Preimenovanje datoteke

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Preimenovanjem datoteke menja se ime postojeće datoteke. Datoteku ne možete da preimenujete dok je otvorena u programu neke druge osobe. Datoteka mora biti zatvorena, a ako je to deljena datoteka, mora biti prijavljena. Otvorenu datoteku možete sačuvati sa novim imenom, ali će još uvek postojati kopija datoteke sa originalnim imenom.

 1. Postupite na sledeći način u Microsoft Office 2007 programima:

  Word, Excel, PowerPoint ili Access

  • Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Otvori.

   Tasterska prečica da biste prikazali dijalog otvoren pritisnite kombinaciju tastera CTRL + O.

   InfoPath, OneNote, Outlook, Project, Publisher, SharePoint Designer ili Visio

  • U meniju Datoteka izaberite stavku Otvori.

   Tasterska prečica da biste prikazali dijalog otvoren pritisnite kombinaciju tastera CTRL + O.

 2. Sa liste Pogledaj u izaberite fasciklu ili disk jedinicu koja sadrži datoteku koju želite da preimenujete.

 3. U listi fascikli pronađite fasciklu koja sadrži datoteku koju želite da preimenujete, a zatim je otvorite.

  Napomena : Podrazumevano je da se u dijalogu Otvaranje vide samo one datoteke koje su kreirane u programu koji trenutno koristite. Na primer, ako koristite Microsoft Office Excel, nećete videti datoteke kreirane u programu Microsoft Office Word, osim u slučaju ako sa liste Datoteke tipa izaberete stavku Sve datoteke.

 4. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku koju želite da preimenujete, a zatim u priručni meni izaberite stavku Preimenuj.

 5. Otkucajte novo ime, a zatim pritisnite taster ENTER.

Napomena : Više informacija o preimenovanju datoteka i fascikli korišćenjem programa „Moj računar“ ili Microsoft Windows Explorer potražite na lokaciji Microsoft Windows centar za pomoć i podršku, kojoj možete pristupiti ako u meniju Start izaberete stavku Pomoć i podrška.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×