Pretraga i korišćenje ključnih reči u centru za otkrivanje

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ključne reči vam pomažu da suzite određeni sadržaj koji proizvodite kroz izvoz za predmet e-otkrivanja. Kreiranjem usmerenih pretraga povećavate verovatnoću primenjivanja sadržaja na predmet i smanjujete količinu sadržaja kojim je potrebno upravljati.

Vaša organizacija može da kreira predmet e-otkrivanja ako primi zahtev za potencijalne dokaze kao podršku za sudske parnice, kontrole i istrage.

Filteri i upiti

Kada kreirate predmet, dodaćete mu skupove za otkrivanje. Skupovi za otkrivanje sadrže izvore sadržaja – kao što su SharePoint podlokacije i Exchange poštanska sandučad – koji su možda bitni za predmet. Filteri vam pomažu da suzite izvor, na primer pomoću ključnih reči, opsega početnih i završnih datuma, domena ili pomoću autora ili pošiljaoca.

Kada identifikujete potencijalne izvore, upiti vam pomažu da još više suzite sadržaj koji želite da izvezete za pregled ili obezbedite savetu i/ili molilji. Filter možete izgraditi korišćenjem ključnih reči, opsega datuma, autora/primalaca, domena i pretraga blizine.

Napomena : Mogli da ih otkrili sadržaj, morate se popisuju pretraga. Više informacija o Podrazumevani tipovi datoteka koje su popisane potražite u članku podrazumevane popisane oznake tipa datoteke i raščlanjeni tipovi datoteka u sistemu SharePoint Server 2013.

Operatori i blizina u ključnim rečima

Posebni operatori, kao što su Bulovi i operatori blizine, mogu se koristiti za kreiranje odnosa između više ključnih reči. Operacije moraju biti napisane velikim slovima. Ako je potrebno da koristite više operatora, možete ih grupisati uz pomoć zagrada da biste utvrdili redosled kojim se primenjuju.

Na primer, možda tražite za sadržaj sa izvršnim termina, ali ne želite da biste pronašli termin kada se pojavi u naslovu česti izveštaja u organizaciji koja se zove izvršni rezime. Kada koristite frazu izvršni NOT rezime, možete suziti broj vraćenih stavki iz 300 na 188 jer su da eliminisanju sve dokumente koje sadrže reč rezime.

Napomena : Kada dve reči su navedena kojih nema operatora, podrazumevane i postoji. Na primer: Љtrikate crva je isto kao Љtrikate i crva.

Upotrebite

Za

Primer

AND

Pronalaženje sadržaja koji sadrži sve reči ili fraze koje razdvaja.

risk AND value AND VAR pronalazi sadržaj koji sadrži sve tri reči.

OR

Pronalaženje sadržaja koji sadrži bilo koju od reči ili fraza koje razdvaja.

risk OR VAR pronalazi sadržaj koji sadrži bilo koju od reči.

NOT

Isključivanje sadržaja koji sadrži termin unutar fraze.

Executive NOT Summary pronalazi sadržaj koji sadrži frazu "izvršni", osim u slučaju kada sadržaj takođe sadrži termin rezime.

( )

Grupisanje reči ili fraza da bi se prikazao redosled po kojem se primenjuju.

(Risk AND management) OR (VAR OR Value-at-risk)

NEAR(n)

Pronalaženje reči koje se nalaze blizu jeda drugoj, gde je n jednak broju razdvojenih reči. Ako se ne navede broj, podrazumevana razdaljina je 8 reči.

Mid NEAR(5) Vrata pronalazi prednja i zadnja vrata i prednja vrata i Mid, nazad i napred Office.

Korišćenje džokera

Džokeri vam mogu pomoći da proširite ključne reči tako da obuhvate termine koji sadrže deo ključne reči ili termine koji se drugačije pišu.

Upotrebite

Za

Primer

* na kraju reči

Pronalaženje termina koji sadrže koren reči i dodatna slova.

rizik * pronalazi rizika, rizike, rizikovao, rizika i rizično

Osnovna pravila za korišćenje ključnih reči u filterima i upitima

  • Filter ili upit sadržaja može da sadrži reči, fraze sa navodnicima i termine koji koriste ključne reči i svojstva. Razdvojite termine razmacima.

  • Najčešće korišćene reči kao što su ovo, to i od, kao i jednocifreni brojevi zanemaruju se.

  • Kada frazu stavite među navodnike, pretraga vraća sadržaj sa odabranim opsegom koji sadrži tačnu frazu koju ste otkucali. Ako postoji odstupanje između fraze u znacima navoda i stvarnog sadržaja, sadržaj neće biti pronađen.

  • Operatore (na primer Bulove operatore) – kao što su ili i AND – trebalo bi pisati velikim slovima.

  • Ako svojstvo SharePoint ili Exchange sadržaj nije naveden u padajućem meniju Navedite svojstva , možete da pronađete ga ključnim rečima. Svojstva vrednost da stavite pod navodnike da biste pronašli tačnog podudaranja ili ostavite vrednost unquoted da biste pronašli ste otkucali delimična podudaranja koja počinju slovom. Na primer, ako za ime datoteke: „Budžet” (sa znake navoda), pretrage će vratiti datoteku pod imenom „Budget.xlsx”. Traženje filename:budget (bez navodnika) takođe će vratiti datoteke „Budget_Current.xlsx” i „Budget_Next.xlsx”.

  • Napomena : Upit mora da sadrži termin koji treba pronaći. Upiti koji se sastoje samo od termina koje treba izuzeti vratiće poruku o grešci.

Primeri za primenu pravila

Ključne reči

Primeri rezultata

Executive Briefing

Svaki sadržaj koji sadrži i termin poslovni i termin sastanak bilo gde u dokumentu, stranica, poruku ili metapodatke.

"Executive Briefing"

Svaki sadržaj koji sadrži tačnu frazu „Poslovni sastanak” bilo gde u dokumentu, stranica ili poruke.

"Executive Briefing" AND "Executive Summary"

Svaki sadržaj koji sadrži tačne fraze „Poslovni sastanak” and „Izvršni rezime” bilo gde u dokumentu, stranica, poruku ili metapodatke.

filename:budget

Svaka datoteka koja u svom, kao što su projekcije budžeta 2014.docx, prioriteti budžeta 2015.pptx, planiranje budžeta 2014.xlsx, Revizija budžeta 2014.xlsx i tako dalje

filename:2014 budget filetype:xlsx

Excel radni listovi koji sadrže frazu 2014 budžet, kao što su „planiranje budžeta 2014.xlsx” i „Revizija budžeta 2014.xlsx”

Opseg upita

Upit može da važi za čitav sadržaj u predmetu, na određene skupove e-otkrivanja ili na određeni izvor sadržaja (kao što je veb sadržaj, mrežna deoba ili poštansko sanduče) unutar skupa e-otkrivanja. Sužavanje opsega može da vam pomogne pri identifikaciji pravog sadržaja, naročito ako je predmet velik, a rezultati pretrage u drugim izvorima ili skupovima e-otkrivanja nisu relevantni.

Važno : Kada je izabrana opcija Izaberi izvore, svi filteri koji su možda dodati kao deo skupa e-otkrivanja nisu uključeni.

Da biste postavili opseg upita, kliknite na dugme Izmeni opseg upita, a zatim izaberite stavke Sav sadržaj predmeta, Izaberi skupove e-otkrivanja ili Izaberi izvore.

Opcija Sav sadržaj predmeta obuhvata čitav sadržaj sa liste izvora, sa primenjenim filterima skupova e-otkrivanja. Možete obuhvatiti i dodatne poštansku sandučad i lokacije sadržaja tokom podešavanja opsega upita.

Prikazivanje upita i rešavanje problema

Kada pokrenete upit, možete prikazati SharePoint rezultate po relevantnosti za upit ili po najstarijem ili najnovijem datumu. Možete videti pregled dokumenta tako sto ćete zadržati miš na naslovu.

Da biste suzili koje stavke se izvoze, možete još suziti rezultate koristeći oznaku tipa datoteke ili svojstvo kao što je autor ili naslov. Vrednost sužavanja primenjena na SharePoint neće uticati na Exchange rezultate i obrnuto.

Na stranici „Napredne opcije upita“ možete prikazati sintaksu upita i smanjiti redundantne Exchange podatke.

U dijalogu upita izaberite vezu Napredne opcije upita. Možete da vidite osnovnu sintaksu upita za Exchange i SharePoint, izvore sadržaja obuhvaćene upitom, filtere za upit i sužavanja. Možete i da uklonite redundantne Exchange podatke.

Više informacija o e-otkrivanju

Za više informacija o predmetima e-otkrivanja pogledajte sledeće članke:

Scenario: ediscovery u sistemima SharePoint Server 2013 i Exchange Server 2013

Planiranje slučajeva e-otkrivanja i upravljanje njima

Dodavanje sadržaja u e-otkrivanja slova i postavljanje izvora na čekanje

Podrazumevane popisane oznake tipa datoteke i raščlanjeni tipovi datoteka u sistemu SharePoint Server 2013

Pregled popisanih i upravljanih svojstava u sistemu SharePoint Server 2013

Pravljenje i pokretanje upita za e-otkrivanje

Izvoz sadržaja e-otkrivanja i pravljenje izveštaja

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×