Prelivanje nalepljenog teksta na sledeću stranicu ili u sledeći okvir za tekst

Kada okvir za tekst ili automatski oblici u publikaciji sadrži više teksta nego što može da prikaže, Publisher neće prikazati višak teksta. Višak teksta možete ručno učiniti vidljivim tako što ćete ga premestiti u drugi okvir za tekst ili automatski oblik. Pri lepljenju teksta u sledeći okvir za tekst možete koristiti automatski protok da biste višak teksta automatski prebacili na sledeću stranicu ili u sledeći okvir za tekst.

Napomena: Kliknite na vezu u odeljku Takođe pogledajte koja je vidljiva kada ste povezani sa Internetom da biste dobili više informacija o ručnom premeštanju viška teksta.

Kada u okvir za tekst nalepite više teksta nego što može da stane u okvir za tekst – na primer, kada nalepite tekst koji ste kopirali iz druge publikacije ili drugog programa – biće prikazana poruka sa pitanjem želite li da koristite automatski tok. Ta ista poruka će se pojaviti kada iz tekstualne datoteke umetnete više teksta (stavka Tekstualna datoteka u meniju Umetanje) nego što može da stane u okvir za tekst. Automatski tok vam pomaže da pronađete prazan okvir za tekst ili kreirate novi okvir za tekst koji će primiti višak teksta.

Kada se pojavi poruka o automatskom toku, možete izabrati neku od sledećih opcija da biste kontrolisali na koji način se tekst preliva u publikaciji:

Napomena: Kada tekst nalepite direktno u publikaciju bez korišćenja okvira za tekst, na tu stranicu će biti umetnut jedan veliki okvir za tekst i nalepljeni tekst će biti umetnut bez korišćenja automatskog toka ili viška teksta. Da biste tekst premestili na sledeću stranicu ili, u ovom slučaju, sledeći okvir za tekst, možete da promenite veličinu okvira za tekst (tako da se dodatni tekst predstavlja višak teksta), a zatim pronađete ili kreirate okvir za tekst koji će primiti dodatni tekst.

Saveti za dodavanje stranica i okvira za tekst

Kada za kreiranje nove stranice koristite automatski tok, prazna stranica će biti umetnuta na kraju publikacije. Ukoliko želite da imate veću kontrolu nad rasporedom publikacije, dodajte stranice pre korišćenja automatskog toka ili sami kreirajte okvire za tekst. Željeno oblikovanje možete primeniti ukoliko postupite na sledeći način:

 1. U otvorenoj publikaciji izaberite stranicu koja će se naći ispred ili iza stranica koje želite da dodate.

 2. U meniju Umetanje izaberite stavku Stranica.

 3. U polje Broj novih stranica upišite broj stranica koje želite da dodate da biste dodali više novih stranica u publikaciju.

 4. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Izaberite opciju Kreiraj po jedan okvir za tekst na svakoj stranici da biste na svaku stranicu dodali okvir za tekst veličine stranice.

  • Izaberite opciju Dupliraj sve objekte na stranici da biste kopirali sve objekte i oblikovanja sa bilo koje stranice u publikaciji na svaku novu stranicu, a zatim u polje upišite broj stranice koju želite da kopirate.

Korišćenje automatskog toka

Ukoliko publikacija sadrži bar jedan prazan okvir za tekst, a vi želite da koristite automatski tok za premeštanje teksta u taj okvir za tekst, postupite na sledeći način:

 1. Kliknite na dugme Da u prikazanoj poruci sa pitanjem želite li da koristite automatski tok.

  Biće izabran prvi okvir za tekst u publikaciji i prikazaće se nova poruka sa pitanjem želite li da nastavite sa prelivanjem teksta u izabrani okvir za tekst.

 2. Kliknite na dugme Da da bi se tekst prelio u postojeći okvir za tekst.

  Ukoliko u postojeći okvir za tekst bude umetnuto više teksta nego što on može da primi, biće izabran sledeći prazan okvir za tekst, i tako dalje.

  Ukoliko u publikaciji ne bude dovoljno mesta u praznim okvirima za tekst da se uklopi čitav umetnuti tekst, prikazaće se poruka sa pitanjem želite li da kreirate okvire za tekst.

 3. Kliknite na dugme Da da biste u publikaciju dodali nove stranice, jednu za svaki povezani okvir za tekst koji je potreban za uklapanje čitavog teksta koji ste umetnuli u publikaciju.

Ukoliko publikacija ne sadrži nijedan prazan okvir za tekst, a vi želite da koristite automatski tok za premeštanje teksta u novi okvir za tekst, postupite na sledeći način:

 1. Kliknite na dugme Da u prikazanoj poruci sa pitanjem želite li da koristite automatski tok.

  Biće prikazana poruka sa pitanjem želite li da kreirate okvire za tekst.

 2. Kliknite na dugme Da da biste u publikaciju dodali nove stranice, jednu za svaki povezani okvir za tekst koji je potreban za uklapanje čitavog teksta koji ste umetnuli u publikaciju.

Pronalaženje ili kreiranje okvira za tekst za višak teksta

Ukoliko u okvir za tekst umetnete više teksta nego što on može da primi, a pri tom ne koristite automatski tok, tekst će biti umetnut u okvir za tekst, a tekst koji ne stane u taj okvir će postati višak teksta. U dnu okvira za tekst će se pojaviti indikator viška teksta overflow indicator da bi ukazao na postojanje viška teksta koji trenutno nije prikazan na ekranu.

Connecting text boxes to get text out of overflow in a publication

1. Indikator za višak teksta će se pojaviti ispod okvira za tekst koji sadrži više teksta nego što je moguće prikazati.

2. Nakon što pronađete okvir za tekst u koji ćete preliti višak teksta, kliknite na novi okvir za tekst, a zatim na traci sa alatkama Poveži okvire za tekst kliknite na dugme Kreiraj vezu za okvir za tekst da biste višak teksta premestili iz izabranog okvira za tekst u prazan okvir za tekst u publikaciji.

3. Pokazivač će se promeniti u bokal iz koga se preliva kada ga budete držali na praznom okviru za tekst u publikaciji.

4. Višak teksta će se preliti u prazan okvir za tekst i pojaviće se indikator Idite na prethodni okvir za tekst da bi pokazao da su okviri za tekst povezani.

Da biste premestili višak teksta u novi ili postojeći okvir za tekst tako da bude vidljiv, postupite na sledeći način:

 1. Kreirajte novi okvir za tekst željene veličine i na željenoj lokaciji ukoliko u publikaciji ne postoji prazan okvir za tekst.

  how

  1. Ukoliko želite da se novi okvir za tekst pojavi na novoj stranici u publikaciji, u meniju Umetanje izaberite stavku Stranica, zatim u okviru za grupisanje Opcije izaberite opciju Umetni prazne stranice, a potom kliknite na dugme U redu.

  2. Na traci sa alatkama Objekti kliknite na dugme Okvir za tekst Slika dugmeta .

  3. U publikaciji kliknite na mesto gde želite da se pojavi jedan ugao teksta, a zatim dijagonalno prevlačite dok ne dobijete željenu veličinu okvira.

 2. Kliknite na okvir za tekst koji sadrži višak teksta (okvir za tekst koji sadrži više teksta nego što može da prihvati).

 3. Na traci sa alatkama Poveži okvire za tekst kliknite na dugme Kreiraj vezu za okvir za tekst.

  Pokazivač će se promeniti u bokal Bokal za povezivanje okvira za tekst koristi se za povezivanje okvira za tekst. .

 4. Premestite pokazivač u novi okvir za tekst (pokazivač će se promeniti u bokal iz koga se preliva Pitcher pouring text into linked text box ) i kliknite na njega.

  Višak teksta iz prvog okvira za tekst će se prikazati u povezanom okviru za tekst.

 5. Ukoliko povezani okvir za tekst ima indikator viška teksta overflow indicator , ponovite korake od 1 do 4 sve dok ne bude prikazan sav tekst.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×