Prepoznajte sumnjive poruke u uslugama Outlook.com i Outlook na vebu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Lažni obaveštajni podaci iz programa _ z0z_ napredna zaštita pretnje i% z1zve zaštita pomaže u sprečavanju phishing poruka u prijemnom poštanskom sandučetu ". _ z0z_ proverava da li je pošiljalac ono što kažu i označava zlonamerne poruke kao neželjena e-pošta. Ako je poruka sumnjiva, ali se ne smatra zlonamernom, pošiljalac će biti označen kao neverifikovan da bi primalac obavestio primalac da pošiljalac možda nije ono što izgleda. 

Važno: Kada je poruka označena kao phishing poruka, _ z0z_ prikazuje upozorenje na vrhu stranice, ali sve veze u poruci se i dalje mogu otvarati.

Ako ste administrator i želite da upravljate ovom funkcijom u usluzi stanar, pogledajte članak Neverifikovan pošiljalac.

Kako da prepoznam sumnjivu poruku u prijemnom sandučetu?

_ z0z_ prikazuje indikatore kada je Pošiljalac poruke neverifikovan, a ne može se identifikovati putem protokola identiteta e-poštom ili njihov identitet se razlikuje od onoga što vidite na adresi "od".

 • Vidite „?“ na slici pošiljaoca

  Kada _ z0z_ ne može da verifikuje identitet pošiljaoca koristeći tehnike potvrde identiteta e-pošte, on prikazuje "_Cm#" u slici pošiljaoca. 

  Pošiljalac čiji identitet nije potvrđen u programu Outlook

 • Nije svaka poruka za koju ne uspe da se potvrdi identitet pošiljaoca zlonamerna. Međutim, trebalo bi da budete oprezni kada vršite interakciju sa porukama pošiljaoca čiji identitet nije potvrđen ako ga ne prepoznajete. Odnosno ako prepoznajete pošiljaoca koji obično nema „?“ na slici pošiljaoca, ali odjednom se „?“ pojavi, to može da znači da je pošiljalac prevaren. Više o tome šta možete više da saznate o informacijama iz programa _ z0z[ napredna zaštita pretnje i% Z1z_ zaštita u srodnim temama dolenavedenih. 

 • Adresa pošiljaoca se razlikuje od onoga što se pojavljuje u adresi „Od“

  Adresa e-pošte koju vidite u poruci često se razlikuje od onoga što vidite u adresi „Od“. Fišeri ponekad pokušavaju da vas prevare da pomislite da je pošiljalac neko drugi.

  Kada _ z0z_ otkrije razliku između stvarne adrese pošiljaoca i adrese na adresi od adrese, ona prikazuje stvarnog pošiljaoca pomoću funkcije Via Tag koji će biti podvučen.

  Snimak ekrana oznake „preko“

  U ovom primeru potvrđen je identitet domena slanja, „sumnjivo“, ali je pošiljalac stavio „nepoznato@contoso.com“ u adresu „Od“.

  Nije svaka pouka koja sadrži oznaku preko sumnjiva. Međutim, ako ne prepoznajete poruku sa oznakom preko, trebalo bi da budete oprezni prilikom interakcije sa njom.

  U programu _ z0z_ i novom sistemu% xmožete da zadržite kursor preko imena pošiljaoca ili adrese na listi poruka da biste videli njihovu e-adresu, bez potrebe da otvarate poruku.

  Snimak ekrana kursora koji se drži iznad imena pošiljaoca

Takođe pogledajte

Napredni Outlook.com Security za Office 365 pretplatnike

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×