Preimenovanje tabele ili polja na listi polja izvedene tabele ili izvedenog grafikona

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Preimenovanjem tabele ili polja na listi polja izvedene tabele ili izvedenog grafikona upravlja preimenovanje objekta u izvoru. Ako koristite model podataka kao osnovu izveštaja, primenjuje se isti princip: kada preimenujete tabelu ili kolonu u modelu podataka, izveštaji u radnoj svesci automatski otkrivaju promenu.

 1. Uverite se da je omogućen Power Pivot . Pogledajte Pokrenite Power Pivot u programu Excel programski dodatak za detalje.

 2. U Power Pivot prozoru kliknite desnim tasterom miša na karticu koja sadrži tabelu koju želite da preimenujete, a zatim kliknite na dugme Preimenuj. Za kolone, kliknite dva puta na zaglavlje kolone koju želite da preimenujete ili kliknite desnim tasterom miša na zaglavlje i u kontekstualnom meniju izaberite stavku Preimenuj kolonu.

  Napomena :  Ako Power Pivot ne reaguje, vratite se na program Excel da biste videli da li je otvorena poruka sa greškom. Zatvorite sve poruke sa greškom i vratite se u programski dodatak Power Pivot da biste završili ažuriranje izračunavanja koristeći preimenovani objekat.

 3. Ažurirajte izračunavanja u modelu podataka da biste koristili novo ime:

  • Potražite ikone sa greškom u karticama na dnu radnog prostora. Izračunavanja koja zahtevaju ažuriranje biće označena na odgovarajući način.

  • Uredite izračunavanje da biste koristili nova imena.

  • Izračunavanje će se odmah ažurirati ako je uključen režim automatskog izračunavanja. U suprotnom, kliknite desnim tasterom miša na kolonu i izaberite stavku Izračunaj odmah. Više detalja potražite u članku Ponovno izračunavanje formula.

   Napomene : 

   • Najbolji trenutak da preimenujete tabele je u toku procesa uvoza ili pre nego što počnete da pravite složene relacije i izračunavanja.

   • Kada koristite Power Pivot za uvoz podataka, možete da promenite ime tabele u toku procesa uvoza tako što ćete uneti Prepoznatljivo ime na stranici Izbor tabela i prikaza u okviru Čarobnjaka za uvoz tabele.

   • Možete i da promenite imena tabela i kolona ako uvozite podatke navođenjem upita na stranici Navedite SQL upit u okviru Čarobnjaka za uvoz tabele.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×