Pregled predloška obrasca

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste obezbedili da obrasci zasnovani na predlošku obrasca funkcionišu na očekivan način kada ih korisnici popunjavaju, možete pregledati predložak obrasca i testirati njegov izgled i funkcionalnost. Predložak obrasca možete pregledati dok ga dizajnirate da biste testirali određenu kontrolu ili funkcionalnost. Takođe se preporučuje da pregledate predložak obrasca pre nego što ga objavite.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Pregled predloška obrasca

Pregled predloška obrasca sa nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost ili ograničenim nivoom bezbednosti

Pregled predloška obrasca sa nivoom bezbednosti domena

Pregled predloška obrasca sa uzorkom podataka

Pregled

Prilikom dizajniranja predloška obrasca, možete da koristite funkcije pregleda da biste testirali funkcionalnost i izgled vašeg predloška obrasca. Pregled i testiranje predložaka obrasca vam omogućava da vidite i rad sa predloškom obrasca iz perspektive korisnika. Kada kliknete na Pregled na standardnoj traci sa alatkama, obrazac zasnovan na predlošku obrasca otvara u zasebnom prozoru Pregled. Zatim možete da testirate predložak obrasca tako što ćete uneti podatke u kontrole da biste proverili razne funkcije, kao što su oblikovanje teksta, uslovno oblikovanje, pravila, formula i validacija podataka. Ako koristite nivoe bezbednosti ili dodali uloge korisnika u predlošku obrasca, možete da testirate ove funkcije prilikom pregleda predloška obrasca. Korišćenje prozora za pregled vam omogućava da identifikujete greške u dizajnu predloška obrasca i brzo prebacivanje u prozor za dizajniranje, gde možete da ih rešite. Da biste utvrdili koji prozor u pregledu ili se Dizajn se pojavljuje na naslovnoj traci prozora za svaku.

Ako za testiranje predloška obrasca koristite usaglašen skup podataka, efikasnost i tačnost testiranja možete povećati korišćenjem obrasca sa uzorkom podataka, umesto da podatke prilikom svakog pregleda predloška obrasca unosite ručno. Uzorak podataka je tekst – čuvar mesta u kontrolama na obrascu i daje primer kako će tekst u kontroli izgledati kada ga korisnik popuni. Uzorak podataka se prikazuje samo tokom pregleda predloška obrasca.

Vrh stranice

Pregled predloška obrasca

 1. Navedite korisničku ulogu pomoću koje želite da testirate predložak obrasca da biste ga isprobali sa nekom korisničkom ulogom.

  Kako?

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

  2. Sa liste Kategorija izaberite stavku Pregled.

  3. Sa liste Pregled u odeljku Korisnička uloga izaberite korisničku ulogu koju želite da testirate.

 2. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Pregled predloška obrasca sa nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost ili ograničenim nivoom bezbednosti

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

 2. Sa liste Kategorija izaberite stavku Bezbednost i pouzdanost.

 3. U grupi Nivo bezbednosti opozovite izbor Automatski utvrdi nivo bezbednosti (preporučuje se), a zatim izaberite nivo bezbednosti koji želite da primenite na predložak obrasca.

 4. Kliknite na dugme U redu.

 5. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Pregled predloška obrasca sa nivoom bezbednosti domena

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

 2. Sa liste Kategorija izaberite stavku Bezbednost i pouzdanost.

 3. U grupi Nivo bezbednosti opozovite izbor Automatski utvrdi nivo bezbednosti (preporučuje se), a zatim potvrdite izbor Domen (obrazac može da pristupa sadržaju iz domena u kome se nalazi).

 4. Sa liste Kategorija izaberite stavku Pregled.

 5. U polje Domen upišite ime domena na kojem će predložak obrasca biti objavljen.

 6. Kliknite na dugme U redu.

 7. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Pregled predloška obrasca sa uzorkom podataka

Ako određeni predložak obrasca nameravate da testirate više puta, uštedećete vreme ukoliko na osnovu tog predloška obrasca napravite obrazac koji sadrži uzorak podataka, a zatim predložak obrasca konfigurišete tako da se taj uzorak podataka koristi svaki put kada ga pregledate. Pošto koristite obrazac sa uzorkom podataka, nećete morati da unosite iste podatke za svaki pregled tog predloška obrasca.

 1. Na traci sa alatkama Standardno kliknite na dugme Pregled ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

 2. Upišite uzorak podataka u odgovarajuće kontrole.

 3. U meniju Datoteka izaberite stavku Sačuvaj.

 4. U dijalogu Sačuvaj kao potražite lokaciju na kojoj želite da sačuvate obrazac sa uzorkom podataka, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 5. Na traci sa alatkama Standardno kliknite na dugme Zatvori pregled.

 6. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

 7. Sa liste Kategorija izaberite stavku Pregled.

 8. U dijalogu Lokacija datoteke, u odeljku Uzorak podataka kliknite na dugme Potraži.

 9. U dijalogu Pretraživanje potražite lokaciju na kojoj ste sačuvali obrazac sa uzorkom podataka, izaberite ga, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 10. Kliknite na dugme U redu.

 11. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×