Pregledanje beležaka govornika tokom izvođenja projekcije slajdova

Možda ste u prošlosti imali problem prilikom podešavanja prikaza za izlagača ali to je sad značajno unapređeno u programu PowerPoint 2013. Samo povežite monitore i program PowerPoint će to automatski podesiti. U prikazu za izlagača možete videti svoje beleške dok prezentujete, dok publika vidi samo vaše slajdove.

U dnu prozora slajda u programu PowerPoint kliknite na dugme Prikaz projekcije slajdova.

Dugme za prikaz projekcije slajdova

Savet    Ako u programu PowerPoint radite na jednom monitoru i želite da prikažete prikaz za izlagača, u prikazu projekcije slajdova, na kontrolnoj traci u donjem levom uglu, kliknite na Prikaz za izlagača i zatim izaberite Prikaz za izlagača.

U prikazu za izlagača možete da uradite sledeće:

  • Da biste prešli na prethodni ili sledeći slajd kliknite na dugme Prethodni ili Sledeći.

Prikaz za izlagača – dugmad „Nazad“ i „Sledeće“

  • Da biste prikazali sve slajdove u vašoj prezentaciji, kliknite na dugme Pogledajte sve slajdove.


Kliknite na dugme „Navigator za slajdove“ da biste prikazali sve slajdove

Savet    Videćete sličice svih slajdova u vašoj prezentaciji (kao što je prikazano dole), što će vam olakšati da pređete na određeni slajd u projekciji.

Prikaži sve slajdove projekcije

  • Da biste izbliza videli detalj na slajdu, kliknite na Uvećaj slajd a zatim postavite pokazivač na deo koji hoćete da vidite.

    Uvećaj slajd

    • Da biste pokazivali ili pisali na slajdovima dok prezentujete, kliknite na dugme Alatke za olovku i laserski pokazivač.

Korišćenje alatke za olovku i laserski pokazivač da biste pokazivali ili pisali na slajdovima

  • Da biste sakrili ili ponovo prikazali trenutni slajd u svojoj prezentaciji, kliknite na dugme Dodaj ili ukloni crnu boju ekrana za projekciju slajdova.

Dodaj ili ukloni crnu boju ekrana za slajd

Prikaz za izlagača se automatski proširuje na projektoru ili spoljnom monitoru ali ako želite, možete da zamenite monitore.

Savet   Da biste ručno utvrdili koji će računar prikazati vaše beleške u prikazu za izlagača, a koji će biti okrenut publici (Prikaz projekcije slajdova), na traci sa alatkama na vrhu prikaza za izlagača kliknite na dugme Postavke prikaza a zatim kliknite na dugmeZameniprikaz za izlagača i projekciju slajdova.

Postavke prikaza u prikazu za izlagača

Primenjuje se na: PowerPoint 2013Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik