Pretraga beležaka u programu OneNote

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Jedna od glavnih prednosti korišćenja programa OneNote umesto tradicionalne Beležnica je njen mogućnost veoma brzo pretražiti sve informacije koje ste prikupili i preuzeli važne beleške na osnovu kriterijuma koje ste naveli. Umesto da preokrenete i pregledaju prelistavate, možete brzo da sve što ste ispisali preuzmete. Takođe, OneNote olakšava pretražite najnovije beleške i pretraživanje govornih reči u snimljeni audio beleške.

Pretraga teksta

Da biste pretražili ključnu reč ili frazu u svim svojim beleškama ili čak u više beležnica, uradite sledeće:

 1. U polju za pretragu da biste krajnje desne ivice kartica odeljka, kliknite na strelicu sa desne strane ikone Lupe i na listi koja se pojavljuje, odaberite Sve beležnice.

  Napomena : Ako više volite da koristite tasterske prečice, možete da pritisnete kombinaciju tastera Ctrl+E da biste proširili pretragu na sve beležnice.

 2. U polju za pretragu otkucajte ključnu reč ili frazu.

  Koristite pretragu da biste tražili beleške bilo gde u programu OneNote.

 3. Dok kucate, OneNote odmah počinje da vraća rezultate sa stranicama koje se podudaraju sa rečju ili frazom za pretragu. Odaberite rezultat pretrage da biste preuzeli belešku koja se podudara.

 4. Kada završite pretragu, pritisnite taster Esc.

Napomene : 

 • Ako želite da suzite opseg pretrage, kliknite na strelicu desno od ikone lupe i na listi koja se pojavila odaberite kako da se pretraga ograniči: Pronađi na ovoj stranici, Ovaj odeljak, Ova grupa odeljaka, Ova beležnica, Sve beležnice.

 • Da biste lakše smenjivanje veliki broj rezultata pretrage, podesite opseg pretrage, sortirate pretrage, možete da zakačite okno rezultata pretrage. Jednostavno pritisnite kombinaciju tastera Alt + O.

Pretraživanje reči u audio i video zapisima

OneNote može prepoznati govorne reči u zvučnim i video zapisima ukoliko vam je omogućena opcija „Pretraga audio zapisa“. Ova opcija je podrazumevano isključena jer usporava funkciju pretrage.

Da biste uključili pretragu audio zapisa:

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Audio i video.

 2. U okviru Pretraga audio zapisa potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući pretragu reči audio i video zapisa, a zatim kliknite na dugme U redu.

Napomena : Funkcije za pretragu u Office OneNote 2007 znatno moguće poboljšati tako što ćete instalirati komponentu Windows Desktop Search (WDS). WDS instaliran, pretraživanje beležaka u programu OneNote je skoro trenutno i čak možete pretraživati informacije u snimljeni audio beleške. Možete da preuzmite i instalirajte WDS kada OneNote će od vas zatražiti ili tako što ćete ga izabrati u opcijama programa OneNote. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije. U dijalogu Opcije izaberite stavku druge, a zatim kliknite na dugme Instaliraj trenutnu pretragu.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Traženje beležaka

Pronalaženje nedavno napisanih beležaka

Pregledanje nedavno prikazanih beležaka

Saveti za pretraživanje beležaka

Traženje beležaka

Napomena : Ako beležnica sadrži odeljke zaštićene lozinkom i želite da pretražujete beleške u njima, pre nego što počnete pretragu morate uneti lozinke za ove odeljke.

 1. U polju za pretragu otkucajte tekst koji želite da pronađete.

 2. Kliknite na strelicu Promenite opseg pretrage pored Pronalaženje simbol, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste pronašli određeni tekst u samo trenutnog odeljka, izaberite stavku Ovaj odeljak.

  • Da biste pronašli određeni tekst u svim otvorenim odeljcima, kliknite na dugme Ova grupa odeljaka.

  • Da biste pronašli određeni tekst u svih odeljaka i stranica u trenutnoj beležnici, kliknite na Ovu beležnicu.

  • Da biste pronašli određeni tekst u svih odeljaka i stranica u sve beležnice, kliknite na dugme Sve beležnice.

 3. Kliknite na dugme " Pretraži ".

  Ako se nalaze jedan ili više pojavljivanja teksta, ukupan broj stranica će se pojaviti u oblasti sa alatkama.

 4. Da biste premestili sa jednom instancom teksta na drugi, kliknite na Prethodni ili Sledeći podudara strelice.

 5. Da biste pregledali listu stranica koje sadrže tekst, izaberite stavku Prikaži listu, a zatim uradite nešto od sledećeg u oknu zadatka Lista stranica :

  • Da biste otvorili određenu stranicu koja sadrži tekst, kliknite na naslov stranice.

  • Da biste sortirali na listi stranica na drugi način, izaberite opciju koju želite na listi Sortiraj listu po .

  • Da biste promenili opseg pretrage, izaberite opciju koju želite na listi Pretraga .

   Napomena : Očuvanja rezultata pretrage u oknu zadatka Lista stranica , OneNote prikazuje samo jedno podudaranje po stranici. Na listi Rezultati pretrage beleške , kliknite na bilo koju stranicu da biste prikazali pojavljivanja koja se može naći na toj stranici.

 6. Da biste završili pretragu, kliknite na crveno dugme Izađi iz pretrage i Obriši markirana podudaranja .

Napomena : 

 • Kada izaberete opseg pretrage, on se automatski primenjuje na sve naredne pretrage beležaka. Na primer, ako ste izabrali Ovaj odeljak i pretražujete beleške, ali kasnije želite da tražite tekst u svim beleškama, morate da promenite opseg (na primer, da biste Sve beležnice) pre nego što počnete naredne pretrage.

 • Kada pretražujete tekst u beleškama, možete odabrati da uključite u potrazi za podudaranje izgovorenih reči u bilo kom audio i video (.wma i .wmv) datoteke koje ste snimili u programu OneNote. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije, a na listi kategorija izaberite stavku Audio i video zapisa. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući pretragu audio i video zapisa za reči , a zatim kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Pronalaženje nedavno napisanih beležaka

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Stranice sortirane po datumu.

 2. Izaberite datum na listi Sortiraj listu tako što ćete u oknu zadatka Lista stranica .

 3. Na listi Pretraga izaberite stavku Sve beležnice.

 4. Da biste otvorili određenu stranicu, kliknite na naslov stranice u listi rezultata.

Vrh stranice

Pregledanje nedavno prikazanih beležaka

Na standardnoj traci sa alatkama, uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste otvorili poslednju stranicu koju ste poslednju, kliknite na dugme nazad Slika dugmeta .

 • Da biste otvorili stranicu koju ste poslednju pre nego što kliknete ponovo Slika dugmeta , kliknite na dugme Prosledi Slika dugmeta .

 • Da biste otvorili jedan od poslednjih nekoliko stranica koju ste poslednju, kliknite na strelicu pored nazad Slika dugmeta ili Prosledi Slika dugmeta , a zatim kliknite na naslov stranice koje želite.

Vrh stranice

Saveti za pretraživanje beležaka

Da biste dobili najbolje rezultate prilikom pretraživanja beležaka, uzmite u obzir sledeće savete:

 • Koristite navodnike da biste pronašli tačnu frazu    Da biste pronašli tačnu frazu, stavite frazu pod navodnike. Na primer, ako otkucate ""Lončar"" , a vi imate beleške koje sadrže imena Frenk Miler "," Oliver li "i" Lončar, OneNote će pronaći samo beleške koje uključuju potpuno rekao Lončar.

 • Koristite "ILI" da biste pronašli stranica koje sadrže bilo koju reč    Da biste pronašli beleške koje sadrže bilo koju od nekoliko reči, otkucajte ili između svake reči. Na primer, ako otkucate Branko ili Lučić ili Oliver, OneNote će pronaći beleške koje sadrže neku od ove tri reči.

 • Korišćenje velikih i malih slova    Izuzev AND, OR i BLIZU, pretraga je velika slova. Na primer, ako otkucate Pondan, OneNote će pronaći beleške koje sadrže ponedeljak i ponedeljak.

 • Koristite "snimanje audio zapisa koraci" ili "snimanje video zapisa koraci" za pronalaženje audio ili video beležaka    Kada snimate audio ili video beleške, OneNote automatski umeće tekst "Audio snimak koraci" ili "snimanje Video koraci," u zavisnosti od tipa zapisa. Da biste pretraživali audio beleške, otkucajte snimanje audio zapisa koraci. Da biste pronašli video beležaka, otkucajte video zapisa koraci.

 • Koristite samo prvih nekoliko slova reči da biste razvili rezultate pretrage    Ako otkucate prvih nekoliko slova reči, OneNote će pronaći reči koje sadrže reč. Na primer, ako otkucate tima i imate beleške koje sadrže reč analiza, OneNote će pronaći beleške koje sadrže tima i vreme. Da biste to izbegli, koristite navodnike da biste tražili tačnu reč ili frazu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×