Premeštanje baze podataka i povezivanje njenih tabela sa SharePoint lokacijom

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako imate podatke u bazi podataka Microsoft Office Access 2007 , možete da je delite kao liste na lokaciji Windows SharePoint Services 3.0 , gde članovi tima da vršite interakciju sa njima. Mogu da delite i upravljajte sadržajem pomoću funkcija SharePoint lokacije dok i dalje koriste obrasce, izveštaje i upite iz programa Access.

U ovom članku

Pregled

Kako se podaci premeštaju

Koristite Premesti u čarobnjaku za SharePoint lokaciju

Ograničenja migracije

Premesti u SharePoint funkcija nije dostupna kada koristite starijim formatima datoteka baze podataka

Pregled

Kada premeštate baze podataka iz Office Access 2007 na SharePoint lokaciji, možete da kreirate liste na SharePoint lokaciji koja ostaju povezane sa tabelama u bazi podataka. Premeštanje na SharePoint lokaciji čarobnjak vam pomaže da premestite podatke iz svih tabela u isto vreme i da biste održali njihovim odnosima.

Nakon što se SharePoint liste kreiraju, osobe da radite sa liste na SharePoint lokaciji ili u povezanim tabelama u programu Access dok koriste funkcije SharePoint lokacije za upravljanje podacima i ostali u toku sa promenama. Na primer, možete da premestite tabele iz baze podataka inventara na SharePoint lokaciji, a relacije između opreme i zaposlene koji ste odgovorni za opremu zadržani kao veze između SharePoint liste.

Možete da upravljate dozvolama za podatke na SharePoint lokaciji dodeljivanjem različitih nivoa dozvola različitim grupama ili određenoj osobi. Možete da upravljate verzijama podataka tako da možete da vidite ko je promenio ili da vratite prethodne podatke. Korpa za otpatke na SharePoint lokaciji možete da koristite i da oporavite stavke slučajno izbrisane. Osobe mogu ažurnost promene podataka pomoću obaveštenja ili RSS tehnologije.

Veza sa SharePoint listama su uskladišteni u Access bazi podataka i obrasce, upite i izveštaje takođe će ostati u programu Access. Možete da unesete podatke pomoću tabele ili obrasca u programu Access ili uređivanje liste na SharePoint lokaciji.

Ako odaberete da biste sačuvali kopiju baze podataka na SharePoint lokaciji i kreiranje prečica do Access obrasce, izveštaje i upite, možete da kreirate specijalne prikaze za Access liste. Obrasci, upiti i izveštaji su dostupni kao prikazi na meniju Prikaz Meni „Prikaz“ odgovarajuće SharePoint liste.

Kada premestite vaše podatke i kreirate povezane liste, možete da omogućite više osoba da biste radili na bazu podataka. Takođe možete da koristite funkcije za praćenje verzija na SharePoint lokaciji da biste promenili podatke. Osobe mogu da se pretplate na obaveštenja za podatke kada nove stavke dodaju ili postojeće stavke promene. Ako treba da pokrenete Access upit ili distribuiraju oblikovani izveštaj, mogu da kliknu meniju Prikaz SharePoint liste da biste pokrenuli upit Access ili da biste otvorili i štampanje Access izveštaj.

Vrh stranice

Kako se podaci premeštaju

Kada je to moguće, premeštanje na SharePoint lokaciji čarobnjak premešta podatke liste koji su zasnovani na predložaka liste na SharePoint lokaciji, kao što su liste kontakata . Ako tabele ne može da se podudara sa predloška liste, tabele postaje prilagođene liste u prikazu lista sa podacima na SharePoint lokaciji.

U zavisnosti od veličine baze podataka, njen broj objekata i performansi sistema, operacija može da potraje. Ako se predomislite tokom procesa, kliknite na dugme Zaustavi da ga otkažete.

Čarobnjak kreira rezervnu kopiju baze podataka na vašem računaru. U programu Access, koje kreira veze do liste iz tabela, tako da se lako pronašli podatke na SharePoint lokaciji kada radite u programu Access. Gde je to moguće, relacije među tabelama su predstavljeni kao veze između SharePoint liste.

Ako se jave problema, premeštanje na SharePoint lokaciji čarobnjak za izveštaje probleme i čuva ih u Access bazu podataka kao tabelu evidencije koju možete koristiti za rešavanje.

Vrh stranice

Koristite Premesti u čarobnjaku za SharePoint lokaciju

 1. Na kartici Spoljni podaci , u grupi SharePoint liste , izaberite stavku Premesti u sistemu SharePoint.

  Napomena : Ova opcija je dostupna samo ako je baza podataka sačuvana u formatu Office Access 2007 .

 2. Pratite korake u pokretu SharePoint lokacija čarobnjaka, uključujući navođenje lokacije SharePoint lokacije.

  Da biste otkazali proces, kliknite na dugme Zaustavi.

 3. Na poslednjoj stranici čarobnjaka potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži detalje da biste videli više detalja o migraciji.

  Ova stranica čarobnjaka opisuje tabele koje su povezane sa listama i pruža informacije o lokaciji rezervne kopije i URL baze podataka. Takođe sadrži upozorenje ako je došlo do nekih problema u vezi sa migracijom i lokaciju tabele evidencije u kojoj možete videti više detalja o problemima.

 4. Kliknite na dugme Završi kada čarobnjak dovrši radnje.

  Ako se čarobnjak prikazuje upozorenje, trebalo bi da pregledate tabelu za evidenciju i preduzmete potrebne da biste se uverili da je uspešno migrirani podataka radnje. Na primer, određena polja mogu biti premeštene ili mogu da se konvertuju u drugi tip podataka koji je kompatibilan sa SharePoint listom.

Napomena : Da biste prikazali svoje liste na SharePoint lokaciji, na traci za brzo pokretanje kliknite na dugme Liste ili izaberite stavku Prikaži sav sadržaj lokacije. Možda će biti potrebno da osvežite stranicu u Veb pregledaču. Da bi se liste pojavile na traci za brzo pokretanje na SharePoint lokaciji ili da biste promenili neke druge postavke, na primer omogućavanje praćenja verzija, možete promeniti postavke liste na SharePoint lokaciji. Više informacija potražite u pomoći na SharePoint lokaciji.

Vrh stranice

Ograničenja migracije

Kada se premeštanje na SharePoint lokaciji čarobnjak dovrši, videćete poruku ako Access naišao na probleme sa podacima. Access kreira tabelu evidencije koja se zove Premeštanje na SharePoint lokaciji probleme i dodaje tabelu u bazi podataka. Premeštanje na SharePoint lokaciji probleme tabele se skladišti u bazi podataka, ali se ne objavljuje kao lista na SharePoint lokaciji.

Sledeća tabela navodi ograničenja kako podataka se migrira, obično kada Access i SharePoint lokacija ne dele identične funkcije ili, u nekim slučajevima, ne dele tip podataka. Na primer, ako vaša Access tabela podržava referencijalni integritet, on se ne primenjuje na listi na SharePoint lokaciji. Informacije u sledećoj tabeli mogu vam pomoći da odlučite da li želite da prenesete podatke, a mogu biti korisne ako pregledate probleme prijavljene u tabeli premestili na SharePoint lokaciji probleme .

Tip podataka ili problem

Problem

Rezultat

Tip podataka COM objekta

SharePoint lokacija ne podržavaju tip podataka COM objekat.

Polje nije premešteno.

Binarni tip podataka

SharePoint lokacija ne podržavaju tip binarne podatke.

Polje nije premešteno.

Datum

SharePoint lokacija ne podržavaju datume pre 1900.

Podaci sa datumom pre 1900 ne premeštaju.

Znakovi za novi red u poljima sa tekstom

SharePoint lokacija ne podržavaju znakovi za novi red u polju jedan red teksta.

Polje se konvertuje u više redova teksta ili Memo polja.

Decimalni tip podataka

SharePoint lokacija ne podržavaju decimalni tip podataka.

Polje "broj" ili dvostruki celobrojno polje umesto njega se koristi.

Tip podataka ID replikacije

SharePoint lokacija ne podržavaju tip podataka "ID replikacije".

Tip podataka jedan red teksta se koristi umesto toga, u zavisnosti od tipa podataka.

Referencijalni integritet

SharePoint lokacija ne podržavaju referencijalni integritet.

Referencijalni integritet ne nameće novo u listi.

Podrazumevane vrednosti koje nisu podržane u SharePoint listu

SharePoint lokacija prihvatite podrazumevane vrednosti koje su statične, kao što su tekst ili broj, kao i standardne datume. Podrazumevane vrednosti iz programa Access koje su dinamične se ne migriraju.

Određena svojstva podrazumevanih vrednosti se ne premeštaju.

Validacija podataka u polju ili u tabeli

Pravila za validaciju podataka se premeštaju na SharePoint lokacijama.

Validaciju podataka u polju ili u tabeli ne pomerite ili primenjena.

Jedinstveni indeks polja

SharePoint lokacije koriste polje jedinstvenog indeksa za ID kolonu na listi.

Druga polja jedinstveni indeks ili skupovi polja se ne premeštaju.

Relacije sa Kaskadno brisanje ili ispravke

SharePoint lokacija ne podržavaju Kaskadno brisanje povezanih zapisa.

Briše neće biti kaskadna za zapise u relaciji, a ažuriranja neće biti kaskadna za polja u relaciji.

Relacije koje nametanje referencijalnog integriteta

SharePoint lokacija ne podržavaju referencijalni integritet.

Referencijalni integritet ne nameće u relacijama između podataka na listama.

Polja koja se automatski numerišu (osim ID polja)

SharePoint lokacija podržava samo automatsko numerisanje za to polje se koristi za ID kolone na listi.

Automatsko numerisanje nije primenjena na kolone osim kolone "ID".

Relacije u kojima nije moguće kreirati pronalaženja

Neke relacije nisu podržane na SharePoint lokacijama, kao što je kada je primarni ključ se ne odnosi na kolone "ID" ili nije ceo broj.

Odnos ne premeštaju.

Vrh stranice

Premesti u SharePoint funkcija nije dostupna kada koristite starijim formatima datoteka baze podataka

Ako bazu podataka koju radite sa ne koristi Access 2007 baze podataka format datoteke (ACCDB, ACCDE), premeštanje na SharePoint funkcija nije dostupna. Da biste koristili ovu funkciju, konvertujte bazu podataka na format datoteke Access 2007 .

Više informacija o konvertovanju baze podataka na format datoteke Access 2007 pogledajte veze u odeljku takođe pogledajte.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×