Pregled stranica radnog lista pre štampanja

Pregled stranica radnog lista pre štampanja

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Izborom radnih listova, a zatim izabrati stavke datoteka > Štampanje, možete da vidite ono što ste izabrali pregled pre štampanja.

 1. Kliknite na radni list ili izaberite radne listove koje želite da pregledate.

 2. Kliknite na dugme Datoteka, a zatim kliknite na dugme Odštampaj da biste videli pregled prozora i štampanje opcije.

  Izaberite stavke „Datoteka“ > „Odštampajte da biste pregledali radni list“

  Tasterska prečica    Takođe možete da pritisnete kombinaciju tastera Ctrl + F2.

Napomene : 

 • Osim ako niste konfigurisali štampanje na štampaču u boji, prozor pregleda će prikazan u Crnoj i beloj boji, bez obzira na to da li radni listovi uključuju boju.

 • Sledeća stranica i Prethodna stranica su dostupne samo kada izaberete više radnih listova ili kada radni list sadrži više od jedne stranice sa podacima. Da biste prikazali više radnih listova, u okviru postavke, izaberite stavku cela radna sveska.

Više biste želeli da znate

 • Da biste pregledali sledeće i prethodne stranice, na dnu prozora Pregled pre štampanja kliknite na strelice za Sledeću stranicu i Prethodna stranica ili unesite broj stranice.

 • Da biste izašli iz pregleda pre štampanja i vratili se u radnu svesku, kliknite na bilo koju strelicu u gornjem levom uglu prozora Pregled pre štampanja .

 • Da biste prikazali margine stranica, u donjem levom delu prozora Pregled pre štampanja kliknite na dugme Prikaži margine.

 • Da biste promenili margine, možete da prevučete margine za visinu i širinu koji želite. Takođe možete da promenite širinu kolona tako što ćete prevući regulatore na vrhu ili na dnu stranice pregleda pre štampanja. Za više informacija o marginama stranice, pogledajte članak Podešavanje margina stranica pre štampanja radnog lista

Savet : Da biste promenili Podešavanje stranice, kao što je promena položaja stranice i veličinu stranice, izaberite odgovarajuće opcije u okviru datoteka > Štampanje > postavke.

Kako se biraju radni listovi

Da biste izabrali

Uradite sledeće

Jedan list

Kliknite na karticu lista.

Izaberite karticu „List“

Ako ne vidite željenu karticu, kliknite na dugmad za pomeranje kartice da biste prikazali karticu, a zatim kliknite na nju.

Kliknite na strelice za pomeranje kartice

Dva ili više susednih listova

Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Shift i kliknite na karticu poslednjeg lista koji želite da izaberete.

Dva ili više nesusednih listova

Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Ctrl i kliknite na kartice drugih listova koje želite da izaberete.

Sve listove u radnoj svesci

Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim izaberite stavku Izaberi sve listove.

Savet : Kada je izabrano više radnih listova, stavka [Grupa] pojavljuje se na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor većeg broja radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako su svi radni listovi izabrani kliknite desnim tasterom na karticu izabranog radnog lista a zatim klikniteRazgrupiši listove.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže grešaka u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×