Premeštanje ili menjanje veličine tabele

Premeštanje ili menjanje veličine tabele

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Premeštanje tabele ili promena njene veličine obično predstavljaju radnje jednostavne poput prevlačenja pokazivačem miša. Takođe možete uneti određenu veličinu ako želite.

Pomeranje tabele

 1. Izaberite tabelu koju želite da premestite.

 2. Postavite pokazivač na spoljašnje ivice tabele (ali ne i na tačke), a zatim kada pokazivač postane Ukrštene strelice , kliknite i prevucite ivicu da biste premestili tabelu.

Savet: Pritisnite i držite taster CTRL tokom prevlačenja tabele da biste premestili tabelu i istovremeno kreirali njen duplikat.

Promena veličine tabele

Prevlačenje da bi se promenila veličina tabele

 1. Izaberite tabelu kojoj želite da promenite veličinu.

 2. Na ivicu, postavite pokazivač na regulator veličine i kada pokazivač postane Dvostruka strelica , kliknite i prevucite regulator da biste tabelu povećali ili smanjili. Regulator veličine je klaster tačaka koje se pojavljuje u uglovima i strane tabele.

  Obratite pažnju na sledeće:

  • Pritisnite i držite taster SHIFT tokom prevlačenja kojim menjate veličinu tabele da biste održali isti odnos između visine i širine tabele kada joj menjate veličinu.

  • Pritisnite i držite taster CTRL tokom prevlačenja kojim menjate veličinu tabele da bi tabela ostala centrirana na slajdu.

  • Ako tabelu previše povećate za slajd, kliknite na dugme Opozovi radnju Slika dugmeta na priručnoj traci da biste vratili prvobitnu veličinu tabele.

Unošenje određene veličine tabele

 1. Izaberite tabelu kojoj želite da promenite veličinu.

 2. Na kontekstualnoj kartici Alatke za tabele, na kartici Raspored, u grupi Veličina tabele u polja Visina i Širina unesite željenu veličinu.

  Promena veličine tabele

  Potvrdite izbor Fiksiraj odnos širina/visina da biste održali isti odnos između visine i širine tabele kada joj menjate veličinu.

Menjanje veličine kolone ili reda

 1. Izaberite tabelu koja sadrži kolonu ili red kojima želite da promenite veličinu.

 2. Postupite na barem jedan od sledećih načina:

  • Da biste promenili širinu kolone, postavite pokazivač na ivicu kolone koju želite da promenite veličinu i kada pokazivač postane Slika vertikalne strelice sa dve glave , prevucite kolonu nadesno ili nalevo.

  • Da biste promenili visinu reda, postavite pokazivač na ivicu reda koji želite da promenite veličinu i kada pokazivač postane Horizontalna strelica sa dve glave , prevucite red nagore ili nadole.

   Napomene: 

   • Možete takođe odabrati opcije u grupi Veličina ćelije da biste promenili veličinu redova ili kolona. Na kontekstualnoj kartici Alatke za tabele, na kartici Raspored, u grupi Veličina ćelije u polja Visina i Širina unesite željenu veličinu.

   • Postoji na minimalna visina ćelije, koja zavisi od veličine fonta teksta u ćeliji tabele.

Takođe pogledajte

Postavljanje margina za tekst unutar okvira za tekst i oblika

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×