Pregled stranica radnog lista pre štampanja

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U programu Excel 2010, novi korisnički interfejs dodat čak i Olakšajte štampanje.
Isprobajte Office 365!

Možete da izbegnete gubljenje papir i neočekivane rezultate tako što ćete pregledati radnog lista pre štampanja.

  1. Kliknite na radni list ili izaberite radne listove koje želite da pregledate.

Želite da izaberete:

Postupite na sledeći način:

Pojedinačni list

Kliknite na jezičak lista.

Kartica aktivnog lista

Ako se jezičak koji želite ne vidi, kliknite na dugmad za pomeranje jezičaka da biste prikazali jezičak, a zatim kliknite na njega.

Dugmad za pomeranje jezičaka

Dva ili više susednih listova

Kliknite na jezičak prvog radnog lista. Zatim držite pritisnut taster SHIFT i kliknite na poslednji jezičak radnog lista koji želite da izaberete.

Dva ili više nesusednih listova

Kliknite na jezičak prvog radnog lista. Zatim držite pritisnut taster CTRL i kliknite na jezičke drugih radnih listova koje želite da izaberete.

Sve listove u radnoj svesci

Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim u meniju priručni meni izaberite stavku Izaberi sve listove.

Savet : Kada je izabrano više radnih listova, stavka [Grupa] pojavljuje se na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor većeg broja radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Razgrupiši listove.

  1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , kliknite na strelicu pored dugmeta Odštampaji zatim kliknite na dugme Pregled pre štampanja.

    Tasterska prečica    Takođe možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + F2.

  2. Da biste pregledali sledeću i prethodnu stranicu, na kartici Pregled pre štampanja, u grupi Pregled kliknite na dugmad Sledeća stranica i Prethodna stranica.

    Napomena : Dugmad Sledeća stranica i Prethodna stranica dostupna su samo kada izaberete više radnih listova ili kada radni list sadrži više stranica sa podacima.

  3. Da biste prikazali margine stranica, na kartici Pregled pre štampanja, u grupi Pregled potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži margine.

    Ovim se prikazuju margine u prikazu Pregled pre štampanja. Da biste promenili margine, možete ih prevući do željene visine i širine. Širine kolona takođe možete promeniti prevlačenjem regulatora na vrhu stranice pregleda pre štampanja.

Savet : Da biste napravili promene u vezi sa podešavanjem stranica, na kartici Pregled pre štampanja, u grupi Štampanje kliknite na dugme Podešavanje stranice, a zatim u dijalogu Podešavanje stranice izaberite željene opcije na kartici Stranica, Margine, Zaglavlje/podnožje stranice ili List.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×