Pregled podataka obrasca u InfoPath fascikli za obrasce

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Microsoft Office Outlook 2007 možete da koristite novi tip fascikle, pod nazivom InfoPath fascikla za obrasce, za skladištenje kolekcija srodnih Microsoft Office InfoPath obrazaca za e-poštu.

Prvi put kada InfoPath obrazac za e-poštu pristigne u vaše prijemno poštansko sanduče, bićete upitani da li želite da kreirate InfoPath fasciklu za obrasce u kojoj će se uskladištiti taj obrazac i svi srodni obrasci koje ćete primiti.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Korišćenje InfoPath obrazaca fascikli da biste prikazali podatke

Konfigurisanje InfoPath fascikli za obrasce da biste prikazali podatke

Korišćenje InfoPath fascikle za obrasce za prikaz podataka

Podatke možete da organizujete i redigujete na jednostavan način tako što ćete kolekcije srodnih InfoPath obrazaca za e-poštu uskladištiti u InfoPath fasciklama za obrasce u programu Office Outlook 2007. Na primer, ako od vašeg tima prikupljate izveštaje o statusu u vidu InfoPath obrazaca za e-poštu, popunjene obrasce možete da uskladištite u InfoPath fascikli za obrasce u vašeg prijemnom poštanskom sandučetu. Osim držanja svih srodnih InfoPath obrazaca za e-poštu na jednom mestu, podatke iz svakog od obrazaca možete da prikazujete u kolonama prilagođenog prikaza te fascikle. Na ovaj način podatke iz više InfoPath obrazaca možete brzo da grupišete, filtrirate i sortirate.

Da bi se prikaz InfoPath fascikle sa podacima koristio za podatke iz nekog InfoPath obrasca za e-poštu, predložak obrasca pridružen tom obrascu mora da bude podešen da koristi unapređivanje svojstava. Unapređivanje svojstava omogućava da polja iz InfoPath obrazaca prikazuju svoje vrednosti u InfoPath fasciklama za obrasce u programu Office Outlook 2007 ili na serverima na kojima je pokrenut Windows SharePoint Services 3.0 ili InfoPath Forms Services. Jedino dizajner predloška obrasca može, korišćenjem Microsoft Office InfoPath 2007, da omogući unapređivanje svojstava za predložak obrasca.

Da biste razumeli kako unapređivanje svojstava funkcioniše sa InfoPath fasciklama za obrasce u programu Office Outlook 2007, zamislite da InfoPath obrazac za e-poštu koji koristi vaš tim sadrži polje pod imenom Ručak, koji se koristi za beleženje sume koju vaš tim potroši u restoranima tokom putovanja. U slučaju da dizajner obrasca za to polje omogući unapređivanje svojstava i vi ste podesili InfoPath fasciklu za obrasce da prikazuje podatke iz obrazaca za izveštaje o troškovima koje skladištite u toj fascikli, kroz prikaz fascikle možete da vidite sumu polja Ručak iz svih izveštaja o troškovima.

Vrh stranice

Podešavanje InfoPath fascikle za obrasce da prikazuje podatke

Da biste konfigurisali InfoPath fascikli za obrasce u Office Outlook 2007 da biste prikazali podatke iz InfoPath obrazaca za e-pošte koji koriste unapređivanje svojstava, postupite na sledeći način.

Napomena: Prvih 10 polja u obrascu prikazuje se automatski, ali vi možete da dodajete nova polja i menjate ili brišete postojeća postupanjem po sledećem postupku.

U Office Outlook 2007, uradite sledeće:

 1. Kliknite na InfoPath fasciklu za obrasce.

  U slučaju da nemate InfoPath fasciklu za obrasce, možete da je kreirate.

  Kako?

  1. U meniju Datoteka postavite pokazivač na stavku Novo, a zatim izaberite stavku Fascikla.

  2. U okvir za tekst Ime upišite ime fascikle.

  3. Iz okvira padajuće liste Sadržaj fascikle izaberite stavku Tip stavke: InfoPath obrazac.

  4. U oknu Izaberite gde želite da stavite ovu fasciklu izaberite lokaciju fascikle.

 2. U oknu Lista fascikli kliknite desnim tasterom miša na InfoPath fasciklu za obrasce, a zatim iz priručnog menija izaberite stavku Unapredi svojstva obrasca.

 3. Izaberite karticu InfoPath obrasci.

 4. Kliknite na dugme Izbor obrasca.

 5. U dijalogu Izbor InfoPath obrasca izaberite obrazac koji želite da pridružite fascikli, a zatim kliknite na dugme Izaberi obrazac.

 6. Proverite da li je potvrđen izbor Prenesi svojstva obrasca i prikaži podatke kao kolone u novom prikazu, a zatim kliknite na dugme U redu.

 7. Kliknite desnim tasterom miša u prikazu fascikle, a zatim iz priručnog menija izaberite stavku Prilagodi trenutni prikaz.

 8. Kliknite na dugme Polja.

 9. Iz okvira padajuće liste Izaberite dostupna polja iz izaberite stavku InfoPath obrazac.

 10. Iz liste opcija Dostupna polja izaberite željeno polje, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

  Savet: Da biste izabrali više stavki, držite pritisnut taster CTRL i izaberite pojedinačne stavke, ili držite pritisnut taster SHIFT i izaberite opseg stavki.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×