Pregled prosleđivanja poziva i govorne pošte

Ovaj odeljak pruža pregled funkcija za prosleđivanje poziva i govornu poštu koje su dostupne u programu Office Communicator 2007 R2.

Napomena : Funkcije za prosleđivanje poziva i govornu poštu dostupne su samo ako je vaša organizacija konfigurisana tako da ih podržava. Ako niste sigurni koje su funkcije programa Communicator 2007 R2 omogućene, obratite se administratoru sistema.

U okviru ove teme

Utvrđivanje da li je Communicator konfigurisan za Enterprise Voice ili daljinsku kontrolu poziva

Funkcije za prosleđivanje poziva i govornu poštu uz Enterprise Voice

Funkcije za prosleđivanje poziva uz daljinsku kontrolu poziva

Utvrđivanje da li je Communicator konfigurisan za Enterprise Voice ili daljinsku kontrolu poziva

Ako je vaša organizacija konfigurisala telefonske funkcije sistema Office Communications Server 2007 R2, možete prosleđivati pozive u programu Office Communicator. Postoje tri tipa telefonske podrške koje mogu da se konfigurišu za Communicator 2007 R2: daljinska kontrola poziva, Enterprise Voice ili kombinacija ova dva tipa.

  • Ako je Communicator konfigurisan za daljinsku kontrolu poziva, dolazne pozive možete prosleđivati na neki od brojeva koje ste već naveli ili na novi broj.

  • Ako je Communicator konfigurisan za Enterprise Voice, pozive možete prosleđivati ili preusmeravati na drugi broj, kontaktu ili u govornu poštu, istovremeno pozivati drugi broj, podesiti grupu timskih poziva ili odrediti delegate koji će odgovarati na pozive upućene vama i upućivati pozive u vaše ime.

Utvrđivanje da li je Communicator konfigurisan za Enterprise Voice ili daljinsku kontrolu poziva

  • Kliknite desnim tasterom miša na kontakt i postavite pokazivač na stavku Pozovi. Ako meni ne sadrži komandu Željeni uređaj za pozivanje, imate konfiguraciju za Enterprise Voice. Ako vidite komandu Željeni uređaj za pozivanje, imate konfiguraciju za daljinsku kontrolu poziva.

Vrh stranice

Funkcije za prosleđivanje poziva i govornu poštu uz Enterprise Voice

Uz Office Communications i Enterprise Voice za objedinjene komunikacije, dostupne su sledeće funkcije.

  • Prosleđivanje poziva       Dolazni pozivi mogu se proslediti na drugi broj, kao što je broj mobilnog telefona, na novi broj telefona koji navede korisnik, drugom kontaktu ili u govornu poštu.

  • Istovremeno pozivanje        Ako ste korisnik mobilnog telefona ili koristite različite telefone tokom radnog dana, postavke prosleđivanja poziva možete podesiti tako da se poziva dodatni broj istovremeno kada i podrazumevani broj telefona. Pored toga, funkciju Istovremeno pozovi možete koristiti da biste obezbedili primanje telefonskih poziva na mobilni telefon, čak i ako niste prijavljeni na Office Communicator na računaru.

  • Preusmeravanje poziva na koje nije odgovoreno       Možete odrediti da poziv bude preusmeren na drugi broj, drugom kontaktu ili u govornu poštu, ako nije prihvaćen u okviru određenog broja sekundi.

  • Primena pravila za prosleđivanje poziva samo tokom radnog vremena       Communicator 2007 R2 možete konfigurisati tako da pozive prosleđuje samo tokom radnog vremena koje je navedeno u radnom kalendaru programa Outlook. D biste promenili radno vreme prikazano u kalendaru, otvorite Microsoft Office Outlook ako već nije otvoren. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije, a zatim kliknite na dugme Opcije kalendara.

  • Pozivanje mene i moje grupe timskih poziva       Možete podesiti grupu timskih poziva koja sadrži najviše 25 kontakata koji mogu odgovarati na dolazne pozive upućene vama. Ovu funkciju možete konfigurisati tako da dolazni pozivi istovremeno zvone kod vas i kod vaše grupe timskih poziva ili možete podesiti odlaganje tako da pozivi upućeni vama prvo zvone kod vas, a zatim kod vaše grupe timskih poziva nakon određenog broja sekundi ukoliko se vi ne javite.

  • Pozivanje mene i mojih delegata       Ako imate pomoćnike koji će koristiti pomoćnik za Office Communications Server 2007 R2 da bi odgovarali na pozive upućene vama i upućivali pozive u vaše ime, u programu Office Communicator 2007 R2 možete podesiti delegate. Ovu funkciju možete konfigurisati tako da pozivi istovremeno zvone kod vas i kod vaših delegata ili da se pozivi direktno prosleđuju vašim delegatima.

Vrh stranice

Funkcije za prosleđivanje poziva uz daljinsku kontrolu poziva

Ako je Communicator konfigurisan za daljinsku kontrolu poziva, biće dostupne sledeće funkcije za prosleđivanje poziva.

  • Prosleđivanje poziva       Dolazni pozivi mogu se prosleđivati na postojeći broj, kao što je broj mobilnog telefona ili na novi broj koji navedete.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×