Prenošenje svojstva polja

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Ovaj članak se ne odnosi na Access Veb aplikacije.

Neka svojstva polja mogu da se naslede. Kad kreirate kontrolu zasnovanu na polju, uz novu kontrolu ide i postavka svojstva — nasleđena je od polja na kom ste zasnovali kontrolu. Kad u prikazu dizajna tabele promenite svojstvo polja koje može da se nasledi, možete zadati da Access unese istu promenu u sve kontrole koje su već zasnovane na tom polju. Taj proces — kad Access automatski unosi promene — naziva se prenošenje.

Razdeljeni postavke svojstva opis prikazana na statusnoj traci

1. kada promenite u svojstvo koje se može nasleđivati polja...

2... i odaberite stavku da biste ažurirali svuda postavku svojstva...

3... .tabele nova postavka svojstva se automatski ažurira gde god da se koristi polje.

Na primer, ako ažurirate svojstvo Opis polja, možete zadati da Access unosi istu promenu u kontrole povezane sa tim poljem pa će statusna traka prikazivati novi opis kad se obrazac otvori i izabere kontrola koja koristi to polje.

Ažuriranje svojstva koje se može nasleđivati

  1. Unesite odgovarajuće promene u svojstvo koje može da se nasleđuje. Pojavljuje se dugme Opcije za ažuriranje svojstava.

  2. Kliknite na dugme Opcije za ažuriranje svojstva , a zatim u meniju padajuće liste izaberite stavku Ažuriranje nasleđuju svojstvo svuda polje se koristi. U dijalogu Ažuriranje svojstva se otvara i prikazuje listu objekata baze podataka koje koriste polja.

  3. U dijalogu Ažuriranje svojstava izaberite sve stavke koje želite automatski da ažurirate i kliknite na dugme Da.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×