Preimenovanje datoteke

Preimenovanjem datoteke menja se ime postojeće datoteke. Datoteku ne možete da preimenujete dok je otvorena u programu neke druge osobe. Datoteka mora biti zatvorena, a ako je to deljena datoteka, mora biti prijavljena. Otvorenu datoteku možete sačuvati sa novim imenom, ali će još uvek postojati kopija datoteke sa originalnim imenom.

 1. Postupite na sledeći način u Microsoft Office 2007 programima:

  Word, Excel, PowerPoint ili Access

  • Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta, a zatim izaberite stavku Otvori.

   Prečice na tastaturi  Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+O da biste prikazali dijalog Otvaranje.

   InfoPath, OneNote, Outlook, Project, Publisher, SharePoint Designer ili Visio

  • U meniju Datoteka izaberite stavku Otvori.

   Prečice na tastaturi  Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+O da biste prikazali dijalog Otvaranje.

 2. Sa liste Pogledaj u izaberite fasciklu ili disk jedinicu koja sadrži datoteku koju želite da preimenujete.

 3. U listi fascikli pronađite fasciklu koja sadrži datoteku koju želite da preimenujete, a zatim je otvorite.

  Napomena   Podrazumevano je da se u dijalogu Otvaranje vide samo one datoteke koje su kreirane u programu koji trenutno koristite. Na primer, ako koristite Microsoft Office Excel, nećete videti datoteke kreirane u programu Microsoft Office Word, osim u slučaju ako sa liste Datoteke tipa izaberete stavku Sve datoteke.

 4. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku koju želite da preimenujete, a zatim u priručni meni izaberite stavku Preimenuj.

 5. Upišite novo ime, a zatim pritisnite taster ENTER.

Napomena   Više informacija o preimenovanju datoteka i fascikli korišćenjem programa „Moj računar“ ili Microsoft Windows Explorer potražite na lokaciji Microsoft Windows centar za pomoć i podršku, kojoj možete pristupiti ako u meniju Start izaberete stavku Pomoć i podrška.

Primenjuje se na: Access 2007, Outlook 2007, Excel 2007, Project Standard 2007, SharePoint Designer 2007, OneNote 2007, Project 2007, Word 2007, PowerPoint 2007, Office 2007, Visio Standard 2007, Visio 2007, Publisher 2007Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik