Pregled poruka poslatih sa ograničenim dozvolama

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Information Rights Management (IRM), dostupno u programu Microsoft Outlook 2010, omogućava ljudima da biste naveli dozvola za pristup e-poruke. Vaša organizacija morate da instalirate i Primena usluge IRM pre nego što možete da ga koristite.

Više informacija o usluzi IRM u programu Outlook 2010 potražite u članku Uvod u upotrebu usluge IRM za e-poruke.

Poruke koje primate sa ograničenom dozvolom su identifikovao ikona koja se pojavljuje pored poruke na listi poruka u prijemnom poštanskom sandučetu.

Poruke sa ograničenom dozvolom koji prikazuje prijemnog poštanskog sandučeta

Prikaz poruka koja koristi ograničene dozvole

  • Dvaput kliknite poruku na listi poruka da biste je otvorili.

Napomena : Sadržaj pravima se upravlja poruke ne pojavljuju u oknu za čitanje.

Kao primaoca, ne možete da odštampate, prosledite ili kopirajte poruci čijim pravima se upravlja. Međutim, možete da odgovorite pošiljaocu. Odgovor ima isti ograničenja primaoca (prvobitnom pošiljaocu) kao i originalna poruka.

Prvi put kada otvorite poruku koja koristi ograničenom dozvolom, Outlook morate da se povežete sa serverom za licenciranje da biste proverili svoje akreditive i preuzeli korisničku licencu. Korisnička licenca definiše nivo pristupa koji imate u datoteku. Kada se instalira certifikat, možete prikazati sadržaj poruke tako što ćete otvoriti poruku.

Saznajte više o preuzimanju akreditiva

Ako vaša organizacija koristi server sa IRM, administrator može da vam o tome kako se postavljaju dozvole. Međutim, najčešće kod kuće i za lične naloge e-pošte koristi server sa IRM. U tom slučaju, otvara dijalog u kojem Outlook će vas upitati da se upišete za besplatnu probnu verziju na serveru IRM u pokušajem postavi dozvole u poruku. Privremene akreditiva je dostupna tako što ćete kliknuti na dugme da i upisivanje za Rights Management (RM) nalog certifikat za odlazne e-adrese. Vaša e-adresa mora biti Windows Live ID omogućena.

Preuzimanje dozvola zahteva da Microsoft Office pošalje svoje akreditive koja uključuje e-adresu i informacije o pravima dozvole na serveru za licenciranje. Informacije koje se nalaze u e-poruci ne šalju serveru za licenciranje. Za više informacija, Pročitajte Izjavu o privatnosti za Microsoft Office 2010.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×