Premeštanje SmartArt grafike

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Da biste promenili kako u SmartArt grafiku uklapa u Microsoft Office 2007 dokumentu, možete ili da ručno premestite ili prilagođavanjem veličine pomoću opcija u grupi Veličina .

Ovaj članak govori o premeštanje SmartArt grafike. Informacije o premeštanje i poravnavanje slika, okvira za tekst ili WordArt objekta, pogledajte članak Poravnaj ili promenili raspored slika, oblika, okvira za tekst, SmartArt grafiku ili WordArt i Premeštanje okvira za tekst, WordArt objekta, ili oblika. Ako želite da rotirate ili preokrenete oblik u SmartArt grafiku, pogledajte članak Rotiranje ili preokretanje oblika SmartArt grafike. Pomoć za promenu smer u SmartArt grafiku, pogledajte članak Promena smer u SmartArt grafiku.

Ručno premeštanje SmartArt grafike

 1. Kliknite na SmartArt grafiku koju želite da premestite da biste je izabrali.

 2. Postavite pokazivač na ivicu SmartArt grafike (ali ne i na tačke).

  Ivicu SmartArt grafike

 3. Kada se pokazivač promeni u na Ukrštene strelice , prevucite ivicu da biste se premestili na SmartArt grafiku.

Savet : Možete da koristite tastere sa strelicama da biste se premestili na SmartArt grafiku. Kliknite na SmartArt grafiku da biste je izabrali, a zatim pritisnite taster strelica nadesno, strelica nalevo, strelica nagore i strelica nadole da biste se premestili na SmartArt grafiku na mesto gde želite da ga.

Napomena : Da biste premestili SmartArt grafike na drugi slajd ili stranica u dokumentu, kliknite na SmartArt grafiku koju želite da premestite, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + X da biste ga. Premeštanje na drugu stranicu ili slajd, kliknite na mesto na koje želite da premestite na SmartArt grafiku da biste i zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V da biste nalepili SmartArt grafike u novoj lokaciji.

Preciziranje tačne veličine za SmartArt grafike

 1. Kliknite na SmartArt grafiku da biste ga izabrali.

 2. U okviru SmartArt alatke, na kartici Oblikovanje izaberite veličinu, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Unesite broj u polju Visina .

  • Unesite broj u polju Širina .

   Grupa SmartArt veličina

   Ako ne vidite na kartice SmartArt alatke ili Oblikovanje , uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×