Pregled stranica radnog lista pre štampanja

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pregledanje radnih listova pre nego što ih odštampate je sjajan način da biste se uverili da sve je spremno onako kako želite, a možete sprečili štampanje nepotrebne kopije. Takođe možete da promenite mnogo postavke štampanja iz dijaloga Pregled .

Štampanje dijalog "Pregled"
 1. Kliknite na radni list ili izabrati više radnih listova koje želite da pregledate.

 2. U meniju Datoteka izaberite stavku Odštampaj.

  Takođe možete da pritisnete Kombinaciju tastera Ctrl + F2.

  Napomena    Prozor pregleda će biti prikazan u crnoj i beloj boji, bez obzira na to da li radni listovi uključuju boju, osim ako niste konfigurisali štampanje na štampaču u boji.

 3. Da biste pregledali sledeće i prethodne stranice, na dnu prozora Pregled pre štampanja izaberite stavke Sledeća stranica i Prethodna stranica.

  Napomena    Dugmad Sledeća stranica i Prethodna stranica dostupna su samo kada izaberete više radnih listova ili kada radni list sadrži više stranica sa podacima. Da biste prikazali više radnih listova, u okviru Postavke izaberite stavku Cela radna sveska.

 4. Da biste izašli iz pregleda pre štampanja i vratili se u radnu svesku, izaberite bilo koju drugu karticu iznad prozora za pregled.

 5. Da biste prikazali margine stranica, u donjem delu prozora Pregled pre štampanja kliknite na dugme Prikaži margine.

  Da biste promenili margine, možete ih prevući do željene visine i širine. Širine kolona takođe možete promeniti prevlačenjem regulatora na vrhu ili dnu stranice pregleda pre štampanja.

Savet : Da biste promenili podešavanje stranice, uključujući promenu položaja stranice i veličinu stranice, izaberite odgovarajuće opcije u okviru Postavke.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Podešavanje stranice

Štampanje radnog lista ili radne sveske

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×