Prestanak deljenja pretplate na Office 365 Home

Ako ste vlasnik pretplate na Office 365 Home, u bilo kom trenutku možete da prestanete da delite pretplatu s nekom osobom. Ako koristite pretplatu koju je neko podelio s vama, možete prestati da je koristite kad god želite ili ćete biti obavešteni da je neko prestao da deli svoju pretplatu s vama. U svakom slučaju će doći do promene u pogodnostima pretplate.

Da biste saznali više o tim promenama, odaberite nešto od sledećeg:

To nije ono što tražite?    Ako samo želite da učinite više Office instalacija dostupnim, možete da deaktivirate jednu, umesto da u potpunosti uklonite nekoga iz pretplate. Na taj način možete instalirati Office na drugom uređaju i sve osobe sa kojima delite moći će i dalje da koriste vaše pogodnosti pretplate poput dodatnog OneDrive skladišta.

Vi ste vlasnik pretplate na Office 365 Home

Ako u potpunosti uklonite osobu iz pretplate, ona gubi sve pogodnosti pretplate. To znači:

 • Moći će da pogleda i odštampa Office datoteke, ali neće moći da ih uređuje ili da pravi nove. Videće obaveštenja „Nelicencirani proizvod“ prilikom korišćenja sistema Office.

 • I dalje će moći da koristi Office na iPad uređaju, Android tablet računaru i pametnom telefonu, ali neće moći da pristupi premium Office 365 funkcijama.

 • Gubi 1 TB prostora za skladištenje u usluzi OneDrive.

 • Ako je iskoristila nešto od tih 1 TB, i dalje može da preuzima svoje datoteke, ali neće moći da ih uređuje u usluzi OneDrive niti da otprema nove.

 • Izgubiće svojih 60 Skype minuta mesečno za pozive.

Uklanjanje neke osobe iz pretplate na Office 365 Home
 1. Prijavite se na stranicu Moj nalog.

 2. U odeljku Deljenje usluge Office 365 odaberite stavku Deli Office 365.

  Snimak ekrana stranice „Moj nalog“ sa izabranim dugmetom „Deli Office 365“.
 3. Na stranici Deljenje usluge Office 365, u odeljku Deljenje pogodnosti pretplate pronađite osobu koju želite da uklonite, a zatim odaberite stavku Ukloni.

  Snimak ekrana stranice „Delite Office 365“ sa izabranom korisničkom opcijom „Ukloni“.
 4. U dijalogu za potvrdu kliknite na dugme Ukloni korisnika.

  Screenshot of the confirmation dialog box when you remove a user from your Office 365 Home subscription.

  Nakon toga ćemo poslati poštu tom korisniku da ga obavestimo da ste ga uklonili iz pretplate.

Koristite pretplatu na Office 365 Home koju je neko podelio sa vama

Ako želite da prestanete da koristite deljenu pretplatu koji je neko podelio sa vama, možete to da uradite. A možda ste primili e-poruku koja navodi da je neko prestao da deli svoju pretplatu sa vama. U svakom slučaju je rezultat isti kao i kada prestanete da koristite pretplatu koju je neko podelio sa vama:

 • Moći ćete i dalje da pogledate i odštampate Office datoteke, ali nećete moći da ih uređuje ili da pravite nove. Videćete obaveštenja „Nelicencirani proizvod“ prilikom korišćenja sistema Office.

 • I dalje ćete moći da koristite Office na iPad uređaju, Android tablet računaru i pametnom telefonu, ali nećete moći da pristupite vrhunskim Office 365 funkcijama.

 • Izgubićete 1 TB besplatnog prostora za skladištenje u usluzi OneDrive.

 • Ako ste iskoristili deo prostora za skladištenje od 1 TB, ne treba da brinete, vaše datoteke će i dalje biti tamo, samo nećete moći da ih uređujete u usluzi OneDrive niti da otpremite nove datoteke. Da biste to ispravili, neke datoteke možete da sačuvate na drugom mestu ili da kupite još prostora za skladištenje. Dodatne informacije potražite na lokaciji OneDrive.com, prijavite se na svoj nalog i odaberite stavku Nabavite još prostora za skladištenje.

 • Izgubićete svojih 60 Skype minuta mesečno za pozive.

Ako želite da nastavite da koristite uslugu Office, možete da kupite Office pretplatu. Ako vam je potreban brz i besplatan način za pravljenje ili uređivanje Office datoteka, koristite Office Online.

Prestanak korišćenja pretplate koju je neko podelio sa vama
 1. Prijavite se na stranicu Moj nalog.

 2. U odeljku Deljenje pretplate odaberite stavku Prestanak korišćenja ove deljene pretplate.

  Snimak ekrana stranice „Moj nalog“ sa uvećanim odeljkom „Deljenje pretplate“ i izabranom vezom „Prestanite sa korišćenjem ove deljene pretplate“.
 3. U dijalogu za potvrdu kliknite na dugme Napusti.

  Screenshot of the confirmation dialog box when you stop using a shared Office 365 Home subscription.

Takođe pogledajte

Deljenje pretplate na Office 365 Home sa najviše četiri osobe iz domaćinstva

Primenjuje se na: OneNote 2013, Word 2013, Excel 2013, Outlook 2013, Access 2013, Publisher 2013, Word for Mac 2011, Office 2013, PowerPoint 2013Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik