Prenos datoteka

Sa programom Office Communicator 2007 slanje datoteka je lako; treba samo da otpustite datoteku na ime kontakta u listi kontakata.

Šta želite da uradite?

Slanje datoteka

Primanje datoteka

Izbor fascikle za skladištenje primljenih datoteka

Pronalaženje primljenih datoteka

Slanje datoteka

Postoji nekoliko načina da se pošalju datoteke drugom korisniku.

Savet : Ne možete da pošaljete datoteku većem broju korisnika ili grupi.

Da biste poslali datoteku kontaktu u listi vaših kontakata

 • Koristeći pokazivač miša, prevucite datoteku (ili datoteke) koju želite da pošaljete sa lokacije Windows fascikle i otpustite je na kontakt u spisku kontakata. Kad otpustite datoteku, primaocu se šalje poziv za prenos datoteke. Ukoliko primalac prihvati prenos, pojaviće se poruka Prenos datoteke <filename> je dovršen Ukoliko primalac odbije prenos, pojaviće se poruka Korisnik <user> je odbio prenos datoteke <filename>.

Da biste poslali datoteku tokom sesije sa jednim kontaktom

Ukoliko učestvujete u razgovoru sa drugim kontaktom, bilo da je u pitanju razmena hitnih poruka, telefonska ili audio/video komunikacija, možete da pošaljete datoteku (ili datoteke) kontaktu tako što ćete prevući datoteku u prozor za razgovoru. Ne možete da pošaljete datoteku većem broju kontakata.

 • Koristeći pokazivač miša, prevucite datoteku (ili datoteke) koju želite da pošaljete sa lokacije Windows fascikle i otpustite je u prozor za razgovor. Kad se prenos dovrši, pojaviće se poruka Prenos datoteke <file name> je dovršen u prozoru za razgovor. Communicator ne podržava slanje datoteke grupi ili većem broju kontakata koje ste izabrali.

Da biste poslali datoteku učesniku u konferenciji

Ukoliko učestvujete u razmeni hitnih poruka ili u telefonskoj ili audio/video konferenciji, možete da pošaljete datoteku nekom članu konferencije.

 • U prozoru za razgovor, u listi učesnika konferencije, kliknite desnim tasterom miša na kontakt kojem želite da pošaljete datoteku, izaberite stavku Pošalji datoteku, a zatim izaberite datoteku koju želite da pošaljete.

Vrh stranice

Primanje datoteka

Kad vam neko šalje datoteku, primate obaveštenje o prenosu datoteke na ekranu svog računara i prozor za razgovor se otvara i pita vas da li želite da prihvatite, sačuvate ili odbijete prenos.

Da biste primili datoteku

 • U prozoru za razgovor izaberite jednu od sledećih opcija:

  • Kliknite na dugme Prihvati da biste primili datoteku i sačuvali ih na lokaciji podrazumevane fascikle Moje primljene datoteke.

  • Kliknite na dugme Sačuvaj kao da biste primili datoteku i sačuvali ih na nekoj drugoj, a ne na lokaciji podrazumevane fascikle Moje primljene datoteke.

  • Kliknite na dugme Odbaci da biste odbili zahtev. Pošiljalac prima poruku u prozoru za razgovor da ne možete da primite datoteku.

Vrh stranice

Izbor fascikle za skladištenje primljenih datoteka

 1. Na naslovnoj traci programa Office Communicator kliknite na dugme Meni, postavite pokazivač na stavku Alatke, a zatim izaberite stavku Opcije.

 2. Kliknite na karticu Opšte opcije, kliknite na dugme Potraži, izaberite odredišnu fasciklu za primljene datoteke, a zatim kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Pronalaženje primljenih datoteka

Datoteke koje primate tokom procesa prenosa datoteka u programu Communicator se skladište na lokaciji podrazumevane fascikle.

Da biste pronašli i otvorili fasciklu u kojoj se skladište primljene datoteke

 • Na naslovnoj traci programa Office Communicator kliknite na dugme Meni, izaberite stavku Alatke, a zatim stavku Prikaži primljene datoteke.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×