontakt u rezultatima pretrage, videćete listu e-poruka povezanih sa tim kontaktom.

  Pretraživanje osobe radi prikaza svih e-poruka

  Da biste poslali poruku kontaktu, izaberite stavku Pošalji e-poštu ispod imena kontakta. Da biste dodali kontakt u omiljene, izaberite Dodavanje u omiljeno pored imena kontakta.

Ako često pretražujete e-poštu od istih ljudi, te ljude možete da dodate u omiljene. Da biste dodali kontakt u omiljene, pretražite taj kontakt, izaberite njegovo ime u rezultatima pretrage, a zatim izaberite Dodavanje u omiljeno pored imena kontakta.

Snimak ekrana dugmeta „Dodaj u omiljene“

Da biste videli sve e-poruke od te osobe, izaberite njihovo ime u okviru Omiljeni u levom oknu.

Kada pretražujete prijemno sanduče, Outlook.com podrazumevano traži u okviru Sve fascikle. Koristite filter sa desne strane polja za pretragu da biste pretraživali u određenim fasciklama, na primer, „Izbrisane stavke“ ili „Poslate stavke“.

Snimak ekrana dugmeta „Filtriraj“ na traci za pretraživanje

Takođe možete da koristite u polju Pretraga kontakata, direktorijuma, i grupe za osobe u potrazi za kontaktima.

 1. Otkucajte ime osobe, grupe ili resursa koje želite da tražite u polju Pretraga kontakata, direktorijuma, i grupe .

 2. Ako na kontakt koji želite ne pojavi na listi predlozi, pritisnite taster Enter da biste videli rezultate punu pretragu.

 3. Suzite obim pretrage tako što ćete izabrati Filter na vrhu liste rezultata.

 4. Kada završite sa radom pomoću pretrage, izaberite strelicu "nazad" u polju za pretragu ili izaberite bilo koje fascikle u oknu za navigaciju sa leve strane da biste izašli iz pretrage.

Koristite naprednu pretragu upita da biste suzili rezultate

Koristite napredne pretrage upita (AQS) da suzite rezultate pretrage. U polju za pretragu otkucajte aqs Ključna reč iz tabele ispod, iza kojeg sledi dvotačka i šta želite da pretražite. Na primer, da biste pronašli poruke sa temom koja sadrži „izveštaj”, unesite Tema:izveštaj u polje za pretragu u Outlook.com beta.

AQS ključna reč

Opis

Primer

From

Pretražuje polje Od.

Od:Luka Macura

To

Pretražuje polje Za.

Za:Luka Macura

Cc

Pretražuje polje Cc.

Cc:Luka Macura

Bcc

Pretražuje polje Bcc.

Bcc:Luka Macura

Participants

Pretražuje polja Za, Cc i Bcc.

Učesnici:Luka Macura

Subject

Pretražuje temu.

Tema:izveštaj

Body or Content

Pretražuje telo poruke.

Telo:izveštaj

Sent

Pretražuje stavke sa određenim datumom slanja. Možete da pretražujete stavke sa određenim datumom ili možete da pretražujete u okviru opsega datuma, pri čemu se datumi razdvajaju sa dve uzastopne tačke (..). Možete da pretražujete na osnovu relativnih datuma: Danas, sutra, juče, ove nedelje, sledeći mesec, prošla nedelja, prošli mesec. Možete da pretražujete na osnovu dana u nedelji ili meseca u godini.

Važno: Pretrage datuma se moraju uneti u formatu mesec/dan/godina: MM/DD/GGGG.

Poslato:01/01/2017

Received

Pretražuje stavke sa određenim datumom prijema. Možete da koristite iste termine za pretragu kao za „Poslato“.

Primljeno:01/01/2017

Category

Pretražuje polje Kategorija.

Kategorija:izveštaji

HasAttachment:yes

Pretraga za HasAttachment:yes vraća samo e-poruke sa prilozima.

Da biste bolje naveli e-poruke koje želite da potražite, koristite reči ili imena iz e-poruke, zajedno sa ključnom reči pretrage. Na primer, blue hasattachment:yes vraća samo e-poruke koje sadrže reč „plava” koje sadrže priloge.

report HasAttachment:yes

HasAttachment:no

Pretraga za HasAttachment:no daje samo e-poruke bez priloga.

report HasAttachment:no

IsFlagged:yes

Pretraga za IsFlagged:yes vraća samo e-poruke koje su označene.

report IsFlagged:yes

IsFlagged:no

Pretraga za IsFlagged:no vraća samo e-poruke koje nisu označene.

report IsFlagged:no

Kad koristite AQS, možete da pretražujete više termina za pretragu; uključujući bilo koju, sve ili tačnu frazu.

 • Tema:plan proizvoda pronaći će sve poruke koje u temi sadrže reč „proizvod“ ili „plan“.

 • Tema:(plan proizvoda) pronaći će sve poruke koje u temi sadrže obe reči, „proizvod“ i „plan“.

 • Tema:„plan proizvoda“ pronaći će sve poruke koje u temi sadrže frazu „plan proizvoda“.

Možete da koristite AND ili OR za pretragu na više termina za pretragu. Na primer, možete da potražite poruke od Luke koje sadrže „izveštaj” u temi tako što ćete uneti od: Luka AND i tema: izveštaj u polje za pretragu.

Pretraga saveta i trikova

Koristite ove savete i trikove za definisanje preciznijih pretraga.

 • Pretrage ključnih reči ne razlikuju mala i velika slova. Na primer, cat i CAT vraćaju iste rezultate.

 • Prilikom pretraživanja izraza svojstvo:vrednost, nemojte da stavljate razmak iza dvotačke. Ako postoji razmak, predviđena vrednost će biti samo pretraživanje čitavog teksta. Na primer, za: Luka Macura pretražuje „Luka Macura” kao ključnu reč, a ne poruke koje su poslate Luki Macuri. Da biste pronašli poruke koje su poslate Luki Macuri, unesite za:Luka Macura.

 • Razmak između dve ključne reči ili dva izraza svojstvo:vrednost je isti kao korišćenje svojstva AND. Na primer, od: „Luka Macura”tema:ponovna organizacija vraća sve poruke koje je poslao Luka Macura koje sadrže reč ponovna organizacija u redu za temu.

 • Prilikom traženja svojstva primaoca, kao što je Za, Od, Cc ili Primaoci, možete da koristite SMTP adresu, pseudonim ili ime za prikaz da biste označili primaoca. Na primer, možete da koristite LukaMacura@contoso.com, LukaMacura ili „LukaMacura”.

 • Možete da koristite samo pretrage džokera sufiksa – na primer, cat * ili set*. Pretrage džokera prefiksa (* cat) ili pretrage džokera podniske (* cat *) nisu podržane.

 • Prilikom traženja svojstva, koristite dvostruke navodnike (” „) ako se vrednost za pretraživanje sastoji od više reči. Na primer, tema:budžet Q1 vraća poruke koje sadrže budžet u redu za temu i Q1 bilo gde u poruci ili u nekom od svojstava poruke. Korišćenje teme:„o budžetu Q1” daje sve poruke koje sadrže budžet Q1 bilo gde u redu za temu.

 • Da biste isključili sadržaj označen sa određenom vrednošću svojstva iz rezultata pretrage, postavite znak minus (-) pre imena svojstva. Na primer, od:„Luka Macura” će isključiti sve poruke koje je poslao Luka Macura.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Community Forum button Dugme „Obratite se podršci“

Imate zahtev za funkciju?

Sijalica – Ideja

Volimo da čitamo vaše predloge za nove funkcije i povratne informacije o tome na koji način koristite naše proizvode! Podelite svoje mišljenje na sajtu Outlook.com UserVoice. Slušamo vas.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×