Prenošenje svojstva polja

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Napomena : Ovaj članak se ne odnosi na Access aplikacije – novu vrstu bazu podataka za dizajniranje pomoću programa Access i objavljivanje na mreži. Pogledajte članak Kreiranje Access aplikacije za više informacija.

Neka svojstva polja mogu da se naslede. Kad kreirate kontrolu zasnovanu na polju, uz novu kontrolu ide i postavka svojstva — nasleđena je od polja na kom ste zasnovali kontrolu. Kad u prikazu dizajna tabele promenite svojstvo polja koje može da se nasledi, možete zadati da Access unese istu promenu u sve kontrole koje su već zasnovane na tom polju. Taj proces — kad Access automatski unosi promene — naziva se prenošenje.

Na primer, ako ažurirate svojstvo Opis polja, možete zadati da Access unosi istu promenu u kontrole povezane sa tim poljem pa će statusna traka prikazivati novi opis kad se obrazac otvori i izabere kontrola koja koristi to polje.

Ažuriranje svojstva koje se može nasleđivati

  1. Unesite odgovarajuće promene u svojstvo koje može da se nasleđuje. Pojavljuje se dugme Opcije za ažuriranje svojstava.

  2. Kliknite na dugme Opcije za ažuriranje svojstava i zatim iz padajućeg menija izaberite stavku Ažuriraj nasleđeno svojstvo svuda gde se polje koristi. Otvara se dijalog Ažuriranje svojstava i prikazuje listu objekata baze podataka koji koriste polje.

  3. U dijalogu Ažuriranje svojstava izaberite sve stavke koje želite automatski da ažurirate i kliknite na dugme Da.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×