Premeštanje SmartArt grafike

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste promenili kako se uklapa u Office dokument u SmartArt grafiku, možete ili da ručno premestite ili prilagođavanjem veličine pomoću opcija u grupi Veličina .

Ovaj članak govori o premeštanje SmartArt grafike. Informacije o premeštanje i poravnavanje slika, okvira za tekst ili WordArt objekta, pogledajte članak Poravnaj ili promenili raspored slika, oblika, okvira za tekst, SmartArt grafiku ili WordArt i Premeštanje okvira za tekst, WordArt objekta, ili oblika. Ako želite da rotirate ili preokrenete oblik u SmartArt grafiku, pogledajte članak Rotiranje ili preokretanje oblika SmartArt grafike. Pomoć za promenu smer u SmartArt grafiku, pogledajte članak Promena smer u SmartArt grafiku.

Ručno premeštanje SmartArt grafike

 1. Kliknite na SmartArt grafiku koju želite da premestite da biste je izabrali.

 2. Postavite pokazivač na ivicu SmartArt grafike (ali ne i na tačke).

  SmartArt graphic border

 3. Kada se pokazivač promeni u na Ukrštene strelice , prevucite ivicu da biste se premestili na SmartArt grafiku.

Savet: Možete da koristite tastere sa strelicama da biste se premestili na SmartArt grafiku. Kliknite na SmartArt grafiku da biste je izabrali, a zatim pritisnite taster strelica nadesno, strelica nalevo, strelica nagore i strelica nadole da biste se premestili na SmartArt grafiku na mesto gde želite da ga.

Napomena: Da biste premestili SmartArt grafike na drugi slajd ili stranica u dokumentu, kliknite na SmartArt grafiku koju želite da premestite, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + X da biste ga. Premeštanje na drugu stranicu ili slajd, kliknite na mesto na koje želite da premestite na SmartArt grafiku da biste i zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V da biste nalepili SmartArt grafike u novoj lokaciji.

Preciziranje tačne veličine za SmartArt grafike

 1. Kliknite na SmartArt grafiku da biste ga izabrali.

 2. U okviru SmartArt alatke, na kartici Oblikovanje izaberite veličinu, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Unesite broj u polju Visina .

  • Unesite broj u polju Širina .

   Grupa SmartArt veličina

   Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Oblikovanje, proverite da li ste izabrali SmartArt grafiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×