Prekidači komandne linije u programu Publisher 2007

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Komandi za pokretanje možete da dodate prekidače i parametre da biste izmenili način na koji se Microsoft Office Publisher 2007 pokreće. Na primer, Office Publisher 2007 možete da pokrenete praznom publikacijom, postojećom publikacijom ili određenim predloškom.

Ako prekidače i parametre koji su sa njima povezani želite da koristite samo jednom, prekidače možete da dodate komandi Pokreni operativnog sistema Microsoft Windows (u Start meniju). Ako nameravate često da koristite metod prilagođenog pokretanja, možete da kreirate prečicu na Windows radnoj površini.

Tabela navodi najčešće korišćene prekidače i parametre koji su dostupni u Office Publisher 2007.

Ovaj članak sadrži:

Predstavljanje komandi, prekidača i parametara

Jednokratna upotreba prekidača dodavanjem u komandu "Pokreni"

Omogućavanje ponovne upotrebe prekidača kreiranjem prečice

Dostupni prekidači i parametri

Predstavljanje komandi, prekidača i parametara

Svaki put kada pokrenete Office Publisher 2007, zapravo izvršavate komandu MSPUB.exe, iako je najčešće ne upisujete i ne vidite. Određene aspekte načina na koji se pokreće Office Publisher 2007 možete da promenite tako što ćete komandi MSPUB.exe dodati potkomande koje se nazivaju prekidači.

Prekidač navodi aplikaciju da izvrši neku radnju, na primer da otvori datoteku ili da radi u posebnom režimu. Prekidač dolazi iza glavne komande, nakon čega dolazi razmak i kosa crta (/). Nekada je prekidač praćen još jednim razmakom i nekim specifičnim instrukcijama koje se nazivaju parametri. Parametri daju programu dodatne informacije o tome kako da izvrši komandu MSPUB.exe.

Na primer, sledeća komanda nalaže programu Office Publisher 2007 da se pokrene i odmah otvori predložak koji se zove „Contoso Business Card.pub“.

MSPUB.exe /o "Contoso Business Card.pub"

Vrh stranice

Upotreba prekidača jedanput dodavanjem u komandu „Pokreni“

Pre svega morate da proverite lokaciju datoteke MSPUB.exe na računaru. Ako ste prilikom instalacije programa Office Publisher 2007 prihvatili podrazumevane lokacije fascikli, datoteka MSPUB.exe je verovatno smeštena na:

C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\MSPUB.exe

Ako ne pronađete datoteku MSPUB.exe na toj lokaciji, potražite je, zabeležite punu putanju i proverite da li je Office Publisher 2007 pravilno instaliran na vašem računaru.

 1. Uradite sledeće:

  • Operativni sistem Windows Vista    Kliknite na dugme Start dugme Slika dugmeta pokazivač na stavku Svi programi, izaberite stavku Pribori zatim izaberite stavku Pokreni.

  • Microsoft Windows XP ili Microsoft Windows Server 2003    Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Pokreni.

 2. U dijalogu Pokretanje upišite punu putanju za datoteku MSPUB.exe (uključujući i ime datoteke) ili kliknite na dugme Pregledaj da biste je pronašli.

 3. Na kraju putanje upišite razmak, a zatim upišite prekidač i neki parametar. Na primer, možete da upišete:"c:\program files\microsoft office\office12\mspub.exe" /o "Contoso Business Card.pub"

Kada sledeći put pokrenete Office Publisher 2007, on će se vratiti na svoje prethodne podrazumevane vrednosti. Pročitajte sledeći odeljak da biste prilagođeno pokretanje učinili dostupnim za ponovnu upotrebu.

Napomene : 

 • Prekidači i parametri ne razlikuju mala i velika slova. Na primer, /A je isto kao i /a.

 • Nemojte zaboraviti da dodate jedan razmak pre prekidača i po jedan pre svakog parametra.

 • Ako putanja ili ime datoteke sadrže razmake, stavite puni naziv pod navodnike – na primer, „Contoso Business Card.pub“.

Vrh stranice

Izrada prekidača dostupnog za ponovnu upotrebu kreiranjem prečice

Pre svega morate da proverite lokaciju datoteke MSPUB.exe na računaru. Ako ste prilikom instalacije programa Office Publisher 2007 prihvatili podrazumevane lokacije fascikli, datoteka MSPUB.exe je verovatno smeštena na:

C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\MSPUB.exe

Ako ne pronađete datoteku MSPUB.exe na toj lokaciji, potražite je, zabeležite punu putanju i proverite da li je Office Publisher 2007 pravilno instaliran na vašem računaru.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na Windows radnu površinu, postavite pokazivač na stavku Nova, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Prečica.

 2. U polje Upišite lokaciju stavke upišite punu putanju za datoteku MSPUB.exe (uključujući i ime datoteke) ili kliknite na dugme Pregledaj da biste je pronašli.

 3. Na kraju putanje upišite razmak, a zatim upišite prekidač i neki parametar. Na primer, možete da upišete: "c:\program files\microsoft office\office12\mspub.exe" /o c:\MyPublication.pub

 4. Kliknite na dugme Dalje.

 5. U polje Upišite ime ove prečice upišite ime prečice, a zatim kliknite na dugme Završi.

  Prečica se pojavljuje na radnoj površini.

 6. Dvaput kliknite na prečicu svaki put kada želite da pokrenete Office Publisher 2007 na ovaj prilagođen način.

 7. Kliknite desnim tasterom miša na prečicu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Dodaj „Start“ meniju da biste prečicu sa radne površine dodali Start meniju operativnog sistema Windows.

Možete da kreirate raznovrsne prečice, tako da u svakoj možete da koristite različite prekidače i parametre pri pokretanju programa.

Napomene : 

 • U prekidačima i parametrima nema razlike između velikih i malih slova. Na primer, /A je isto što i /a.

 • Nemojte zaboraviti da dodate jedan razmak pre prekidača i po jedan pre svakog parametra.

 • Ako putanja ili ime datoteke sadrže razmake, stavite puni naziv pod navodnike – na primer, „Contoso Business Card.pub“.

Vrh stranice

Dostupni prekidači i parametri

Prekidači i parametri

Opis

/safe

Pokreće Publisher u bezbednom režimu.

Primer    Za pokretanje programa Publisher u bezbednom režimu pošto nije uspeo da se pokrene na uobičajen način, u komandnu liniju upišite sledeće:

/safe

/b

Pokreće Publisher sa otvorenom praznom publikacijom.

Primer    Za pokretanje programa Publisher sa otvorenom praznom publikacijom, u komandnu liniju upišite sledeće:

/b

/t filename

Pokreće Publisher i postojeću datoteku otvara kao predložak.

Primer    Za pokretanje programa Publisher koristeći datoteku kao predložak, u komandnu liniju upišite sledeće:

/t filename

Napomena : Ime datoteke promenljiva može da identifikuje datoteku tako što ćete putanju do datoteke, URL ADRESU ili putanju datoteke u programu Windows Explorer prečice (*. LNK) do datoteke ili URL ADRESU. Ako ime datoteke sadrži razmake, stavite celo ime pod navodnike. Na primer, otkucajte /t "Contoso Business Card.pub"

/o filename

Pokreće Publisher i otvara postojeću datoteku.

Primer    Za otvaranje datoteke, u komandnu liniju upišite sledeće:

/o filename

Napomena : Ime datoteke promenljiva može da identifikuje datoteku tako što ćete putanju do datoteke, URL ADRESU ili putanju datoteke u programu Windows Explorer prečice (*. LNK) do datoteke ili URL ADRESU. Ako ime datoteke sadrži razmake, stavite celo ime pod navodnike. Na primer, /t "Contoso Business Card.pub"

/w

Pokreće Publisher sa otvorenim katalogom tipova publikacija, čak i ako opcija Prikaži tipove publikacija pri pokretanju programa Publisher nije izabrana.

Primer    Za pokretanje programa Publisher sa otvorenim katalogom tipova publikacija, u komandnu liniju upišite sledeće:

/w

/p filename

Štampa datoteku koju ste naveli, a zatim zatvara Publisher.

Primer    Za štampanje datoteke i zatvaranje programa Office Publisher 2007 nakon toga, u komandnu liniju upišite sledeće:

/p filename

Napomena : Filename promenljiva može da identifikuje datoteku tako što ćete putanju do datoteke, URL ADRESU ili putanju datoteke u programu Windows Explorer prečice (*. LNK) do datoteke ili URL ADRESU. Ako ime datoteke sadrži razmake, stavite celo ime pod navodnike. Na primer, /t "Contoso Business Card.pub"


Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×