Pregled poruka poslatih sa ograničenim dozvolama u Outlook za Windows

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Information Rights Management (IRM), dostupno u Microsoft Outlook 2013 i Outlook 2016, omogućava ljudima da biste naveli dozvola za pristup e-poruke. Vaša organizacija morate da instalirate i Primena usluge IRM pre nego što možete da ga koristite. Više informacija o usluzi IRM u programu Outlook potražite u članku Uvod u IRM za e-poruke.

Važno : Možete da prikažete IRM zaštitom pošte pomoću programa Outlook RT, ali ne možete da pošaljete. Želite da vidite koju verziju sistema Office koristite?

Poruke koje primate sa ograničenom dozvolom su identifikovane pomoću ikone Outlook ikona ograničenih dozvola koja se pojavljuje u listi poruka u prijemnom poštanskom sandučetu. Sadržaj pravima se upravlja poruke ne pojavljuju u oknu za čitanje.

Da biste otvorili poruku:

  • Dvaput kliknite poruku na listi poruka da biste je otvorili.

Napomena : Kao primalac, ne možete da odštampate, prosledite ili kopirate poruku sa kontrolisanim pravima. Međutim, možete da odgovorite pošiljaocu. Vaš odgovor ima ista ograničenja za primaoca (pošiljaoca poruke na koju odgovarate) kao i originalna poruka.

Kada prvi put otvorite poruku koja koristi ograničene dozvole, Outlook mora da se poveže sa serverom za licenciranje kako bi utvrdio vaše akreditive i preuzeo licencu za korišćenje. Licenca za korišćenje definiše nivo pristupa datoteci na koji imate pravo. Nakon što je certifikat instaliran, možete da pregledate sadržaj poruke tako što ćete da je otvorite.

Više o preuzimanju akreditiva

Ako vaša organizacija koristi server sa IRM, administrator može da vam o tome kako se postavljaju dozvole. Međutim, veliki broj naloga kućne i privatne e-pošte ne koristi server sa IRM. U tom slučaju, otvara dijalog u kojem Outlook traži od vas da se upišete za besplatnu probnu verziju na serveru IRM u pokušajem postavi dozvole u poruku. Privremene akreditiva je dostupna tako što ćete kliknuti na dugme da i upisivanje za Rights Management (RM) nalog certifikat za odlazne e-adrese. Vaša e-adresa mora biti Microsoft nalog omogućen. Ako nemate Microsoft nalog e-adrese, brzo možete da dobijete besplatan Microsoft nalog.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×