Preimenovanje tabele ili polja u programskom dodatku PowerPivot

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako koristite Model podataka kao osnovu za izveštaj, je isti princip: preimenujete tabele ili kolone u modelu podataka i promenu je podigao automatski tako što ćete izveštaja u celoj radnoj svesci. Kada preimenujete tabele i polja, one će se automatski ažurirati u povezanim izvedene tabele ili grafikona kada osvežite ih.

 1. Uverite se da je omogućen Power Pivot . Pogledajte Pokrenite Power Pivot u programu Excel programski dodatak za detalje.

 2. U Power Pivot prozoru kliknite desnim tasterom miša na karticu koja sadrži tabelu koju želite da preimenujete, a zatim kliknite na dugme Preimenuj. Za kolone, kliknite dva puta na zaglavlje kolone koju želite da preimenujete ili kliknite desnim tasterom miša na zaglavlje i u kontekstualnom meniju izaberite stavku Preimenuj kolonu.

  Napomena :  Ako Power Pivot ne reaguje, vratite se na program Excel da biste videli da li je otvorena poruka sa greškom. Zatvorite sve poruke sa greškom i vratite se u programski dodatak Power Pivot da biste završili ažuriranje izračunavanja koristeći preimenovani objekat.

 3. Ažurirajte izračunavanja u modelu podataka da biste koristili novo ime:

  • Potražite ikone sa greškom u karticama na dnu radnog prostora. Izračunavanja koja zahtevaju ažuriranje biće označena na odgovarajući način.

  • Uredite izračunavanje da biste koristili nova imena.

  • Ako je uključen režim automatskog izračunavanja, izračunavanja će se ažurirati odmah. U suprotnom, kliknite desnim tasterom miša na kolonu i kliknite na dugme Izračunaj odmah. Ponovno izračunavanje formula u članku detalje.

   Napomene : 

   • Najbolji trenutak da preimenujete tabele je u toku procesa uvoza ili pre nego što počnete da pravite složene relacije i izračunavanja.

   • Kada koristite Power Pivot za uvoz podataka, možete da promenite ime tabele u toku procesa uvoza tako što ćete uneti Prepoznatljivo ime na stranici Izbor tabela i prikaza u okviru Čarobnjaka za uvoz tabele.

   • Možete i da promenite imena tabela i kolona ako uvozite podatke navođenjem upita na stranici Navedite SQL upit u okviru Čarobnjaka za uvoz tabele.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×