Pretraga i korišćenje ključnih reči u centru za otkrivanje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ključne reči vam pomažu da suzite određeni sadržaj koji proizvodite kroz izvoz za predmet e-otkrivanja. Kreiranjem usmerenih pretraga povećavate verovatnoću primenjivanja sadržaja na predmet i smanjujete količinu sadržaja kojim je potrebno upravljati.

Vaša organizacija može da kreira predmet e-otkrivanja ako primi zahtev za potencijalne dokaze kao podršku za sudske parnice, kontrole i istrage.

Filteri i upiti

Nakon što kreirate predmeta, možete da dodate otkrivanjem skupove na njega. Otkrivanje skupova sadrže sadržaja izvora – kao što su SharePoint podlokacije – koji su možda će biti potrebno da predmeta. Filteri vam pomoći da suzite izbor izvora, kao što su prema ključnim rečima, opseg datuma početka i završetka, domeni ili po autoru ili pošiljaoca.

Kada identifikujete potencijalne izvore, upiti vam pomažu da još više suzite sadržaj koji želite da izvezete za pregled ili obezbedite savetu i/ili molilji. Filter možete izgraditi korišćenjem ključnih reči, opsega datuma, autora/primalaca, domena i pretraga blizine.

Napomena: Mogli da ih otkrili sadržaj, morate se popisuju pretraga. Više informacija o Podrazumevani tipovi datoteka koje su popisane potražite u članku podrazumevane popisane oznake tipa datoteke i raščlanjeni tipovi datoteka u sistemu SharePoint Server 2013.

Operatori i blizina u ključnim rečima

Posebni operatori, kao što su Bulovi i operatori blizine, mogu se koristiti za kreiranje odnosa između više ključnih reči. Operacije moraju biti napisane velikim slovima. Ako je potrebno da koristite više operatora, možete ih grupisati uz pomoć zagrada da biste utvrdili redosled kojim se primenjuju.

Na primer, možda tražite za sadržaj sa izvršnim termina, ali ne želite da biste pronašli termin kada se pojavi u naslovu česti izveštaja u organizaciji koja se zove izvršni rezime. Kada koristite frazu izvršni NOT rezime, možete suziti broj vraćenih stavki iz 300 na 188 jer su da eliminisanju sve dokumente koje sadrže reč rezime.

Napomena: Kada dve reči su navedena kojih nema operatora, podrazumevane i postoji. Na primer: Љtrikate crva je isto kao Љtrikate i crva.

Upotrebite

Za

Primer

AND

Pronalaženje sadržaja koji sadrži sve reči ili fraze koje razdvaja.

risk AND value AND VAR pronalazi sadržaj koji sadrži sve tri reči.

OR

Pronalaženje sadržaja koji sadrži bilo koju od reči ili fraza koje razdvaja.

risk OR VAR pronalazi sadržaj koji sadrži bilo koju od reči.

NOT

Isključivanje sadržaja koji sadrži termin unutar fraze.

Executive NOT Summary pronalazi sadržaj koji sadrži frazu "izvršni", osim u slučaju kada sadržaj takođe sadrži termin rezime.

( )

Grupisanje reči ili fraza da bi se prikazao redosled po kojem se primenjuju.

(Risk AND management) OR (VAR OR Value-at-risk)

NEAR(n)

Pronalaženje reči koje se nalaze blizu jeda drugoj, gde je n jednak broju razdvojenih reči. Ako se ne navede broj, podrazumevana razdaljina je 8 reči.

Mid NEAR(5) Vrata pronalazi prednja i zadnja vrata i prednja vrata i Mid, nazad i napred Office.

Korišćenje džokera

Džokeri vam mogu pomoći da proširite ključne reči tako da obuhvate termine koji sadrže deo ključne reči ili termine koji se drugačije pišu.

Upotrebite

Za

Primer

* na kraju reči

Pronalaženje termina koji sadrže koren reči i dodatna slova.

rizik * pronalazi rizika, rizike, rizikovao, rizika i rizično

Osnovna pravila za korišćenje ključnih reči u filterima i upitima

  • Filter ili upit sadržaja može da sadrži reči, fraze sa navodnicima i termine koji koriste ključne reči i svojstva. Razdvojite termine razmacima.

  • Najčešće korišćene reči kao što su ovo, to i od, kao i jednocifreni brojevi zanemaruju se.

  • Kada frazu stavite među navodnike, pretraga vraća sadržaj sa odabranim opsegom koji sadrži tačnu frazu koju ste otkucali. Ako postoji odstupanje između fraze u znacima navoda i stvarnog sadržaja, sadržaj neće biti pronađen.

  • Operatore (na primer Bulove operatore) – kao što su ili i AND – trebalo bi pisati velikim slovima.

  • Ako svojstvo SharePoint sadržaj nije naveden u padajućem meniju Navedite svojstva , možete da pronađete ga ključnim rečima. Svojstva vrednost da stavite pod navodnike da biste pronašli tačnog podudaranja ili ostavite vrednost unquoted da biste pronašli ste otkucali delimična podudaranja koja počinju slovom. Na primer, ako za ime datoteke: „Budžet” (sa znake navoda), pretrage će vratiti datoteku pod imenom „Budget.xlsx”. Traženje filename:budget (bez navodnika) takođe će vratiti datoteke „Budget_Current.xlsx” i „Budget_Next.xlsx”.

  • Napomena: Upit mora da sadrži termin koji treba pronaći. Upiti koji se sastoje samo od termina koje treba izuzeti vratiće poruku o grešci.

Primeri za primenu pravila

Ključne reči

Primeri rezultata

Executive Briefing

Svaki sadržaj koji sadrži i termin poslovni i termin sastanak bilo gde u dokumentu, stranica, poruku ili metapodatke.

"Executive Briefing"

Svaki sadržaj koji sadrži tačnu frazu „Poslovni sastanak” bilo gde u dokumentu, stranica ili poruke.

"Executive Briefing" AND "Executive Summary"

Svaki sadržaj koji sadrži tačne fraze „Poslovni sastanak” and „Izvršni rezime” bilo gde u dokumentu, stranica, poruku ili metapodatke.

filename:budget

Svaka datoteka koja u svom, kao što su projekcije budžeta 2014.docx, prioriteti budžeta 2015.pptx, planiranje budžeta 2014.xlsx, Revizija budžeta 2014.xlsx i tako dalje

filename:2014 budget filetype:xlsx

Excel radni listovi koji sadrže frazu 2014 budžet, kao što su „planiranje budžeta 2014.xlsx” i „Revizija budžeta 2014.xlsx”

Opseg upita

Upit možete primeniti na sav sadržaj u slučaju da određene eDiscovery skupovi ili određene izvoru sadržaja (kao što su Veb sadržaj ili na fileshare) u okviru skupa e-otkrivanja. Suzite opseg vam mogu pomoći da identifikujete odgovarajućeg sadržaja, naročito ako predmet je velika, i pretragu daje iz drugih izvora ili skupovi e-otkrivanja nisu relevantne.

Važno: Kada je izabrana opcija Izaberi izvore, svi filteri koji su možda dodati kao deo skupa e-otkrivanja nisu uključeni.

Da biste postavili opseg upita, kliknite na dugme Izmeni opseg upita, a zatim izaberite stavke Sav sadržaj predmeta, Izaberi skupove e-otkrivanja ili Izaberi izvore.

Sav sadržaj predmeta opciju uključuje sav sadržaj iz liste izvora, uz bilo koju e-otkrivanja skup filtrira primenjuje. Možete da uključite dodatne sadržaja lokacije prilikom podešavanja opseg upita.

Prikazivanje upita i rešavanje problema

Kada pokrenete upit, možete prikazati SharePoint rezultate po relevantnosti za upit ili po najstarijem ili najnovijem datumu. Možete videti pregled dokumenta tako sto ćete zadržati miš na naslovu.

Da biste suzili koje stavke se izvoze, možete dodatno da suzite rezultate po oznaku tipa datoteke i svojstva, kao što su autora ili naslov.

U dijalogu upita kliknite na vezu Napredne opcije upita . Možete da vidite u osnovnoj sintaksa upita za SharePoint, izvore sadržaja uključene u upit, filtere za upit, a sve izmenama.

Više informacija o e-otkrivanju

Za više informacija o predmetima e-otkrivanja pogledajte sledeće članke:

Scenario: ediscovery u sistemima SharePoint Server 2013 i Exchange Server 2013

Planiranje slučajeva e-otkrivanja i upravljanje njima

Dodavanje sadržaja u e-otkrivanja slova i postavljanje izvora na čekanje

Podrazumevane popisane oznake tipa datoteke i raščlanjeni tipovi datoteka u sistemu SharePoint Server 2013

Pregled popisanih i upravljanih svojstava u sistemu SharePoint Server 2013

Pravljenje i pokretanje upita za e-otkrivanje

Izvoz sadržaja e-otkrivanja i pravljenje izveštaja

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×