Preimenovanje Excel tabele

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Svaki put kad kreirate Excel tabelu, Excel dodeljuje podrazumevano ime tabele pomoću sledećih konvenciju imenovanja: tabela1, tabela2, i tako dalje. Međutim, trebalo bi da promenite ime svake tabele kako bi imalo više smisla za vas.

Napomena : Snimci ekrana iz ovog članka snimljeni su u programu Excel 2016. Ako imate drugu verziju, prikaz se možda razlikuje, ali funkcionalnost bi trebalo da bude ista, ako nije drugačije navedeno.

 • Kliknite na tabelu koju želite da preimenujete.

 • Izaberite stavke Alatke za tabele > Dizajn > Svojstva > ime tabele.

  Na Mac računaru, idite na karticu tabela > Ime tabele.

 • Markirajte ime trenutnog tabele i otkucajte novo ime.

  Slika polja za ime u polju za formulu programa Excel da biste preimenovali tabelu

Saveti : 

 • Sve tabele će biti navedeno u traku adresa sa leve strane polja za formulu. Kada izaberete sve tabele sa liste, Excel će automatski prelazak tabeli, čak i ako je na drugom radnom listu.

 • Traka adresa Excel sa leve strane polja za formulu

Važne napomene za imena

 • Koristite važeće znakove    Ime uvek počinju slovom, znak crte (_) ili kosu crtu (\). Korišćenje slova, brojeve, tačke i podvlake za ostale ime.

  Ne možete da koristite „C”, „c”, „R” ili „r” ime, zato što su se već naznačen kao prečice za izbor kolone ili reda za aktivnu ćeliju kada ih unesete u polje ime ili idi na.

 • Nemojte koristiti reference ćelija    Imena ne mogu biti isti kao reference ćelija, na primer, Z$ 100 ili R1C1.

 • Nemojte koristiti razmak za razdvajanje reči    Razmake nije moguće koristiti u imenu. Možete da koristite bez razmaka ili unesite znak crte (_) i tačka (.) kao znakove za razdvajanje reči. Na primer, Prodajasekt, Poreska_Stopa ili prvi.kvartal.

 • Koristiti više od 255 znakova    Ime tabele može da ima najviše 255 znakova.

 • Koristite jedinstvena imena tabela    Duplirani imena nisu dozvoljena. Excel ne pravi razliku između gornje i malih slova imena tako da ako unesite „Prodaja”, ali već imate drugo ime pod imenom „Prodaja” u istoj radnoj svesci, bićete upitani da odaberete jedinstveno ime.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Pregled Excel tabela

Video: Kreiranje Excel tabele

Sabiranje vrednosti u Excel tabeli

Promena veličine tabele dodavanjem ili uklanjanjem redova i kolona

Problemi sa kompatibilnošću Excel tabele

Izvoz Excel tabele u SharePoint

Konvertovanje Excel tabele u opseg

Filtriranje podataka u opsegu ili tabeli

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×