Premeštanje oznaka podataka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako oznake podataka koje ste dodali grafikona su na putu u Vizuelizaciji podataka – ili jednostavno želite da ih premestite na drugom mestu – možete da promenite njihove položaj tako što ćete izabrati drugu lokaciju ili tako što ćete ih prevući na lokaciju na koju želite.

Kružni grafikon sa oznakama podataka oblikovanim kao procenti

 1. Kliknite jednom na bilo koju oznaku podataka da biste ih sve izabrali ili kliknite dvaput na određenu oznaku podataka koju želite da premestite.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na izbor. izaberite stavku >Elementi grafikona Dugme „Elementi grafikona“ > kliknite na strelicu Oznake podataka, a zatim izaberite željenu opciju za položaj.

  Opcije oznaka podataka u okviru elemenata grafikona

  Različite opcije su dostupne za različite tipove grafikona. Na primer, oznake podataka možete da postavite izvan tačaka podataka u kružnom grafikonu, ali ne i u stubičastom grafikonu.

  Savet : Ako želite da prikažete oznake podataka unutar mehurića sa tekstom, kliknite na Oblačić sa podacima.

  Kružni grafikon sa oblačićima sa podacima
 3. Ako smatrate da oznake daju grafikonu pretrpan izgled, možete ih ukloniti tako što ćete kliknuti na oznaku podataka, a zatim pritisnuti taster Delete.

Savet : Ako je tekst unutar oznaka podataka sitan, kliknite i prevucite oznake podataka na željenu veličinu. Možete i da promenite njihov format da bi bile lakše za čitanje.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×