Pregledanje beležaka govornika tokom izvođenja projekcije slajdova

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Prikaz za izlagača je značajno poboljšan. Ako koristite PowerPoint 2013 ili PowerPoint 2016, samo povežite monitore i PowerPoint ga automatski podešava. U prikazu za izlagača možete da vidite beleške dok izlažete, dok publika vidi samo slajdove.

Na dnu prozora slajda u programu PowerPoint izaberite stavku Projekcija slajdova.

pokazuje gde je dugme za prikaz projekcije slajdova u programu powerpoint

Savet :  Ako u programu PowerPoint radite na jednom monitoru i želite da prikažete prikaz za izlagača, u prikazu projekcije slajdova, na kontrolnoj traci u donjem levom uglu, izaberite stavku Dugme „Prikaz za izlagača“ u programu PowerPoint , a zatim izaberite Prikaz za izlagača.

U prikazu za izlagača možete da uradite sledeće:

 • Da biste prešli na prethodni ili sledeći slajd izaberite stavku Prethodni ili Sledeći.

  Prikaz za izlagača – dugmad „Nazad“ i „Sledeće“

 • Da biste prikazali sve slajdove u prezentaciji, izaberite stavku Pogledajte sve slajdove.

  Kliknite na dugme „Navigator za slajdove“ da biste prikazali sve slajdove

  Savet :  Videćete sličice svih slajdova u vašoj prezentaciji (kao što je prikazano dole), što će vam olakšati da pređete na određeni slajd u projekciji.

  Prikaži sve slajdove projekcije

 • Da biste izbliza videli detalj na slajdu, izaberite stavku Uvećaj slajd, a zatim postavite pokazivač na deo koji hoćete da vidite.

  Uvećaj slajd

 • Da biste pokazivali ili pisali na slajdovima dok prezentujete, izaberite stavku Alatke za olovku i laserski pokazivač.

  Korišćenje alatke za olovku i laserski pokazivač da biste pokazivali ili pisali na slajdovima

 • Da biste sakrili ili ponovo prikazali trenutni slajd u prezentaciji, izaberite stavku Dodaj ili ukloni crnu boju ekrana za projekciju slajdova.

  Dodaj ili ukloni crnu boju ekrana za slajd

Prikaz za izlagača se automatski proširuje na projektoru ili spoljnom monitoru ali ako želite, možete da zamenite monitore.

Savet :  Da biste ručno utvrdili koji će računar prikazati beleške u prikazu za izlagača, a koji će biti okrenut publici (Prikaz projekcije slajdova), na traci sa alatkama na vrhu prikaza za izlagača izaberite stavku Postavke prikaza, a zatim stavku Zameni prikaz za izlagača i projekciju slajdova.

Postavke prikaza u prikazu za izlagača

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×