Prestanak deljenja beležnice u usluzi OneDrive

Ako imate deljenu beležnicu u usluzi OneDrive i ne želite da je drugi više vide ili uređuju, možete zadržati beležnicu u usluzi OneDrive i promeniti postavke deljenja.

Da biste sprečili određenu osobu da vidi ili uređuje beležnicu, možete da promenite dozvole „Deljeno sa“.

  1. Izaberite stavke Datoteka > Deli > Pozovi osobe.

  2. U okviru Deljeno sa, kliknite desnim tasterom miša na ime osobe.

  3. Odaberite da potpuno uklonite korisnika ili da promenite njegove dozvole.

    Promena dozvola ili prekid deljenja beležnice sa nekom osobom

Napomena :  Da biste sprečili da neka osoba uređuje beležnicu, ali omogućili da je i dalje pregleda, promenite dozvole iz Može da uređuje u Može da pregleda.

Onemogućavanje veze za deljenje

Ako ste delili beležnicu korišćenjem veze, možete zaustaviti funkcionisanje veze kako osobe ne bi mogle da pregledaju ili uređuju beležnicu. Kad onemogućite vezu, osobe koje kliknu na nju dobiće poruku koja im govori da je veza možda izbrisana ili je istekla ili da možda nemaju dozvolu da je pregledaju.

  1. Izaberite stavke Datoteka > Deli > Pribavi vezu za deljenje.

  2. Pored stavki Veza za pregledanje ili Veza za uređivanje, izaberite stavku Onemogući vezu.

    Veza za omogućavanje ili onemogućavanje deljenja

Napomena :  Ako vidite dugme Kreiraj vezu ali ne i samu vezu, niste kreirali vezu do beležnice, ili ste je već onemogućili.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×