Premeštanje ili kopiranje i lepljenje kontakata

Na spisku kontakata programa Communicator možete prevući i otpustiti kontakte da biste ih premestili iz jedne grupe u drugu. Kontakte iz jedne grupe takođe možete kopirati i nalepiti u drugu grupu. Pored toga, kontakte iz spiska kontakata možete prevući na spisak učesnika u prozoru „Razgovor“, i obrnuto.

Napomena : Možda ćete u programu Communicator 2007 R2 na spisku kontakata želeti takođe da prikažete grupu „Grupa timskih poziva“ ili „Delegati“. Ove grupe su povezane sa vašim postavkama za prosleđivanje poziva. Kontakte ne možete prevući iz te dve grupe niti ih u njih otpustiti, zato što su to napredne postavke koje moraju da se konfigurišu u dijalogu „Postavke prosleđivanja poziva“. Ako pokušate da neki kontakt prevučete iz neke od te dve grupe, pojaviće se poruka sa pitanjem da li želite da otvorite dijalog „Postavke prosleđivanja poziva“.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Premeštanje kontakta

Kopiranje i lepljenje kontakta

Prevlačenje kontakata iz spiska učesnika na spisak kontakata, i obrnuto

Premeštanje kontakta

  • Prevucite kontakt iz jedne grupe i otpustite ga u drugu. Takođe možete izabrati više kontakata tako što ćete držati taster CTRL i kliknuti na kontakte koje želite da prevučete.

    Napomena : Premeštanje kontakta iz jedne grupe u drugu može imati različite posledice zavisno od prikaza koji je primenjen u glavnom prozoru programa Office Communicator. Ako je primenjen prikaz „Spisak kontakata“, kontakte možete premeštati iz jedne grupe u drugu ne menjajući nivoe pristupa za kontakte. Međutim, ako kontakte premestite u prikazu Nivo pristupa ili Upravljanje nivoima pristupa, promenićete dozvole koje korisnici imaju za vaše informacije o prisutnosti. Više informacija o nivoima pristupa potražite u odeljku Kontrola pristupa informacijama o prisutnosti.

Vrh stranice

Kopiranje i lepljenje kontakta

  • Kliknite desnim tasterom miša na kontakt, izaberite stavku Kopiraj, kliknite desnim tasterom miša na grupu u koju želite da nalepite kontakt, a zatim izaberite stavku Nalepi. Da biste izabrali više kontakata, držite taster CTRL i izaberite kontakte koje želite da kopirate.

Vrh stranice

Prevlačenje kontakata iz spiska učesnika na spisak kontakata, i obrnuto

U programu Office Communicator 2007 kontakte možete prevući iz spiska kontakata na spisak učesnika što obezbeđuje jednostavno dodavanje kontakata u sesiju. Kontakte takođe možete prevući iz spiska učesnika na spisak kontakata što obezbeđuje jednostavno dodavanje kontakata na spisak kontakata.

Prevlačenje kontakta iz spiska kontakata na spisak učesnika

  • Kontakt prevucite iz spiska kontakata na spisak učesnika u prozoru „Razgovor“. To se obično čini tokom aktivne sesije.

Prevlačenje kontakta iz spiska učesnika na spisak kontakata

  • Tokom aktivne sesije kontakt prevucite iz spiska učesnika na spisak kontakata.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×